Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

no wyciaganie sprzetu jest problemem, bo trzeba sciagac plecak i na czyms go polozyc by cos wyciagnac, a co do nieprzemakalnosci to nigdy nie uzywalem pokrowca nawet jak padalo czy lezal godzinami w sniegu i nie bylo problemu ze przemakaniem, wiec mysle ze jezeli pokrowiec sie zalozy to ciezko bedzie go przemoczyc.

Rikardo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edelweiss Zobacz posta

Tego sie nie spodziewałem !! (gratulacje)
    Na pierwszy rzut oka,trzeba to kupić
    Ostatnio edytowane przez Rikardo ; 12-08-2009 o 11:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaczor-d3 Zobacz posta
    no wyciaganie sprzetu jest problemem, bo trzeba sciagac plecak i na czyms go polozyc by cos wyciagnac
    Ale mi chodziło o wyciąganiu z tej torby, którą można wyćiągnąć z plecaka i nosić na ramieniu. Też jest takie problematyczne?

Cytat Zamieszczone przez edelweiss Zobacz posta
    Nie wiesz może ile to waży? No i czy w Polsce jest dostępne gdziekolwiek? Bo jak szukałem to nic nie znalazłem

Domyślnie

wyciaganie tej torby jest szybke i bezproblemowe, wyciaga sie rownie szybko co aparat.

Domyślnie

Dalej się nie rozumiemy. Chodzi mi o wyciąganie rzeczy z torby, a nie torby z plecaka. Czy kiedy jest przewieszona przez ramię to można ją bez problemu otworzyć i wygodnie wyjąć jakieś szkło itp, czy trzeba ją położyć poziomo i dopiero wtedy wyciągać Póki co wydaje mi się że ta torba może spełnić moje oczekiwania, tylko na żywo musze ją gdzieś zobaczyć co nie będzie łątwe (śląsk)

Domyślnie

znajomy ma coś na snowboard co nazywa potocznie "skorupą ala żółw ninja" on podobno się na tym przewraca itp i nic się nie dzieje. napisałem maila do niego i czekam na odpowiedź jaka to firma
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

plecak jest firmy Burton
    taki chyba model jak tu :
    http://canon-board.info/showthread.php?t=16118
    ps. sorry że link do canona
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

nie ma problemu, po prostu nie oodpina sie zakmow do konca i mozna w pozycji pionowej wyjac aparat, ale jezeli chodzi o kieszonki na lampy i obiektywt to wtedy juz trzeba polozyc go na plasko by wyciagnac sprzet.

Domyślnie pancerne opakowanie na aparat

miałem podobny problem, jeżdżę ekstremalnie rowerem z D200. zabezpieczenie aparatu przed ekstremalnymi wstrząsami, upadkami, zanurzeniem w wodzie.

mój patent jest taki:

-dwie płyty styropianu 15 sklejone ze sobą, wydłubana dziura, aparat owijam w folię i zaklejam taśmą żeby się nie pobrudził w trakcie produkcji "wytłoczki"
    -wydłubuję dziurę neico większą niż aparat
    -klej do styropianu plus mielony styropian-teraz dokładnie odwzorowuję aparat
    -bardzo silna, szeroka, srebrna taśma klejąca. wszystko oklejam.
    -do tego teraz robię półokrągłe wieczko wieczko do przykrycia wytłoczki z góry. przykrywam tylko w ekstremalnych sytuacjach.
    -worek nieprzemakalny (mówimy żeglarski???), np ortlieb
    -wpuszczam wytłoczkę z aparatem do środka
    -worek zawijam. amen. aparat w środku jest niezniszczalny.
    Jak kto chce to wozić to już jego sprawa. na rowerze albo na sztycy albo na bagażniku, ale tu są wtedy potrzebne dodatkowe rozwiązania.
    Na motorze też to można gdzieś uczepić. Wspomnę, że umieszczałem to dotychczas w metalowym koszyczku... robiłem z rowerem nietypowe rzeczy i jedyne co się dzieje, to odkręca się pokrętło od gripa od wibracji...)

bezpośrednio foty tu nie wstawię?

czas pracy: 6-8 godzin
    koszt: worek do 100 PLN, klej, styropian, taśma... do 60 PLN...
    D200

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów