Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Domyślnie

Tek się zaczytałem, żę oczywiście znowu się nie zalogowałem.
    Ten gostek u góry to JA!
    Sorki
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

a brnąc dalej w temacie instrukcji - bo jest wiele głosów że "...inne wielkie firmy to udostepniają na necie, itp..." przecież prawie wszystko poza NikonCapture i innych programów specjalnych można zassac ze stron Nikona bezproblemowo, fakt że nie po polsku - ale jest wszystko - może doczekamy sie kiedys i wersji polskojezycznych, dajmy im czas... jednak nie mozna twierdzić że Nikon nie udostępnia bezpłatnie takich materiałów jak manuale oraz softu i upgreadów typu NikonView, PictureProject itp... jest wszystko i pobierałem wczoraj bezproblemowo - może troche należy dokładniej zapoznać się z tym, co jest w sieci dostepne ?

Domyślnie

Krzysztofie, chwala za to koncernowi. Jednak nie do konca o tym samym mowimy Otoz nabywca aparatu zacnej firmy Nikon, nie musi legitymowac sie konkretna przynaleznoscia narodowa czy etniczna. Za to MUSI, o czym pisze sam Nikon, zapoznac sie z instrukcja obslugi. Wychodzac na przeciw sposobowi myslenia "jest angielska", zmusza sie nabywce ktory zapragnal nagle zakupic aparat w dowolnym miejscu na naszym globie, aby po powrocie i skontaktowaniu sie z lokalnym Nikonem, zamiast trafic do rodziny uzytkownikow, musial KUPIC do niej dodatkowy bilet. Jedynie o to toczy sie boj

Domyślnie

Łał ... jakbym samego siebie słyszał!
    Nasz Admin, to jednak zawsze czuwa i wie o co chodzi(pisze)
    Pozdro chłopaki!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Anonymous
    Gość

Domyślnie Jednak "niezaradność" Nikoniarzy ;) jest przerazaj

Może to nie niezaradność tylko lenistwo??? :> Bo w dziewiczą wprost wiare w tekst o prawach autorskich na ostatniej stronie instrukcji obslugi, (kosztującej więcej niż wiersze noblistki Wisławy Szymborskiej), zupelnie nie wierze Firma Nikon Polska nie produkuje aparatu D70, firma Nikon Polska zyje z wyzysku... Nie zastanawialo Was (tych argumentujacych: "Kupiles gdzie indziej taniej to z jakiej racji masz dostac pdf z polska instrukcją") dlaczego Francuz, Hiszpan, Niemiec, mogą kupić aparat w stanach i skorzystać z instrukcji pdf. sciągając ze strony Nikona? W czym są lepsi od Nas? Dlaczego oni nie placą ponad 20 euro za instrukcję? Bo Polak jest glupi i leniwy
    Głupi bo sie ze wszystkim godzi, leniwy, bo sam nie chce zadbac by te instrukcje sprzedawane przez Nikona stracily na wartosci :P Przynajmniej teoretycznie...
    Gdy tylko trafila mi sie instrukcja pl do C 300D, trafila na emule, zeby inni tez mieli latwiejszy dostep... i zeby poczuc sie lepiej, bo ktos nad tym pracowal, udostepnil mi, wiec czulem potrzebe zrobienia czegos dla innych.
    Teraz szukam instrukcji do Nikona D70 dla mojej dziewczyny i dziwie się... jak przy tak ogromnej ilosci sprzedanych sztuk tego aparatu i jego popularnosci nikt... powtórze NIKT!!!!! nie zeskanował choćby xera polskiej instrukcji i nie umiescil w internecie... Dziwi mnie to ogromnie! Firma Nikon olewa klienta, przeciez skoro maja wersję drukowaną, to maja tez plik do druku, zlozony do formatu postscriptowego, chyba nie musze mówić ile sekund zajelaby konwersja do pdf... wiec pisanie "dajmy im czas" to jakas niedorzeczność wolą jednak ściągać pieniądze za coś co się kazdemu nalezy!!!! Nie potrafie zrozumiec takiej polityki podobnie jak nieuznwania gwarancji... to tak jakby nieistniala firma Nikon czy Canon, tylko lokalne odpowiedniki... Nikon Polska, Canon Polska... A przeciez kupuje sie aparat marki Nikon czy Canon, bez dopisku Polska????? Gdyby u nas je produkowali to moze bym zrozumial... a tak chodzi tylko o żywienie darmozjadów którzy ten sprzęt u nas sprzedaja i wywindowali ceny ponad te które są na znacznie bogatszym zachodzie...
    Wiec wróce do sedna sprawy, ma ktos tą instrukcję do d70? Jeśli tak, to niech coś zrobi dla ogółu i ją udostępni, a jak nie, to niech zrobi ksero i wysle do kogos kto to zeskanuje i udostępni... Trzeba myśleć o innych a nie tylko o sobie...

Domyślnie

Kiedyś nawet tutaj była (instrukcja) ale NP coś zasugerował naszemu Adminowi i instrukcji nie ma...Jest o tym kilka wątków, trza poszukać, trza nie być głupi, trza nie być leniwy....

Domyślnie

Hmm tak sie zastanawiam, gdyby samemu zlozyc taka instrukcje, tekst zaporzyczyc z oryginalnej pl instrukcji. Czy to bylo by lamaniem praw autorskich? Przeciez nie skanuje. Gdyby tekst lekko zmienic, mozna by uznac ze inspirowalismy sie polska instrukcja, a wtedy niema juz zadnego problemu, wszystko zgodnie z prawem autorskim.
    Trzeba by wlozyc tylko troche, no moz nie troche ale ciut ciut pracy i gotowe.
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Domyślnie

Sam kupilem sprzet w US , wiec nie musze nikomu tlumaczyc jaka sytuacji by mi odpowiadala .....ale znam sie troszke na dystrybucji i podejrzewam (niestety), ze za przygotowanie polskiej intrukcji musial zaplacic polski dystrybutor......a dalej wszystko jest oczywiste - poniewaz zlotowki nawet nie ma z mojego Nikosia - to dlaczego ma niby dac mi intrukcje ???....tylko pozostaje pytanie: zadac od klientow po 100pln (a sluszalem juz o werski 200 za D70) i nic nie zarabiac - bo i tak chetnych ni ma, czy ustalic cene na akceptowalnym poziomie - (a najlepiej pdf 50zl - kazdy zaakceptuje - a koszt zaden) i miec naprawde niezla kase za instrukcje )
    a tak nawiasem mowiac - skad takie ogromne roznice w cenach??? - przeciez w stanach tez ludzie zarabiaja na sprzedazy Nikosiow(a podejrzewam ze nie zadowalaja sie 10%) - u nas koszty sa nizsze (nadal!!- choc dazymy do tego....wyrownania )
    Pozdrawiam
    Jacek

Anonymous
    Gość

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez JerzykB
    Kiedyś nawet tutaj była (instrukcja) ale NP coś zasugerował naszemu Adminowi i instrukcji nie ma...Jest o tym kilka wątków, trza poszukać, trza nie być głupi, trza nie być leniwy....
    Niestety wśród ogromnej ilości stron wyswietlających się jako wynik wyszukiwania, 99.9% to pytania o to gdzie instrukcję można znaleźć, 0.1% wypowiedzi takie jak Twoja. Przypomina to troche poszukiwania Yetti... Jedni nie wierzą, że istnieje, a inni zapierają się, że jest, ale powiedzieć gdzie jest już nie potrafią...

btw. to, ze podobno "Yetti" byl na ftp. przeczytalem na tej stronie zanim napisałem mój tekst Jako, że jestem użytkownikiem systemu UNIX, od wyszukiwania informacji w internecie nie mogę stronić i zawsze najpierw szykam zanim o coś zapytam... Jednak widocznie do tej instrukcji nie mam szczęścia i nie mogę jej znaleźć. Tak więc jeśli ona naprawdę istnieje i ktoś z Was miałby ochotę i mógł podesłać mi ją na maila, byłbym niezwykle wdzięczny... [email protected] Pozdrowienia od Canoniarza

Domyślnie

Drogi spowiedniku, przeczytales zapewne rowniez o powodach dla ktorych instrukcja ta zniknela ze stron forum. Badz wiec laskaw uszanowac ta decyzje, dla wielu trudna do przelkniecia i darowac sobie prosbe o udostepnienie jej via forum. Nic nie stalo na przeszkodzie aby umiescic ja gdzie w glebokich czelusciach netu, ale uznalismy ze w ramach dobrej wspolpracy forum z macierzysta firma, nie bedziemy tego robili. Raz jeszcze prosze, uszanuj ta decyzje.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów