Miałem kupić tego HP o którym wspominał kolega wilk325, ale teraz zaczynam zastanawiać się nad tym Samsungiem, znalazłem nówkę za 1350
Szukaj
Miałem kupić tego HP o którym wspominał kolega wilk325, ale teraz zaczynam zastanawiać się nad tym Samsungiem, znalazłem nówkę za 1350
Pozdrawiam Tomasz
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Za 1350 to pewnie z 1 GB Ramu i może nawet Linuxem zamiast Windowsa.
hmm ciekawe jesteś kolejną osobą która ma problem z jakością budy w U100... znajomy też ma go na stanie z 6 ogniwową baterią i też mu obudowa otwiera paszcze ale z boku przy portach usb...
jak ktoś nie potrzebuje długiej pracy na bateriach to rzeczywiście jest to wystarczające... ostatnio sporo jeżdżę (również był namiot) i w takich sytuacjach, kiedy dostęp do prądu jest ograniczony to owa wydajność baterii się przydaje i to bardzo (używam go głównie jako zbiornika na foty podczas wyjazdu, notatnika/prezentera podczas zajęć i szukajki internetowej...).
iplus sprzedawał wersję z modemem. W normalnej sprzedaży takowa nie była dostępna. Ale jest bluetooth telefony z HSPA... i bangla... Technicznie nc10 od u100 niczym się nie różni ale już wydajnością baterii i chyba jednak jakością wykonania to tak. Aha - na NC 10 nie mam ani jednej plomby więc z byle pierdołą nie muszę lecieć do serwisu tylko samemu można sobie zrobić jakby coś się otwierało, wysunęło etc.
Bezwzględnie w jakości materiałów i wykonania króluje w klasie tanich (jeżeli o nim można powiedzieć tani) netbooków HP2140 lub poprzednik 2139 - aluminiowa buda itd. ale przez to cena jest chyba jedną z wyższych - koło 1800pln za wersję z WinXP.
W HP są dwa patenty które dla mnie osobiście go dykwalifikują - matryca glare i kosmicznie słaba bateria (w porównaniu nawet do u100)...
Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 06-08-2009 o 19:28
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Wiesz Kronos, masz rację.
U mnie to otwarcie też jest przy USB'kach (po prawej stronie).
W poniedziałek będę go reklamował.
Sądzę, że to po prostu śrubka się odkręciła, ale się zobaczy.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Podaje link do Samsunga za 1350:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=707336374
Teraz spojrzałem na komentarze sprzedawcy i chyba wolę dopłacić i kupić w MM w cenie o jakiej wspomina kolega kronos28
Ostatnio edytowane przez 2Cresky ; 06-08-2009 o 19:32
Pozdrawiam Tomasz
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Myślę tylko czy 1GB mi wystarczy, czy może dopłacić jednak do 2GB i mieć spokój
Pozdrawiam Tomasz
Weź 2 GB.
Druga kość to jakieś 150 zł, więc nie jest to majątek, a masz święty spokój.
Skontaktuj się z nami