Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: konar

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie konar

Mój debiut foto na tym forum, proszę o szczerą ocenę

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Potencjalnie silny punkt dominujący, który nie został należycie wykorzystany. Technicznie średnio. Dużo przepałów, cienki walor artystyczny.

pozdr!, P.

Domyślnie

widywalem gorsze poczatki tu na forum. zle nie jest, ale mozna by ten konar lepiej wykorzystac. przepalow to ja tu raczej nie widze podzial kadru jest najslabszym elementem. unikaj dzielenia pol na pol

Domyślnie

moglo byc lepiej, szkoda nieba.
    1/3 z gory bym wykopal albo wyciagnal co sie da
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

przepały, hmm...
    co do reszty - przyjąłem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSB Zobacz posta
    przepały, hmm...
    co do reszty - przyjąłem

No nie wiem czy ten podział jest do bani.
    Zobaczcie to w jakże modnej ostatnio przerostformynadtrescią postaci (no może brak białej ramki na 1/3 obrazka).
    No i podział przestaje razić. Co więcej można zauważyć ciekawe powielenie morza na partii nieba.

Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Pierwsze co rzuca się w oczy to brak obróbki.
    A warunki były fajne. Usiądź do tej fotki
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Strasznie mdla jest ta fota. Tak jak mowi Marcin, przysiadz do niej a zobaczysz efekty beda zdumiewajace.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Zdjecie ma bardzo duży potencjał, ale niewykorzystałes go. Tak jak mówią koledzy - przysiądz do niej jeszcze raz i zrób jak nalezy
    Aha - przepałów żadnych nie widze...

Domyślnie

Strasznie mdla jest ta fota.
    To akurat jest kwestia gustu. Komuś się podobają zdjęcia "powyciągane", inni dla odmiany...

Kompozycyjnie jest taka sprawa, że obrazy w naszej kulturze ogląda się od lewej do prawej. Patrzymy, widzimy korzeń z kawałkiem pnia, patrzymy dalej... i już nie ma nic... może lepiej byłoby - skoro już jest tak wykadrowane przy fotografowaniu - zamienić zdjęcie stronami?

unikaj dzielenia pol na pol
    To też nie jest do końca prawda. Przyzwyczailiśmy się do złotego podziału tak bardzo, że zapominamy, iż kompozycje symetryczne są obrazami wrażającym pewien spokój, stonowanie emocji, równowagę. I o to chodzi w tym zdjęciu. Tu nie ma dramatycznych chmur, czy burzowego nieba, dlatego mz podział 1/2 jest słuszny.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów