Jedynkę mogłeś sobie podarować, kwiatek umiera w zbyt ostrym świetle i widoczek nie jest porywający. Na wszystkich fotkach brak ostrości. Kolory na plus, przynajmniej dla mnie.
Szukaj
Jedynkę mogłeś sobie podarować, kwiatek umiera w zbyt ostrym świetle i widoczek nie jest porywający. Na wszystkich fotkach brak ostrości. Kolory na plus, przynajmniej dla mnie.
LED ZEPPELIN
Ostrość zaczyna się z chwilą przyciśnięcia spustu migawki, dlatego nawet przy dobrym świetle warto focić ze statywu. Poszukaj odpowiedzi w Filter>Sharpen>Unsharp Mask... Nie masz instrukcji obsługi?
LED ZEPPELIN
Uzywaj maski wyostrzajacej, tylko nie zapomnij zmniejszyc promienia wyostrzania z domyslnego 1 px na 0.3. Wtedy ladnie Ci wyostrzy szczegoly a nie bedzie przesadnie przejaskrawiac konturow. I na przyszlosc lepiej zmiejsz fotki do wymaganych. Jak jestes zmeczony, lepiej odlozyc wrzucanie fotek na drugi dzien, bo kupa ludzi sie zraza do duzych fotek. Nawet ja nie moge objac calosci, a mam monitor 26 cali w Full HD. To co maja zatem powiedziec ci, z 19-tocalowkami, skoro maja fotki na dwa przewiniecia ekranu kazda? A jak nie obejmiesz calej fotki jednym wzrokiem to juz traci sie wrazenie.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
mnie w tych zdjęciacj brakuje delikatności w jakiej najczęściej powinny pokazywane być kwiaty. Ostre światło, trochę nieprzemyślane kadry i niedomagania techniczne sprawiają, iż ujęcia nadają się do powtórki. Kolejna rzecz to napis, który niestety uroku zdjęciu nie dodaje![]()
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Skontaktuj się z nami