Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: konar

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Może konkretniej się wypowiem.
    obróbka - warunki były bardzo blade, zachodzące słońce zostało całkiem przysłonięte ciemnymi chmurami nad horyzontem, machanie suwaczkami przy tej fotce za dużo nie zmienia o ile nie zrobi się tego bardzo agresywnie.

kadrowanie - wierzcie lub nie ale najczęściej staram się horyzont umieścić w okolicach 1/3 lub 2/3 kadru, tutaj niebo które było powyżej kadru było już kompletnie nudne, poza tym podczas kadrowania na 2/3 nieba konar został przecięty linią horyzontu co m.z. dobrze nie wyglądało, z kolei pokazanie więcej plaży już w ogóle nie miało sensu, tak więc zostało 1/2. Unikać dzielenia 1/2 w mojej wiedzy należy wtedy, gdy powoduje to odczucie niezdecydowania która część "wygrywa", tutaj konar m.z. przeważa szalę na dół zdjęcia i takiego efektu nie ma. Kolega telly dobrze odgadł o co chodziło mi w tym zdjęciu.

Powalczyłem jednak ponownie ze zdjęciem i w kolejnej wersji wyszło to tak:

jeżeli ktoś ma ochotę zrobić to jeszcze inaczej to zapraszam, udostępnię RAW

Na dokładkę kadr pionowy:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSB Zobacz posta
    Może konkretniej się wypowiem.
    obróbka - warunki były bardzo blade, zachodzące słońce zostało całkiem przysłonięte ciemnymi chmurami nad horyzontem, machanie suwaczkami przy tej fotce za dużo nie zmienia o ile nie zrobi się tego bardzo agresywnie.
    jeżeli ktoś ma ochotę zrobić to jeszcze inaczej to zapraszam, udostępnię RAW[/CENTER]

Tak daj NEFa bo jestem pewien ze mozna to zrobic inaczej......swietne swiatlo i warunki.....suwaczki to nie wszystko!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak daj NEFa bo jestem pewien ze mozna to zrobic inaczej......swietne swiatlo i warunki.....suwaczki to nie wszystko!
    NEFa to nie mam ale ARW się znajdzie
    proszę link

Domyślnie

NEFa to nie mam ale ARW się znajdzie
    proszę link
    zrob z tego ZIP'a i wrzuc na serwer raz jeszcze. mni sie otwiera to jako teks krzaczki jakies dziwne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    zrob z tego ZIP'a i wrzuc na serwer raz jeszcze. mni sie otwiera to jako teks krzaczki jakies dziwne
    Tak jest z tym problem!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Nie mam takich problemów, po kliknięciu lewym jest pobieranie, a jeśli nawet by nie było to zawsze jest opcja "zapisz jako". ZIP

Domyślnie

Nie mam takich problemów, po kliknięciu lewym jest pobieranie, a jeśli nawet by nie było to zawsze jest opcja "zapisz jako". ZIP
    Moze i sie nie znam ale ten link zdechl.....

Domyślnie

Poprawiona wersja bardzo mi pasuje, ale jeszcze bardziej BW
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Moze i sie nie znam ale ten link zdechl.....
    Nie spakowany ARW owszem skasowałem, ZIP jest ciągle na serwerze.

Dziękuję wszystkim wypowiadającym się za opinie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów