Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: leica - ktora?

Domyślnie

Światło przez obiektyw, tak. Wydawało mi się to oczywiste o czym pisze. Oczywiście chodzi o błysk
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

czyli warto np kupic ta M6 z allegro za te 4 tys
    czy np poszukac M7
    ?
    Road to Manila

Rycerz
    Gość

Domyślnie

generalnie to ja bym kupił [ pod warunkiem bdb stanu technicznego ] ale może niech poradzą jeszcze osby znające się bardziej na rzeczy

Domyślnie

Uważam że nie warto. Ona jest warta ok 700-750 Euro.
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

w wielu miejscach kraza mity o M7 w "dobrej cenie", ale tak naprawde nikt jej nigdy nie kupil, bo egzemplarze malo uzywane, nadal sa malo uzywane przez ich aktualnych wlascicieli, ktorzy dobrze wiedza, ze jest to najprawdopodobniej ostatnia Leica analogowa, a z kolei M7 wykorzystywane jako woly robocze wizualnie beda mocno zniszczone ... powiem tak - M6 bez TTl bedzie dla Twojej dziewczyny trudnym aparatem, chyba ze wlasnie full manual bez pomiaru swiatla to cos, co ja kreci - jesli tak to gratuluje dziewczyny ;o)
    pojedz pomacaj ten aparat, niebezpieczenstwo jest takie, ze sie zakochasz, w Leicach jest magia ... wiem cos o tym ...

Domyślnie

dziewczynie kupilem do zabawy holge
    chec psiadania walsnego aparatu zaspokojona a frajda jaka daje ta zabawka duza
    teraz o ew kupnie M6/7 mysle pod swoim katem
    problem w tym ze przegladajac fotki z tych aparatow z trudem znajduje na zdjeciach magie
    (przyznam nie mialem body w reku)
    a za te pieniadze moge miec np zeissa 50/2.8 FE do hassela i plastyke tak widoczna ze mozna nozem kroic
    Road to Manila

Domyślnie

Mistrzuniu... a może warto pomyśleć o Bessie R2A... ciekawa i porządna rzecz, a znacznie taniej... i na szkiełka zostanie więcej http://www.allegro.pl/item738417369_...k_leica_m.html

Domyślnie

byłem dzisiaj na giełdzie w stodole, popatrzyłem sobie na hassele i małe toto, na Twoim miejscu poszedłbym w szkła, a nie pudełko z kropką na mikrofilm kupował

Domyślnie leica

Jak weźmiesz w rękę te różne cudeńka; to myślę że po Leice nie będziesz specjalnie chciał brać czegoś innego.
    Jednak ergonomia i te szkła...Osobiście polecam MP. Oczywiście Bessa też robi zdjęcia... ale .
    Pozdrawiam Maciek
    Rollei 35s; oraz Nikon FxD; N20 N28 N35 N50 N105 N70-300.
    Fotografia w podróży;www.sobczyk.iportfolio.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    byłem dzisiaj na giełdzie w stodole, popatrzyłem sobie na hassele i małe toto, na Twoim miejscu poszedłbym w szkła, a nie pudełko z kropką na mikrofilm kupował
    Też dziś byłem.. Ostatnio chyba z miesiąca na miesiąc jest mniej stoisk.

Cytat Zamieszczone przez jivaro Zobacz posta
    Jak weźmiesz w rękę te różne cudeńka; to myślę że po Leice nie będziesz specjalnie chciał brać czegoś innego.
    Jednak ergonomia i te szkła...Osobiście polecam MP. Oczywiście Bessa też robi zdjęcia... ale .
    O, widzę po stopce, że u kolegi również Rollei 35s zajmuje zaszczytne miejsce
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez pawel ; 13-09-2009 o 23:50

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów