Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: Burren III

Domyślnie

Tylko nie zapomnijcie pokazać tych swoich wizji, też jestem ciekaw jak to Wam wyjdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Tylko nie zapomnijcie pokazać tych swoich wizji, też jestem ciekaw jak to Wam wyjdzie
    Ja tez czekam.....znowu caly wieczor przed kompem w pracy

kulten
    Gość

Domyślnie

No to moja próba. W miarę się przyłożyłem poza prostowaniem horyzontu:

Domyślnie

Cholera, jak Ty uzyskujesz taką ostrość/wyrazistość, szczególnie widoczną na kamieniach, zawsze mnie to zastanawia... nie oczekuje odpowiedzi, bo wiem, że techniki obróbki wypracowuje się miesiącami, żeby wreszcie nam odpowiadała, dlatego to raczej pytanie retoryczne
    Ale musze przyznać, że podoba mi się to co zrobiłes i to bardzo.

kulten
    Gość

Domyślnie

Tu nie ma żadnych tajemnic. Obróbka w niecałe 10min. Najpierw NX2 na max zdjęcie cieni (tylko suwakiem, żadnych upointów do tego). Potem w psie Auto color. Potem zduplikowanie warstwy i wszedłem do Levels gdzie środkowy suwak dośc mocno w prawo i lekko suwak ten z prawej do środka pojechał . Potem maskowanie by zdjąć tyle ciemnego z dołu. Potem już tylko ostrzenie metodą M. Adamusa dla Web czyli: 2x Sharpen na 1.6 rozmiaru docelowego wystawianego na necie . No i ramka 100px dla każdego boku .

Domyślnie

no to mi szczena opadla......KULTEN chyba sie z toba umowie na skype przy Guinnessie.....
    Mam kilka pytan a te obrobke sprawdze......zawsze meczylem upointami i efekt byla marny....choc wiem ze sa tutaj spece ktorzy sobie z tym doskonale radza!

eeee ale poczekamy na Boreggarrda obiecal sie zajac a mowil cos o wyciaganiu swiatla na klifie.....zobaczymy!

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    no to mi szczena opadla......KULTEN chyba sie z toba umowie na skype przy Guinnessie.....
    Mam kilka pytan a te obrobke sprawdze......zawsze meczylem upointami i efekt byla marny....choc wiem ze sa tutaj spece ktorzy sobie z tym doskonale radza!
    No kurde proponowałem Ci gg kiedyś to nie odpisałeś .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Tu nie ma żadnych tajemnic. Obróbka w niecałe 10min. Najpierw NX2 na max zdjęcie cieni (tylko suwakiem, żadnych upointów do tego). Potem w psie Auto color. Potem zduplikowanie warstwy i wszedłem do Levels gdzie środkowy suwak dośc mocno w prawo i lekko suwak ten z prawej do środka pojechał . Potem maskowanie by zdjąć tyle ciemnego z dołu. Potem już tylko ostrzenie metodą M. Adamusa dla Web czyli: 2x Sharpen na 1.6 rozmiaru docelowego wystawianego na necie . No i ramka 100px dla każdego boku .
    Dzięki, przyda sie, ciągle zbieram wszelakie info o obróbce

Domyślnie

no i Marcin się sprężył - ale nie każdy z nas ma wizję i wyobrażnię fotograficzną taką jak Kulten ale kazdy by chciał mieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    no i Marcin się sprężył - do tego świetnie skadrował to zdjęcie, ale nie każdy z nas ma wizję i wyobrażnię fotograficzną taką jak Kulten ale kazdy by chciał mieć
    No bo sssssie obraze! Kadr jest w pelni moj.....poza lekko pochylonym horyzontem to moj zamysl
    Ale fakt ze robota znakomita!

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów