Szukaj
Problem w tym, że ja takiego softu używałbym na netbooku bardzo często, więc takie natywne 1366 x 768 byłoby bardzo wskazane.
Co jest w tym asusie?
Tam z tego co pamiętam miał być inny procek. Tak mówiono z początku. Coś koło 1.83 czy jakoś tak.
Matowy ekran, aluminiowa obudowa, brak jakichś szmerów bajerów. Fabryczne 2 GB DDR3 i chyba win 7 HP w pakiecie.
Ale... z tego co widziałem, ma być znacznie uboższy.
A samsungów nawet nie oglądałem. Bo nie chcę lapka tej firmy![]()
Szczerze mówiąc, jak się przyglądam starym młotkom IBM typu x60 i widzę ich ceny, to mam ochotę kichać te całe notebooki i kupić coś takiego. C2D, 2 GB RAM, bateria ~6h za cenę jakiegoś chińskiego badziewia 12'? Coś czuję, że za kilka miesięcy taki ThinkPad będzie mójSzkoda tylko, że mają rozdzielczość 1024 x 768, ale jakoś to przeżyję.
Tez przygladam sie netbookom od jakiegos czasu, po woli przymierzajac sie do zakupu.. I w oko wpadl mi ostatnio Acer Aspire One 721.
11.6", 1,7GHz, 2GB ramu, niestety matryca glare, natomiast obudowa nie jest blyszczaca, a na baterii trzyma podobno do 5.5godz.
IMO, wydaje sie byc niezla propozycja..
d700
No tylko, że matryca glare to kompletna porażka :PTez przygladam sie netbookom od jakiegos czasu, po woli przymierzajac sie do zakupu.. I w oko wpadl mi ostatnio Acer Aspire One 721.
11.6", 1,7GHz, 2GB ramu, niestety matryca glare, natomiast obudowa nie jest blyszczaca, a na baterii trzyma podobno do 5.5godz.
IMO, wydaje sie byc niezla propozycja..
Ten sprzęt (w moim wypadku) ma być użytkowany głównie poza domem, bez zewnętrznych cudaków, pewno niejednokrotnie w jakichś restauracjach, barach, w parku, na uczelni itd.
Matowa matryca niestety to warunek w moim przypadku obligatoryjny.
Z listrzaną mam już lapka - komfort użytkowania tego w terenie jest hmm... żaden :P
Co prawda to prawda. Tez chcialabym matowa matryce, ale szczerze watpie, zebysmy sie jej doczekali w jakims "sensownym" netbooku.
d700
Trudno :P
Na forsie niestety nie śpię, żebym mógł na aż takie kompromisy iść.
Może ja jestem przewrażliwiony czy coś, ale moim zdaniem kupno przenośnego urządzenia (dedykowanego do pracy w bardzo różnych warunkach oświetleniowych) z matrycą glare czy tam tą śmieszną anti-glare (co to niby nie jest glare ale odbicia widać), mija się z celem. Osobiście jak źle usiądę i pada światło nie tak jak trzeba, to w tle zawsze w takich przypadkach widzę własną facjatę.
Nie żebym dzieci straszył, ale ile można....
Żeby to jakaś "dobrze wykształcona" blondynka była chociaż...![]()
A co powiecie o czymś takim: Asus UL30A.
W testach pojawia się tylko matryca glare, na aukcji jest mat. Sam już nie wiem. Budżet przekracza, niestety.
Ale te 13" i około 1,6kg to może być całkiem klawe połączenie.
No i ten czas pracy na baterii. Bebechy też lepsze
Coś pomijam?
w opisie aukcji już mówią o "błyszczącym" ekranie![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami