Close

Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 209

Wątek: Netbook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Weź 2 GB.
    Druga kość to jakieś 150 zł, więc nie jest to majątek, a masz święty spokój.
    W sumie masz rację mini, tak zrobię
    Pozdrawiam Tomasz

Oszczędny w słowach Awatar m4rox
    Miasto
    Radzymin (Siemiatycze/Warszawa)

Domyślnie

Ja w media markt w Markach kupilem tydzień temu samsunga n120(1470 pln ). Jedyny minus to brak modemu HSDPA.
    Z bajerów:
    bluetooth
    glosniki 2.1
    No i na plus bateria - samusng podaje, że starcza na 10,5 h.
    D80|D7100|SY8 3.5|T17-50 2.8|N35 1.8G|N50 1.8D|N85 1.8D|N55-200 4-5.6 VR|SB700
    Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m4rox Zobacz posta
    Ja w media markt w Markach kupilem tydzień temu samsunga n120(1470 pln ). Jedyny minus to brak modemu HSDPA.
    ...i szklanka zamiast matrycy chyba jednak wezme NC10
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Oszczędny w słowach Awatar m4rox
    Miasto
    Radzymin (Siemiatycze/Warszawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    ...i szklanka zamiast matrycy chyba jednak wezme NC10
    Prędzej lustro, niż szklanka. Twój wybór
    pozdRO
    D80|D7100|SY8 3.5|T17-50 2.8|N35 1.8G|N50 1.8D|N85 1.8D|N55-200 4-5.6 VR|SB700
    Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    Technicznie nc10 od u100 niczym się nie różni ale już wydajnością baterii i chyba jednak jakością wykonania to tak. Aha - na NC 10 nie mam ani jednej plomby więc z byle pierdołą nie muszę lecieć do serwisu tylko samemu można sobie zrobić jakby coś się otwierało, wysunęło etc.
    gdzie u100 ma tak duzo plomb ?:P jedna z tyłu, ta biała - nie jest plombą gwarancyjną a plombą 'kontrolną' tzn. 'czy laptop wyszedł sprawny z fabryki ze wszystkim w środku'. taką informację uzyskałem na infolinii msi, dolozylem kosc ram - laptop odwiedził już raz serwis i nikt nie robił problemu.

żeby nie odbiegać od tematu, w netbooku nalezy kupować tylko matową matrycę - na lustrze nie da się pracować w terenie... nowy wind ma dysk hybrydowy i duzoooo dluzej pracuje na baterii kumpel pracuje w msi, bawił się nim i mówił że dużo lepszy od u100. a - przewaga nad msi taka, że serwis we wrocławiu który działa bardzooo szybko i sprawnie, reszta laptopów czy netbooków musi odwiedzić zagranice by uzyskać naprawę gwarancyjną

a i co ciekawe - jakoś mój wind nigdzie się nie rozszczelnił :P
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Widocznie miałem pechowy egzemplarz.
    Ciekaw jestem, jak to jest z tymi plombami.

Przyjrzałem się dokładniej temu rozszczelnieniu i mam wrażenie, że śrubka od spodu rusza się przy lekkim naciśnięciu na obudowę.

Boję się tego ruszać, żeby potem nikt mi nie powiedział "ruszał pan sam, czyli gwar. anulowana".

Domyślnie

mini21 - odkręcenie jednej śrubki i przykręcenie z powrotem raczej nie sprawia żadnego problemu
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

To powiedz to gościom z Noki ;p
    Odkręciłem śrubki, żeby przedmuchać głośnik, bo lekko się zacinał.
    Skręciłem z powrotem, nic nie dało i zaniosłem do serwisu.

A tam powiedzieli, że plomba zerwana i gwarancja anulowana.
    Dlatego podchodzę do takich rzeczy jak do śmierdzącego jajka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    a ktos ma jakies doswiadczenia z MSI U100?
    Mam właśnie takiego i mogę polecić, ostatnio przy awarii głównego kompa udało mi się na nim obrobić pełne dwa śluby na podpiętym zewnętrznym monitorze.

Za Windem przemawia to, że podłączony do prądu ma jako jedyny chyba fabryczny overclocking o 24% (Atom chodzi wtedy na taktowaniu 1984mhz). Jest to już odczuwalne przy pracy z fotografiami.

Pzdr
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta

aha nie wiem jak jest teraz ale MSI miały też inny poważny problem - plomby. Jakby się chciało samodzielnie wymienić kość ramu na większą to ni da rady... bo cały komp zaplombowany. W NC 10 jest specjalny odkręcany panel pozwalający na bezproblemową wymianę RAMu

Plombe można śmiało zerwać i załadować sobie ram, w serwisie na to nie patrzą. To informacja z serwisu, więc raczej pewna
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów