Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: D3000

Domyślnie

No to mamy wakacyjny wysyp nowości Nikona, może nie za duży, ale jednak.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta
    E: Co ciekawe, w porownaniu z D5000 aparat jest okrojony nie tylko o mozliwosc krecenia filmow, ale takze w tym aparacie zabraklo funkcji podgladu na zywo - Live View (nie przesadzajac o jego przydatnosci lub nie).

Oraz braketingu i róźnych mieszanin opcji RAW+JPG
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta
    Coz, miejmy nadzieje, ze D60 nie zniknie za szybko z rynku, a jego ceny w Polsce pojda troszke w dol robiac miejsce dla D3000 niz, ze nowy D3000 cenowo wstrzeli sie w luke miedzy D60 a D5000 (w takim przypadku spodziewalbym sie cen w okolicach 2400PLN).
    Myślę, że D60 zniknie szybciej niż nam się wydaje, chyba właśnie po to była ostra promocja d60, wyskakujące okienka na połowie portali, reklamy w gazetach. Trzeba było wyczyścić magazyny na przyjście nowości. W fotojokerze już teraz ciężko dostać d60.
    Ale cóż, życie, jedne modele przychodzą, drugie odchodzą, raczej nie ma co do tego przywiązywać wagi, to tylko sprzęt, liczą się zdjęcia

Domyślnie

Zawiodłem się...

Miałem nadzieję że d3000 będzie zbudowane na bazie matrycy d300/d90/d5000, i ogólnie procesora/oprogramowania z tej generacji sprzętu, a oni dają odgrzewane d60, aparat poprzedniej generacji. Lipa

Domyślnie

ciekawe czy moduł zasilania jest taki sam jak w trefnych D5000
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    No to mamy wakacyjny wysyp nowości Nikona, może nie za duży, ale jednak.
    To raczej wysypka, niż wysyp.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

faktycznie mogli jeszcze zmienic matryce bo niewiele odswiezyli d60. lepszy AF, balans bieli i ekran lcd. no i d3000 nie obsluguje juz kart MMC

ciekawi mnie natomiast inna rzecz. zmieniajaca sie numerologia lustrzanek nikona

do niedawna bylo:
    amatorskie: Dxx
    amat/pro: Dxxx
    pro: Dx

a teraz, po zastapieniu d60 przez d3000 zostaje juz tylko d90 z dwoma cyferkami wyglada wiec na to ze nastepca d90 przyjmie nazwe trzycyfrowa D7000?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-07-2009 o 22:10 Powód: proszę nie mnożyć postów.
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grafzero Zobacz posta
    Zawiodłem się...

Miałem nadzieję że d3000 będzie zbudowane na bazie matrycy d300/d90/d5000, i ogólnie procesora/oprogramowania z tej generacji sprzętu, a oni dają odgrzewane d60, aparat poprzedniej generacji. Lipa
    LOL... i co jeszcze? Może pd razu pełna klatka za 1500zł? takie życzenia żeby w body tej klasy była matryca z D300 to możemy wysuwać wg mnie najwcześniej za 5 lat a może i więcej kiedy to już puszki same będą lewitować nad ziemią i same będą chodziły w plener robić zdjęcia ciężko wymagać żeby w puszce klasy kosztującej 1500zł była upakowana ta za 5500zł
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Czytaliscie ten belkot marketingowy?
    Dzięki inteligentnemu trybowi podręcznika firmy Nikon nawet początkujący użytkownicy mogą uzyskać pomoc w wykonywaniu wyjątkowych zdjęć. Tryb podręcznika doskonale sprawdza się w przypadku trudnych zdjęć, ponieważ w celu uzyskania najlepszych wyników automatycznie optymalizuje ustawienia aparatu zgodnie z odpowiedziami udzielonymi przez użytkownika. Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje, tryb podręcznika zapewnia pomoc dotyczącą samodzielnego korygowania ustawień.
    Wroze szybki spadek sprzedazy ksiazek o fotografi, hihi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redredomega Zobacz posta
    iso100 nie programowe ?
    To chyba oczywiste i normalne,
    że Nikonowskie CCD ma iso 100.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów