Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Domyślnie

Oj Bogdan ty urodzony szczęściarzu!!
    A co do skanowania, to czy już mówiłem Ci, że jesteś moim idolem i przykładem do naśladowania na tym forum???
    No oczywiście zaraz po Adminie

Pozdro!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddMON
    Bogdan

Myślę, że to chyba gruba przesada płacić 200 PLN za 1 grubszą, a drugą raczej chudą książeczkę.

A, i jeszcze jedna sprawa. Na pytanie (zadane dwukrotnie) dlaczego nie mogę się zalogować na www.nikon.pl jako zarejestrowany użytkownik - nie otrzymałem żadnej odpowiedzi

Pozdrowienia!
    Co do instrukcji - kupując lampę z dystrybucji Nikon Polska dostajesz instrukcję za darmo. Jak chciałes zaoszczedzić i kupiłes gdzie indziej - nie masz instrukcji dystrybutora. To normalne. Instrukcje drukuje na swój koszt dystrybutor a nie "fabryka Lamp" Poproś Pana(ią), który sprzedał Ci lampe o instrukcje....
    Co do logowania - nigdy nie miałem problemu, pobierałem sporo oprogramowania, musisz coś robic nie tak... Rejestrujesz się przez "Wsparcie Techniczne" - dopiero wtedy, kiedy już masz zamiar zciągnąc soft i klikasz w download... Podajesz kraj zakupu i numer fabryczny - jak lewizna z przemytu - to znowu może być problem (chyba że znasz kraj docelowy), choć raczej rejestruje bez problemów, myśle że system nie ma aż takich danych gdzie jaki numer produktu.... acha, ja rejestrowałem body, nie wiem jak z akcesoriami i do czego cię upoważnia uzyskany dostęp...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Przeciez jeden z grupowiczów rzekomo posluguje sie biegle jezykiem chinskim, totez mysle z japonski szybko przyswoi

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddMON
    No oczywiście zaraz po Adminie
    Admin dba o nas jak ojciec najlepszy i nie prawda ze dach w szatni przecieka, tym bardziej ze prawie wcale nie pada

Domyślnie

Kaleidziku Drogi, czegos sie napalil? Ja tez chce ten towar

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Tak jakos ALe 100 zl za instrukcje to troszke chyba drogo....

Domyślnie

Troszke? To bardzo drogo, jednak rozumiem zdanie odrebne Krzysztofa. Nie bylo by pozbawione racji gdyby nie to ze w niektorych krajach o ktorych wiem (np. w Niemczech, Wloszech, na Wegrzech i Czechach - nie wiem jak w innych) klient ktory zwroci sie do autoryzowanego serwisu, otrzyma nieodplatnie jeden egzemplarz instrukcji. Moze chodzi o to aby zatrzymac handel tymi instrukcjami (ukrocic zarobkowanie na nich), ale moim zdaniem to nie jest najlepszy sposob. W jakims sensie ta instrukcja jest reklama firmy...

I zeby nie bylo. Aparat kupilem w NP, lampe zas, po uiszczeniu wszystkich oplat celno - podatkowych, poprzez PolUsa. Moim zdaniem instrukcja nalezy mi sie jak psu zupa i mimo iz zgadzam sie ze powiniennem jej wymagac od PolUsa, to mam prawo WYMIENIC nie odplatnie angielska na polska...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Krzysztof ma rację, koszt druku ponosi dystrybutor...jednak w tym wypadku jest to troche inaczej bo Nikon Polska to juz nie Camera Sp. z o.o. Osobiscie rozumiem to iz instrukcje sa platne, jedna cena moim zdaniem nie powinna przekraczac 50 zl. Kolega kupowal kiedys instrukcje do Minolty za 35 zl u przedstawiciela...a Nikon na pozlacanym papierze tego przeciez nie drukuje

Domyślnie

Moim zdaniem instrukcja powinna być bezpłatna - jeżeli nie chca dawac książeczki bezpłatnej ok to ja poprosze w wersji elektronicznej. A nawet jak juz jest płatna to niech ją sprzedaja po kosztach a nie zarabiając na tym krocie. Podejrzewam że koszt wydrukowania takiej instrukcji to jakieś 10-15 PLN. No ale Polska to przeciez bogaty kraj
    pozdrawiam Sebastian

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof.jot
    Co do instrukcji - kupując lampę z dystrybucji Nikon Polska dostajesz instrukcję za darmo. Jak chciałes zaoszczedzić i kupiłes gdzie indziej - nie masz instrukcji dystrybutora. To normalne. ...
    Kurna ... człowiek współczucia oczekuje, a tu mu jeszcze nóż w plecy wbijają.
    I Ty Brutu... Krzysztofie.jot przeciwko mnie
    Mam SB-800, no to wczorej kupiłem sobie drugą ale ... nad drzwi wejściowe do domu ... hłe, hłe!
    A w niej na kredowym papierze instrukcje w 8 językach (produkt w pudle z niemieckimi napisami). 7 od razu w kosz (nie ma jak ekologia) polską zostawiłem, no bo przecież zima idzie, a jak człowiek się nudzi to ma przynajmnej coś do poczytania
    Dobrze, że płyty CD nie dołożyli w komplecie.
    Macie przykład jak firma sprzedająca towar za 30,00 PLN dba o klienta.
    A tak wogóle, mam nieodparte wrażenie, że niestety My Polacy, nadal jesteśmy traktowani w innych krajach (czyt. tzw. bardziej rozwiniętych) jak przysłowiowi murzyni.
    Cytat Zamieszczone przez krzysztof.jot
    To normalne. ...
    To mogą powiedzieć klienci np. w Niemczech, USA itp., a my możemy to sobie starać się tłumaczyć na różne sposoby, jak chociazby w podany przez Ciebie sposób.
    A ja uważam, że jestem Polakim i to mnie zobowiązuje do tego by być traktowanym jak klienci w ww. krajach.
    Instrukcja po polsku, to żaden rarytas i nie ma tłumaczenia - kupujesz sprzęt podajesz numer seryjny i dostajesz np. pdf.
    Jak sami będziem na siebie patrzeć jak na trochę gorszych, to z pewnością tak będziemy traktowani!
    Jak to ma się do tego, że mieszkamy w wielkim wspólnym domu. Czy żeby w tym domu zaczerpnąć powietrza, to za każdym razem musze wyjść na balkon, czy mogę zrobić to kiedy zechcę w dowolnie wybranym przez siebie miejscu?
    Idę trochę porzucać aparatem to mi przejdzie.
    Ostatnio słyszałem (od siebie), że D70 to Distance up to 70 meters - może doleci
    ps. "Autor nie ponosi żadnej odpowiedzialności za prezentowane poglądy i wygłaszane opinie, a wręcz jest im przeciwny i nawet się z nimi zgadza"
    Pozdro!

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów