Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53
    Anonymous
    Gość

Domyślnie end

Cytat Zamieszczone przez admin
    Drogi spowiedniku, przeczytales zapewne rowniez o powodach dla ktorych instrukcja ta zniknela ze stron forum. Badz wiec laskaw uszanowac ta decyzje, dla wielu trudna do przelkniecia i darowac sobie prosbe o udostepnienie jej via forum. Nic nie stalo na przeszkodzie aby umiescic ja gdzie w glebokich czelusciach netu, ale uznalismy ze w ramach dobrej wspolpracy forum z macierzysta firma, nie bedziemy tego robili. Raz jeszcze prosze, uszanuj ta decyzje.
    No tak przeczytałem.. sprawiedliwy wśród narodów świata... jedyny sprawiedliwy... nie proszę o udostępnianie na forum... jedynie o udostepnienie prywatne... a jesli chodzi o uzasadnienie o ktorym piszesz, to zrozumialem je raczej tak:

Firma Nikon poprosila o zdjęcie i oczywiscie nie mozna bylo odmówić... za to argumentacja w tamtym wątku w stylu "moze beda pamietac o nas i dadza instrukcje na preferencyjnych warunkach uzytkownikom forum" jest moim zdaniem tak smieszna, ze aż tutaj słysze śmiech pracowników Nikon Polska ktorzy to przeczytali...
    Ja nie niezgadzam się z tym, ze instrukcja do aparatu nie powinna byc chroniona prawem autorskim (choc mam małe wątpliwości). Nie zgadzam się z nierównym traktowaniem obywateli Polskich i obywateli innych krajów europejskich, ktorzy a) maja dostep do menu aparatu w jezyku ojczystym... b) maja dostep do instrukcji pdf w swoim ojczystym języku, niezaleznie od miejsca gdzie aparat nabyli... Z tym się nie zgadzam, ale widze, ze jestem sam... więc nie będę juz polemizował. pozdrawiam i żegnam... (mimo wszystko serdecznie).

Domyślnie

Rozumiem admina, że musiał wywalić z forum instrukcje do D70. I myślę, że nawet nie chodziło tu o jakąś WSPÓŁpracę z NP, bo takowej nie zauważam, tym bardziej że po naszych listach do NP, i wolnych głosach na forum, mają nas, mówiąc delikatnie - gdzieś. Sytuacja jest na tyle dla mnie niezrozumiała, że Nikon Polska, jako oficjalny przedstawiciel Nikona na Polskę, powinien dbać o interesy Polaków, niezależnie gdzie kupili aparat tej marki, czyli rozumiem to tak, że przedewszystkim umożliwiają i dbają o dostęp do wszelkich pdf-ów, w języku polskim, pracują nad polską lokalizacją MENU, itp. W ten oto sposób, kupujący Polak płacąc kilka, kilkanaście tysięcy złotych polskich stałby się szczęśliwym posiadaczem NIKONA, ze sztabem ludzi z NP, którzy dbają o jego pełne zadowolenie, a tak niestety pozostaje pewien niedosyt.
    Credo in unum Deum

Anonymous
    Gość

Domyślnie :)

Dziękuję wszystkim bardzo za pomoc... gdyby ktoś kto tu trafi miał problem taki jak mój... niech się do mnie wyspowiada na: [email protected] a ja udziele mu rozgrzeszenia [...]

Domyślnie

Hej!

Jestem tutaj nowa i witam wszystkich serdecznie
    Od niedawna jestem właścicielką Nikona D-70 i SB-800 i oczywiście mam ten problem ze znalezieniem polskiej istrukcji do lampy. Lampę zakupiłam w Nikon Polska i w zestawie otrzymałam:
    książeczkę "Zapraszamy do twórczego używania światła lamp błyskowch.(Numery stron w nawiasach odsyłają do wyjaśnień w instrukcji obsługi)", której na oczy nie widzałam.
    Instrukcji oczywiście na całym necie nie ma możliwości znaleźć więć napisałam przed chwila do Nikona, trzymajcie kciuki za odpowiedz. Jak tylko otrzymam instrukcję poświęcę trochę czasu i zeskanuję.
    Swoją drogą to z ta instrukcją to jakaś paranoja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marlena
    Hej!

Jestem tutaj nowa i witam wszystkich serdecznie
    Od niedawna jestem właścicielką Nikona D-70 i SB-800 i oczywiście mam ten problem ze znalezieniem polskiej istrukcji do lampy. Lampę zakupiłam w Nikon Polska i w zestawie otrzymałam:
    książeczkę "Zapraszamy do twórczego używania światła lamp błyskowch.(Numery stron w nawiasach odsyłają do wyjaśnień w instrukcji obsługi)", której na oczy nie widzałam.
    Instrukcji oczywiście na całym necie nie ma możliwości znaleźć więć napisałam przed chwila do Nikona, trzymajcie kciuki za odpowiedz. Jak tylko otrzymam instrukcję poświęcę trochę czasu i zeskanuję.
    Swoją drogą to z ta instrukcją to jakaś paranoja
    A od kiedy Nikon Polska prowadzi sprzedaż detaliczną ?
    Jeżeli masz "sprzęt z polskiej dystrybucji" do goń sprzedawcę o polską instrukcję. Jak jej na lewo nie sprzedał to niech negocjuje z NP.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Lampę kupiłam w Media Markt ciekawe co mi powiedzą jak się upomnę o instrukcję
    Do Nikona D-70 tez nie dostałam .

Domyślnie

Marlena, przecież wszystkie sprzedawane w Polsce towary muszą mieć polską instrukcję. Jeśli Ci tych instrukcji w MediaMarkcie nie dadzą to oddaj im cały ten sprzęt na niezgodność z umową i kup nowy w jakimś solidnym sklepie (np. w IMFOTO). Drożej napewno nie będzie, starczy Ci jeszcze na jakieś filterki.
    Jacek

Domyślnie

Taką otrzymałam odpowiedz od Nikon Polska:
    "Witam,

Nikon Polska Sp. z o.o. standardowo dodaje do dystrybuowanych przez siebie
    aparatów instrukcje w języku polskim.

W związku z powyższym, zwracamy się z prośbą o przesłanie do nas
    faksem/pocztą kopii wypełnionych i podbitych kart gwarancyjnych (żółtej i
    polskiej) oraz kopii dowodu zakupu (paragonu, faktury itp).

Musimy zweryfikować, czy aparat pochodzi z naszego źródła dystrybucji oraz
    czy instrukcja rzeczywiście nie była do niego dodana.

fax: 022 607 94 11

Jest to standardowa procedura, której niestety nie możemy ominąć. Ma ona na
    celu "wyłapanie" wszelkich nieprawidłowości, celem uniknięcia ewentualnych
    błędów w przyszłości."

[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]
    Byłam wczoraj w Media i oczywiście nic nie załatwiłam
    Wysyłali mnie od Cygana do Pogana twierdząc, że pracownik, który wydał mi sprzęt już tam nie pracuje. Stwierdzili, że oni instrukcji do sb-800 nie mają, pomimo, że mają lampę na sklepie. Kierownik działu nie chciał ze mną rozmawiać. Podali mi jakiś nr tel., na który ma właśnie za chwile dzwonić.
    A tak w ogóle to rok temu wydali mi złe papiery do obiektywu ( a ja głupia dopiero teraz sprawdziłam czy się zgadzają z tym, co jest na obiektywie) tzn. nr seryjny obiektywu nie zgadza się z nr, który jest w papierach i teraz w momencie kradzieży ja policji podaje papier od całkiem innego obiektywu. Makabra i oczywiście z tym tez nie da się nic zrobić jak to mówi Pani w media.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marlena
    A tak w ogóle to rok temu wydali mi złe papiery do obiektywu ( a ja głupia dopiero teraz sprawdziłam czy się zgadzają z tym, co jest na obiektywie) tzn. nr seryjny obiektywu nie zgadza się z nr, który jest w papierach i teraz w momencie kradzieży ja policji podaje papier od całkiem innego obiektywu. Makabra i oczywiście z tym tez nie da się nic zrobić jak to mówi Pani w media.
    Jeżeli z błyskogratem i aparatem wykręcili Ci taki sam numer, to nie dosyć że praktycznie gwarancji nie masz to jeszcze zero szans na instrukcję PL.
    Nie bez powodu prosili cię o te dokumenty. Po numerach seryjnych sa wstanie stwierdzić czy faktycznie dany sprzęt przechodził przez ich ręce. Jezeli tak to być może masz jakąś szansę na otrzymanie instrukcji, a "sklep dla idotów" na burę, choć to też mało prawdopodobne bo MM raczej sporo towaru bierze i NP raczej nie bedzie z tego powodu burzy robił. Prędzej dla swiętego spokoju dadzą Ci instrukcję.
    Przynajmniej ja bym tak zrobił, gdyby się okazało, że sprzet pochodzi z NP.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Oszczędny w słowach Awatar snikers
    Miasto
    Nowy Sącz/Kraków

Domyślnie

ja posiadam takowa instrukcje w jezyku polskim i formacie pdf
    Aktualnie obserwator...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów