Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Ola - basenowo

Domyślnie

Fajne zdjęcia, 1 i 4 moi faworyci To na Fali, zgadza sie?

Domyślnie

Wersja 1. prosto z puszki rozkłada twoją konwersję do BW.Zdjęcie w niej sporo traci.Podkreśliłbym tylko oczy i tak zostawił.
    D300

Domyślnie

Leatherface... dzięki bardzo

Cytat Zamieszczone przez dany172 Zobacz posta
    Wersja 1. prosto z puszki rozkłada twoją konwersję do BW.Zdjęcie w niej sporo traci.Podkreśliłbym tylko oczy i tak zostawił.
    Rozumiem.
    Ale właśnie problem w tym, że zdania są mocno podzielone i wiele osób uważa odwrotnie
    Stąd miałem dylemat, którą wersję pokazać.

Domyślnie

Ta fotografia jest BARDZO DOBRA,a zrobienie dobrego BW jest trudne.
    To zdjęcie po sprowadzeniu do BW w twoim wykonaniu straciło klimat.Ja spróbowałbym zrobić dobrą wersję w kolorze tak aby biła od niej ta rześkość ,a później spróbował zagłębić się w techniki czarno-białe dla treningu.Masz materiał,kombinuj na pewno można z tego sporo wyciągnąć(oczy potraktuj oddzielnie,są ważne).Zresztą co jest dobre i jak ma wyglądać musisz sam stwierdzić,powodzenia.
    D300

Domyślnie

dobry secik, u mnie 3 wygrywa:]
    -> puszka, kilka słoików i błyskotka......

Domyślnie

3 i 4 bardzo fajne. 2 i 1 też, ale w podobnej tonacji co 3 i 4 bym widział. Mocne świecenie blendą dało wrażenie zbyt mocno białych oczu i zębów - to są słuszne uwagi. Konwersja do cz-b jeszcze to podkreśla wzmacniając kontrast. Oryginał pokazuje jak mocne było doświetlenie. Wersja cz-b trochę to ukryła, ale ja mimo wszystko bym szedł w kierunku dobrego ale stylowego kolorku - jak na 3 i 4. Jeśli będzie zbyt jasno na twarzy, to selektywnie troszkę osłabić światła.
    Ogólnie zdjęcia bardzo dobre (choć mocna blenda dała się troszkę we znaki) - pozostaje kwestia obróbki.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Bardzo mi się podoba rozkład świateł na skórze na dwójce. I dla mnie jest to najlepsze zdjęcie. Nie tylko najlepsze z serii, ale po prostu bardzo dobre.
    Ludzie tutaj się zachwycają trójką i czwórką, ale dla mnie są po prostu nudne. Wszędzie jest takich na pęczki, nie rozumiem zachwytów.
    Tak więc dwójka dla mnie jest jedynym zdjęciem jakie zapamiętam z tej serii.

Domyślnie

2 swietna
    na 3 bardzo mi sie podoba kolorystyka, ale ja bym jej moze nie uciela glowki i lokcia. nie wiem, tak sobie mysle..
    D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y

Domyślnie

Mnie się 2 podoba! Chyba o postera na ścianę poproszę ! Secik super!
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Fajna obróbka i modelka też...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów