Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 97

Domyślnie

co do niezgodności cs 3 to chyba jednak nie wina Apple,
    twierdzenie o porzuceniu platformy powerPC jest jednak chyba trochę na wyrost - Tiger i Leopard są w dalszym ciągu wspierane.
    na snow leopardzie można dzięki rosette w dalszym ciągu zainstalować programy pisane pod power pc.
    Snow nie ma wbudowanego programu antywirusowego,
    Nie można zapominać o opłacie jaką kasuje apple za snow leoparda. Z ciekawości ile będzie kosztowała najdroższa wersja windows 7 ?
    W mojej opinii to jak traktowany jest snow widać dokładnie po jego cenie. Jest to ewolucja , a nie rewolucja. Zresztą przekonam się jutro.
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Tak sobie czytam te kolejne potyczki słowne na tematy popularne.
    I tu się spytam. Znaczy to jest zarzut, że ten nowy kociak może stworzyć problem z CS3?
    Bo jeżeli tak, to śmiało go pociągnijcie na CS2, CS itd aż do powiedzmy Photoshopa 3 - a co?
    Może nie zarzut, ale wiele osób używa CS3 i mieli chęć na upgrade do SnowLeoparda bo cena tego upgrade jest niska, a może się okazać że do upgradu trzeba doliczyć koszty Photoshopa bo Adobe nie ma już ochoty wspierać tego produktu i już tak kolorowo nie jest bo co niektórzy nie potrzebują najnowszego PSa inni wręcz wola starą wersję, a premiera CS4 miała miejsce na koniec 2008 więc posiadacze CS3 mogą czuć się zawiedzeni.

Może nie do Photoshopa 3 ale jakiś cykl życia produktu powinien chyba obowiązywać - typu wsparcie producenta 3 lata po wydaniu nowej wersji - to chyba nie jest jakieś kosmiczne wymaganie.

Oczywiście to pretensje do producenta Photoshopa a nie SnowLeoparda
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 27-08-2009 o 23:07
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    co do niezgodności cs 3 to chyba jednak nie wina Apple,
    twierdzenie o porzuceniu platformy powerPC jest jednak chyba trochę na wyrost - Tiger i Leopard są w dalszym ciągu wspierane
    No przecież to jasne, że ten problem z CS3 jest problemem tych, co chcą się przyczepić
    A co do PPC to podobnie Kiedy się ta platforma skończyła? Znaczy do nieskończoności producenci systemów mają wspierać stare kompy?
    Jak ktoś chce się czepić to się i czepi - czyli jak zwykle.
    A co do wirusów. Nie wiem czy to mity czy nie - ale wiem, że wirusy na maki były. Ale i wiem, że od 1995 roku nie wiem co to wirus, a od około 2001 wokół mnie jest sporo maków wpiętych nonstop w sieć. I jakoś sobie radzą.

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Może nie zarzut, ale wiele osób używa CS3 i mieli chęć na upgrade do SnowLeoparda bo cena tego upgrade jest niska, a może się okazać że do upgradu trzeba doliczyć koszty Photoshopa i już tak kolorowo nie jest bo co niektórzy nie potrzebują najnowszego PSa inni wręcz wola starą wersję, a premiera CS4 miała miejsce na koniec 2008 więc posiadacze CS3 mogą czuć się zawiedzeni
    Sebastian - tak przebiega rozwój - nie możesz wymagać od producenta systemu by zajmował się minionym już oprogramowaniem. Teraz jest CS4 i on bangla z nowym Leo.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 27-08-2009 o 23:07

Domyślnie

wlasnie to mialem na mysli piszac o dziadach z Adobe
    przesiadka na snow to 120zl
    przesiadka jesli ktos uzywa cs3 to 120 plus 2200
    roznica spora

PS cs3 tez pewnie bangla (moze jest pare bledow do poprawienia), tylko adobe sie wypielo i nie zrobilo testow/poprawek
    zeby wyciagnac kase z upgrade
    PS2 Jakos tam przezyje ale wyzalic sie na forum chyba mozna
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 27-08-2009 o 23:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    wlasnie to mialem na mysli piszac o dziadach z Adobe...
    Ależ nie trzeba przecież iść do góry z systemem
    W takim jednym studiu mam pod opieką jeszcze kompy z 10.3.9 - bo na nich idzie stary photoshop i illustrator. Nie było kompletnie sensu wydawać kasy nawet na Tigera.
    A propos - Tiger jest świetny. Generalnie jest tak, że spędzam czas pomiędzy dwoma stanowiskami. Jeden ma Tigera, a drugi Leo - na obydwu CS4. I CS4 stabilniej i pewniej idzie na Leo.

Domyślnie

Sebastian - tak przebiega rozwój - nie możesz wymagać od producenta systemu by zajmował się minionym już oprogramowaniem. Teraz jest CS4 i on bangla z nowym Leo.
    IMHO to rozbój a nie rozwój i działanie z pozycji monopolisty

Moim zdaniem mam prawo oczekiwać od producenta oprogramowania które jest dosyć drogie jakiegoś okresu wsparcia od czasu ukazania się nowej wersji. Sprzęt i oprogramowanie ma swój cykl życia w korporacji i musi się zamortyzować.

Przykładowo kupiłem w grudniu pakiet CS3 i laptopa z Leopardem. We wrześniu laptop wpadnie mi do jeziora i kupie nowego laptopa który juz domyślnie będzie miał SnowLeoparda i okazuje sie że muszę dokupić upgrade do CS4 które tanie nie jest - to jest przykładowy problem.
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 27-08-2009 o 23:20
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

IMHO to rozbój a nie rozwój i działanie z pozycji monopolisty
    Jednak się nie zgodzę. Myślę, że to pierwszy system makowy zrobiony już tylko pod intela i czas na to przyszedł. Jest możliwość manewru, jak napisali niektórzy powyżej. Można pozostać na starych wersjach. Czas już było odrzucić stare pozostałości.

Domyślnie

Jednak się nie zgodzę. Myślę, że to pierwszy system makowy zrobiony już tylko pod intela i czas na to przyszedł. Jest możliwość manewru, jak napisali niektórzy powyżej. Można pozostać na starych wersjach. Czas już było odrzucić stare pozostałości.
    Ja mam na myśli Adobe nie Apple
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Ja mam na myśli Adobe nie Apple
    Poczekałbym na efekty działania wcześniejszych CS na Snow. Podejrzewam, że pójdą, ale z wadami. Tu się sypnie, a tam się wykrzaczy. Oczywiście budujące to nie jest. Ale CS3 się skończył rok temu - Snow powstał teraz. Tego się nie da pogodzić. Tak naprawdę, kto ma legala CS3 do teraz to po prostu wypadałoby go updatnąć do 4. A jeśli nie, to i nie pchać się w górę z systemem
    A że producenci chcą wciąż i wciąż sprzedawać? No w sumie się nie dziwię

Domyślnie

Ja tam ryzykant jestem dzisiaj zainstaluje sobie nową wersję wieczorkiem .
    To co dla mnie jest istotne w nowym systemie to szybsze tworzenie kopii zapasowych i połączenia z sieciami bezprzewodowymi bo teraz to czasami krew mnie zalewa .
    Reszte traktuje jako bonusy które otrzymam
    O ja przezorny mam CS4
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów