Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Domyślnie Mac OS X Snow Leopard

Nowość dla Mac pojawił OS X Snow Leopard no to sie ciekawie zapowiada .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Nowość dla Mac pojawił OS X Snow Leopard no to sie ciekawie zapowiada .

Rzeczywiście "ciekawie":
    1. Adobe CS3 nie jest zgodny ze Snow Leopardem - posiadacze są informowani, że Adobe CS4 jest w pełni zgodne
    2. Apple wprowadza trochę po cichu program antywirusowy do Snow Leoparda - czyżby koniec mitu o braku wirusów?
    Co ponadto?
    Wywalono zgodność z Power PC - system przyśpieszył bo został odchudzony o połowę. Poprawiono kilka ikonek, napisano od nowa dwie aplikacje - jedyna ciekawostka to Open Cl ale na jego faktyczna użyteczność lub nie trzeba poczekać.

Dokładnie takie same zmiany wnosi Windows 7 - poprawiono kilka rzeczy w kernelu, poprawiono kilka ikonek, przepisano od nowa ze dwie aplikacje i dodano wsparcie DirectCompute co jest odpowiednikiem OpenCl - a obie nazwy kryją w sobie możliwość wykorzystania mocy procesora graficznego do wsparcia innych zadań.

Ot godni następcy "starych" systemów awans z 10.5.8 na 10.6 w przypadku OS-X i z 6.0 na 6.1 w przypadku Windows.

Zapowiada się zatem marketingowy bełkot jaki to Windows 7 cacy, a reszta be i jaki to Snow Leopard cacy, a reszta be.

Pomijając cenę kosztów zakupu samego systemu której tak naprawdę porównać się nie da ponieważ dla Snow Leoparda trzeba dokupić ściśle określony hardware konkretnej firmy który kosztuje trochę drogo a potem najczęściej instaluje się parallels i windows - kolejne koszty.

Właściwie podsumowując mogę napisać że i tak Tiger i XP są najbardziej chwalonymi systemami.
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 27-08-2009 o 14:04
    pozdrawiam Sebastian

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Tr0n, to co piszesz o W7 to jest kompletne mijanie się z prawdą. Używałeś dlużej niż 10 minut? Próbowałeś zrobić na nim coś więcej niż odpalenie filmu/uruchomienie IE? Spróbuj odpalić sobie monitor zasobów, popatrz na rozpoznawanie pisma czy PowerShell. Daleki jestem od czołobitności i gdyby nie to, że mogę mieć ten system legalnie za darmo z uczelni, to na pewno nie kupiłbym go w innych okolicznościach niż przy zmianie kompa. Ale trzeba przyznać, że to jeden z najwygodniejszych (pomimo wad) i najstabilniejszych Windowsów jaki się pojawił w ciągu ostatnich 10 lat. Tyle.

P. S. na pewno nie nazwałbym tego systemu Vistą po liftingu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Tr0n, to co piszesz o W7 to jest kompletne mijanie się z prawdą. Używałeś dlużej niż 10 minut? Próbowałeś zrobić na nim coś więcej niż odpalenie filmu/uruchomienie IE? Spróbuj odpalić sobie monitor zasobów, popatrz na rozpoznawanie pisma czy PowerShell. Daleki jestem od czołobitności i gdyby nie to, że mogę mieć ten system legalnie za darmo z uczelni, to na pewno nie kupiłbym go w innych okolicznościach niż przy zmianie kompa. Ale trzeba przyznać, że to jeden z najwygodniejszych (pomimo wad) i najstabilniejszych Windowsów jaki się pojawił w ciągu ostatnich 10 lat. Tyle.

P. S. na pewno nie nazwałbym tego systemu Vistą po liftingu.
    Tak, używałem dłużej niż 10 minut
    - rozpoznawanie pisma akurat mało mnie interesuje - klawiatura w tym celu jest wystarczająca dla mnie, jednak nie nazywałbym systemu operacyjnego rewolucyjnym z powodu takiej oczywistej ewolucji
    - PowerShell - to akurat można sobie dodać do XP lub też używać Cygwina jak ktoś woli skrypty unixowe,choć oczywiście PowerShell ma większe możliwości do "wyciągania" danych z systemu
    - monitor zasobów - Sysinternals daje mi to co potrzebuję

Spędziłem bardzo dużo czasu z Windows 7. Nie udowadniaj mi proszę w tym wątku świetności Windows 7 bo jest on o Snow Leopardzie. Na temat W7 możemy porozmiawiać w innym wątku

Swoją droga SnowLeopard jako jedną z "najważniejszych" nowych funkcji też ma "Ulepszone wprowadzanie chińskiego pisma ręcznego"
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 27-08-2009 o 16:56
    pozdrawiam Sebastian

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Wskaż mi proszę, gdzie nazwałem W7 rewolucyjnym? Rewolucji nie ma, ale nie zmienia to faktu, że to najlepszy Windows jaki został wydany. Dobre wypośrodkowanie pomiędzy OS X a Linuksem. Ja wyjścia nie mam i nawet jakbym chciał, to przejść na inny system nie mogę. A skoro mogę to robić wygodniej, to dlaczego nie?
    Spróbuj wklepać jakieś bardziej skomplikowane wzory do Worda to porozmawiamy. Klikając można się zajechać, a tak tablecik, W7 i mam szybko to co potrzebuję do jakiegoś sprawozdania itd. Przez litość nie wspomnę o wszelkiego rodzaju *TeKSach.
    Jasne, że można PS sobie zainstalować, podobnie jak Sysinternals i milion innych programów. Tyle, że w W7 masz to już w systemie. Powiedz adminowi który ma kilkaset kompów pod sobą i musi hurtem coś na nich zmienić, żeby sobie PS na każdym zainstalował...
    Daleko mi do fanboystwa, ale nie trawię narzekania "bo to Windows".
    Z mojej strony koniec OT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Wskaż mi proszę, gdzie nazwałem W7 rewolucyjnym? Rewolucji nie ma, ale nie zmienia to faktu, że to najlepszy Windows jaki został wydany. Dobre wypośrodkowanie pomiędzy OS X a Linuksem. Ja wyjścia nie mam i nawet jakbym chciał, to przejść na inny system nie mogę. A skoro mogę to robić wygodniej, to dlaczego nie?
    Spróbuj wklepać jakieś bardziej skomplikowane wzory do Worda to porozmawiamy. Klikając można się zajechać, a tak tablecik, W7 i mam szybko to co potrzebuję do jakiegoś sprawozdania itd. Przez litość nie wspomnę o wszelkiego rodzaju *TeKSach.
    Jasne, że można PS sobie zainstalować, podobnie jak Sysinternals i milion innych programów. Tyle, że w W7 masz to już w systemie. Powiedz adminowi który ma kilkaset kompów pod sobą i musi hurtem coś na nich zmienić, żeby sobie PS na każdym zainstalował...
    Daleko mi do fanboystwa, ale nie trawię narzekania "bo to Windows".
    Z mojej strony koniec OT.
    Klepałem wzory w Wordzie 2.0 i 6.0 na Windows 95 i NT 4.0 i przeżyłem - choć obecnie mniemam jest wygodniej.
    Co do instalacji oprogramowanie admin który ma kilkaset kompów robi to za pomocą serwera domenowego, a jako osoba obeznana z wieloma sieciami po 10000 stacji i więcej znam problemy i scenariusze migracji i wcale tak kolorowo z W7 nie będzie. Nie narzekam też nigdzie "bo to Windows" - zęby zjadłem na tych systemach począwszy od najstarszych wersji. Poddałem tylko w wątpliwość marketingowe gadanie o W7 i Snow Leopard.
    Naskoczyłeś na moją wypowiedź a chyba jej dokładnie nie przeczytałeś, ale nie szkodzi wyjaśnię Ci:
    Spece od marketingu napisali jaki to Snow Leopard jest cudowny i najnowocześniejszy na świecie itd. Ja w swojej wypowiedzi napisałem że to samo oferuje Windows 7 - są to dla mnie równoważne systemy pod względem możliwości. Dalej napisałem że obydwa są po prostu uaktualnieniem swoich poprzednich wersji i tyle.

Wszelkie kolejne wpisy dotyczące Windowsów spowodują że zamknę ten wątek i tyle
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

A gdzie jest info o niezgodnosci cs3 ze snowleopardem?
    nie zebym Ci nie wierzyl ale myslalem o upgrade, jednak przy takim babolu to poczekam sobie, az kiedys zmienie pakiet adobe na nowszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    A gdzie jest info o niezgodnosci cs3 ze snowleopardem?
    nie zebym Ci nie wierzyl ale myslalem o upgrade, jednak przy takim babolu to poczekam sobie, az kiedys zmienie pakiet adobe na nowszy
    np http://applemania.pl/2009/08/26/adob...snow-leoparda/

Niezgodność nie oznacza, że nie da się uruchomić ale jak coś nie będzie działać to Adobe się oficjalnie odcięło od tematu
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 27-08-2009 o 22:44
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

kurcze co za dziady
    zobaczymy moze ktos to zacznie testowac zamiast adobe (a znajac uzytkownikow to nawet na pewno)
    i wtedy przekonamy sie czy nie jest zgodny i wywala jakies bledy czy tez wszystko gra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    kurcze co za dziady
    Tak sobie czytam te kolejne potyczki słowne na tematy popularne.
    I tu się spytam. Znaczy to jest zarzut, że ten nowy kociak może stworzyć problem z CS3?
    Bo jeżeli tak, to śmiało go pociągnijcie na CS2, CS itd aż do powiedzmy Photoshopa 3 - a co?

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów