Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: D3000

Domyślnie

I wykastrowane z pryzmatu, ktory jest dla mnie chyba wazniejszy niz srubokret...
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosikz Zobacz posta
    Myślę, że D60 zniknie szybciej niż nam się wydaje, chyba właśnie po to była ostra promocja d60, wyskakujące okienka na połowie portali, reklamy w gazetach. Trzeba było wyczyścić magazyny na przyjście nowości. W fotojokerze już teraz ciężko dostać d60.
    Ale cóż, życie, jedne modele przychodzą, drugie odchodzą, raczej nie ma co do tego przywiązywać wagi, to tylko sprzęt, liczą się zdjęcia

w Bydgoszczy jeszcze tylko widziałem w fj(za ponad 2 tyś), w saturnie pani mnie poinformowała że 60tki już nie produkują...

Domyślnie

http://www.kamera-express.nl/index.p...&product=29503

No i jest, w sumie tanio. €120 drozszy od D60.
    D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
    Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
    http://picasaweb.google.com/mt.mostowski

Domyślnie

dobrze doczytałem, że D3000 nie obsługuje CF ?

jesli tak to szkoda...

miał być aparatem mojej kobietki i backupem dla mnie....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    D3000 działa tylko z SD/SDHC.
    To akurat nie jest żadna niespodzianka - wszystkie nowe aparaty Nikona z niższej półki obsługują tylko SD. Dla mnie to akurat zaleta - format SD jest znacznie bardziej popularny niż CF, wystarczy spojrzeć choćby na wbudowane w laptopy czytniki kart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaelthas Zobacz posta
    w Bydgoszczy jeszcze tylko widziałem w fj(za ponad 2 tyś), w saturnie pani mnie poinformowała że 60tki już nie produkują...
    W jednym z FJ w Bydce koleś zaczął mi zachwalać następcę, D60 nie produkują itd. w RTV EAGD widziałem wczoraj D60 w promocji z 18-200 tamrona za chyba 2500
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta

jesli tak to szkoda...

miał być aparatem mojej kobietki i backupem dla mnie....
    Zmień sobie na D300s to będziesz miał SD
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Ja tylko takie wtrącenie, ale mnie tknęło... Słyszę głosy tu czy na innych portalach, że to "tylko kosmetyczne" zmiany. Ja dla samego 11-polowego autofokusa bym rozważył taki zakup, no ale może w tej klasie sprzętu nikt na to nie patrzy i mamy tylko centralne kompozycje? Czy może środkowy plus przekadrowanie? To nie zawsze się sprawdza. Zatem znając moje nawyki i gdybym miał teraz kupować aparat amatorski, to tylko ten drobiazg miałby ogromną wagę przy wyborze korpusu. No chyba, że konkurencja ma w tym segmencie taki autofokus - a to przepraszam, nie śledzę rynku aż tak bardzo.

Domyślnie

a wystarczyło dopakować do D60 11 polowy AF +kosmetyka dodać literkę x i mieli byśmy D60x myślę że nikon lepiej by na tym wyszedł bo 60 to dobra i sprawdzona konstrukcja a D3000 to nawet jakoś tak brzmi dziwnie
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

co wy tu k*rde wypisujecie... aparat jest do d*py bo go nazwali D3000 a nie D60x !?

nikon zmienia nazwnictwo - no już nie bądzcie tacy mało mobilni

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów