Fajne zdjęcia, 1 i 4 moi faworyciTo na Fali, zgadza sie?
Szukaj
Fajne zdjęcia, 1 i 4 moi faworyciTo na Fali, zgadza sie?
Wersja 1. prosto z puszki rozkłada twoją konwersję do BW.Zdjęcie w niej sporo traci.Podkreśliłbym tylko oczy i tak zostawił.
D300
Ta fotografia jest BARDZO DOBRA,a zrobienie dobrego BW jest trudne.
To zdjęcie po sprowadzeniu do BW w twoim wykonaniu straciło klimat.Ja spróbowałbym zrobić dobrą wersję w kolorze tak aby biła od niej ta rześkość ,a później spróbował zagłębić się w techniki czarno-białe dla treningu.Masz materiał,kombinuj na pewno można z tego sporo wyciągnąć(oczy potraktuj oddzielnie,są ważne).Zresztą co jest dobre i jak ma wyglądać musisz sam stwierdzić,powodzenia.
D300
dobry secik, u mnie 3 wygrywa:]
-> puszka, kilka słoików i błyskotka......
3 i 4 bardzo fajne. 2 i 1 też, ale w podobnej tonacji co 3 i 4 bym widział. Mocne świecenie blendą dało wrażenie zbyt mocno białych oczu i zębów - to są słuszne uwagi. Konwersja do cz-b jeszcze to podkreśla wzmacniając kontrast. Oryginał pokazuje jak mocne było doświetlenie. Wersja cz-b trochę to ukryła, ale ja mimo wszystko bym szedł w kierunku dobrego ale stylowego kolorku - jak na 3 i 4. Jeśli będzie zbyt jasno na twarzy, to selektywnie troszkę osłabić światła.
Ogólnie zdjęcia bardzo dobre (choć mocna blenda dała się troszkę we znaki) - pozostaje kwestia obróbki.
Bardzo mi się podoba rozkład świateł na skórze na dwójce. I dla mnie jest to najlepsze zdjęcie. Nie tylko najlepsze z serii, ale po prostu bardzo dobre.
Ludzie tutaj się zachwycają trójką i czwórką, ale dla mnie są po prostu nudne. Wszędzie jest takich na pęczki, nie rozumiem zachwytów.
Tak więc dwójka dla mnie jest jedynym zdjęciem jakie zapamiętam z tej serii.
2 swietna
na 3 bardzo mi sie podoba kolorystyka, ale ja bym jej moze nie uciela glowki i lokcia. nie wiem, tak sobie mysle..
D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y
Mnie się 2 podoba! Chyba o postera na ścianę poproszę! Secik super!
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Fajna obróbka i modelka też...![]()
Skontaktuj się z nami