Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Burren III

Domyślnie

Nie da sie ukryć, że fotografii pejzażowej, oprócz poprawnie naświetlonej klatki i dobrego kadru, kluczowa jet odpowiednia obróbka... Kulten własnie to udowodnił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No bo sssssie obraze! Kadr jest w pelni moj.....poza lekko pochylonym horyzontem to moj zamysl
    Ale fakt ze robota znakomita!
    i słusznie byś zrobił bo zwiodła mnie ta szeroka ramka wydało mi się ze fota została przycięta - biegnę do góry edytować post jeszcze zdąże

Domyślnie

2 tak, chociaż starałbym się rozjaśnić dól, 1 skopana po lewej ...
    NIKON

Domyślnie

Pozwoliłem sobie zaryzykować i zrobiłem w cieplejszej tonacji barw.
    Pozdrawiam.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

2 super! Ale mimo, że nie jestem tutaj "miarodajny" to zauważam u Ciebie tendencję do pomijania jasnych obwódek powstałych po maskowaniu. na 1 widać to po lewej stronie nad wzgórzem. Jeżeli takie coś się pojawia, to ja stosuję wtedy w PS stempel z ustawieniem Mode na Darker Color. Wtedy pokrywa tylko te miejsca, w których kolor, powiedzmy nieba, jest znacznie jaśniejszy niż ten, z którego pobierasz próbkę. Polecam spróbować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    2 super! Ale mimo, że nie jestem tutaj "miarodajny" to zauważam u Ciebie tendencję do pomijania jasnych obwódek powstałych po maskowaniu. na 1 widać to po lewej stronie nad wzgórzem. Jeżeli takie coś się pojawia, to ja stosuję wtedy w PS stempel z ustawieniem Mode na Darker Color. Wtedy pokrywa tylko te miejsca, w których kolor, powiedzmy nieba, jest znacznie jaśniejszy niż ten, z którego pobierasz próbkę. Polecam spróbować
    DObra myśl, przyznam sie, że stotosowałem juz ten rodzaj stempla ale tylko przy obróbce skóry w portretach, nie wpadłem na to, że może to byc także pomocne w krajobrazach, dzięki.

Domyślnie

dokładnie. ja stosuję to zazwyczaj przy redukcji przepałów skóry powstałych po paleniu lampą - np. niewielkie ilości potu dają efekt przepalenia - wtedy ten rodzaj krycia stempla jest niezastąpiony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    dokładnie. ja stosuję to zazwyczaj przy redukcji przepałów skóry powstałych po paleniu lampą - np. niewielkie ilości potu dają efekt przepalenia - wtedy ten rodzaj krycia stempla jest niezastąpiony.
    Ot wartosciowa wskazowka!!! Dzieki.....jutro przetestuje w praniu!

Domyślnie

Kulten pokazał, ale jak już się pobawiłem to też pokażę, tylko NX2

Domyślnie

Tak jak juz dzisiaj gdzies wspominalem.....sa tu spece od NXa.....kurcze kadr mi sie podoba wiec powalcze z tym rawem dzis w domu......dobre na print jest....kolejne na sciane
    Proac150 swietnie.....widze ze NXa jednak warto opanowac....ale Kulten narazie bije wszystkich na glowe!

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów