Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Domyślnie SB 800 Instrukcja PL

Cześć!
    Proszę o pomoc w znalezieniu polskiej instrukcji do SB 800 - b. pilne!

Mam ten sprzęt od wczoraj i jak łatwo się domyslić, ilość opcji i brak polskiego opisu nie ułatwiają mi dogłębnego zapoznania się z nim.

Prosze o radę jakie zasilanie najlepiej stosować do niej (może od razu reklama producenta). Jeżeli to są aku, to jaką ładowarkę możecie polecić.
    Czy jest możliwości zasilania tej lampy z aku D70?
    Ile (orientacyjnie) zdjęć można zrobić z dobrych baterii (czy raczej lepiej ich nie używać).

Do zobaczyska!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

- zwroc sie do nikon.pl, tam dostalem od milej Pani pl instrukcje [kupilem z ang]
    - lepsze sa akumulatory
    - ile zdjec ? to zalezy, jaka ustawisz moc; przecietnie wystarcza 1/4 - wtedy spokojnie kilkaset

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan
    - zwroc sie do nikon.pl, tam dostalem od milej Pani pl instrukcje [kupilem z ang]
    Proszę napisz, czy odbierałeś ją osobiście (jaka cena, czy za miły uśmiech), czy ewentualnie jest to do załatwienia jako przesyłka?
    Z chęcią bym ją kupił za rozsądne pieniądze!
    A może by tak doprowadzić niektórych klubowiczów do org... i w wolnej chwili stworzyć SB800PL.pdf.
    Byłby to Twój Wielki Wkład w rozwój ludzkości - A jak to brzmi (no przynajmniej u ... one creatures of human community)
    A może masz to w wersji elektronicznej?
    Wielkie dzięki za odpowiedź!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A

Domyślnie

kupilem sb800 z instr ang; braki jezykowe i lenistwo podpowiedzialy mi rozwiazanie; napisalem do nikon.pl [chcialem kupic] instr pl] ; udalo sie; odebralem osobiscie; 0 zł;

sorry; nie chce mi sie skanowac 125 stron

Domyślnie

Wielkie Dzięki Bogdan, list już napisałem i z niecierpliwością czekam na odzew!
    Gdyby to było jakiś czas temu i byłbym w typie Pani Alicji, to z tego co mi napisałeś o jej cudownej osobowości, nie wahałbym się ani chwili i poprosił ją o rękę.

A co do skanowania to wiesz co... nawet Cię rozumiem!

Wszystko w rękach i sercu Pani Alicji

Do zobaczyska!

Domyślnie

przy okazji; przymierzam sie do mto 11 ca; najlepsze ceny ma astrokrak. pl i ile wiem; jak zachowuje sie to wiadro z nikonem ?, czy adapter 42/bagnet ma soczewki ?

Domyślnie

"czy adapter 42/bagnet ma soczewki ?"

Nie wiem ale jestem sam tym niezmiernie zainteresowany, chyba otworzę nowy temat odnośnie dopasowania sprzętu 42 do D70.
    Pozdro!

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Są z soczewką i bez. Te bez nie ostrzą na nieskonczonosc. M42+ Nikon to nie jest szczegolnie udany pomysł.

Domyślnie

Bogdan

Po napisaniu e-maila do Nikon Polska otrzymałem następującą (trzeba przyznać, że b. szybką odpowiedź) od pani Joanny Repec:
    "Witam,
    Oczywiście, że jest możliwość zakupienia wymienionych przez Pana instrukcji, koszt każdej z nich (D70, SB800) to 100 zł. Dostarczamy tego typu przesyłki za pośrednictwem poczty polskiej, płatne przy odbiorze. Jeśli moja propozycja zainteresowała Pana, proszę o przesłanie dokładnego adresu, na który powinniśmy w/w instrukcje dostarczyć"

Myślę, że to chyba gruba przesada płacić 200 PLN za 1 grubszą, a drugą raczej chudą książeczkę.
    Takie rzeczy powinny być dostępne dla zarejestrowanych użytkowników sprzętu Nikon w dziale Download.
    Jestem pewny, że na instrukcjach, to raczej ta firma nie dorobi się sukcesów

Wszystko jeszcze w rękach pani Alicji, a jeżeli się nie uda to w Twoich i Twojego Skanera ...myślę, że mógłbyś już powoli zacząć

A, i jeszcze jedna sprawa. Na pytanie (zadane dwukrotnie) dlaczego nie mogę się zalogować na www.nikon.pl jako zarejestrowany użytkownik - nie otrzymałem żadnej odpowiedzi

Pozdrowienia!

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów