Jedynie wynalazki typu skrzynia (np. Peli) do plecaka da ci jako taką gwarancję ochrony sprzętu przy kopyrtce na jednośladzie. Albo zamontuj sztywną sakwę do motorka i sprzęt do środka.
Szukaj
Jedynie wynalazki typu skrzynia (np. Peli) do plecaka da ci jako taką gwarancję ochrony sprzętu przy kopyrtce na jednośladzie. Albo zamontuj sztywną sakwę do motorka i sprzęt do środka.
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
Kufer odpada. Może kiedyś jak nie będę jeździł ścigiem tylko czymś bardziej ucywilizowanym to wtedy. Skrzynia w zwykłym plecaku też raczej odpada, bo musiałbym po byle pierdołe otwierać plecach, wyciągać skrzynię, otworzyć, zamknąć, włożyć do plecaka, zamknąć plecak - na dłuższą metę bardzo niewygodne. Wiem bo teraz mam podobne rozwiązanie - torba foto w plecaku. Dzisiaj będę w dwóch dużych sklepach i pooglądam plecaki które proponowaliście (o ile będą na stanie)
Zajrzyj TU
W sklepie z polecanych plecaków był tylko Lowepro DZ200 Dryzone Backpack - w ogóle nie spełnia zadania, to nie jest wzmacniany plecak. Pewnie skończy się to jednak takim pojemnikiem jak Polsar74 linkował chociaż w 100% to zadania nie spełni. Tylko pytanie czy są jakieś z lepszego materiału jak ABS? Bo w sumie to najgorsze co mogli zastosować.
Wydaje mi się, że Twoje wymagania nie mogę być spełnione. Być może da się jakoś wzmocnić plecak, ale żeby uchronił sprzęt w czasie wywrotki?? W każdym bądź razie powodzenia w szukaniu, a jak znajdziesz coś ciekawego nie omieszkaj podzielić się uwagami.
A zerknij sobie serie vertex Lowepro może nie pancerne ale ma bardzo sztywne ścianki ja na go czasami używam jako siedzonka w pociągu :P
Jak siedzisz na plecaku to masz w nim aparat i inne akcesoria??![]()
mialem ten sam problem, potrzebowalem bardzo wytrzymalego plecaka, po poradach kupilem dakine mission photo ( http://www.sklep.supair.pl/dakine_3m...oto_1906t.html ) , spisuje sie rewelacyjnie, zaliczylem sporo gleb na snowboardzie na lod i nic sie nie stalo, utwardzona komora na sprzet dziala swietnie. naprawde polecam!
Poczytałem o tym dakine mission photo i wydaje się ciekawą opcją. Przekonuje mnie m. in. tekst "ogolnie plecak pancernie zabezpiecza sprzet. mozna nim rzucac. moze słuzyc za krzeslo."
Fajną sprawą jest to, że w środku jest normalna torba fotograficzna, ale ze względu na to że sprzęt jest w niej zawieszony pionowo to chyba nie da się z niej nic wygodnie wyciągać mając ją zwyczajnie na ramieniu, mam rację? Powiedz też jak z wodoszczelnością bez założonego pokrowca. Dla mnie to spora wada, że trzeba go w razie deszczu chować w pokrowiec, ale ktoś wspominał, że prędko nie przecieka.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 11-08-2009 o 12:01
skinny500
Pomyśl nad TAMRAKIEM seria EXPEDISION.
POZDRAWIAM !
ŁUKASZ SZIN
D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0
Skontaktuj się z nami