Szukaj
Spokojnie przeglądając specyfikacje jest to prosta kontynuacja D40x/D60, jeśli będzie produkował jpg-i równie ładne lub lepsze to fajna puszka na sam początek – konkurencja nie ma AF z 11 polami i LCD 3 cale, lub jako spacerowo-zapasowe body na co dzień. Tylko, że to body jest spóźnione w rozwoju o 1,5 roku.
Jak dla mnie to D80 przerobione na mniejszy aparat![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Dobrze, że obecne zapowiedzi to tylko udawanie czegoś nowego.
Przynajmniej w czasach kryzysu nie kusi do zmian
P.S> Jednak mam nadzieję, że doczekamy jeszcze kumulacji sporych zmian w stylu premier D300, D3 i jasnych zumików w krótkim czasie![]()
![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
i wykastrowane ze srubokreta, i wykastrowane ze srubokreta, i wykastrowane ze srubokreta...
a tak swoja droga - zauwazylem, ze polityki Nikona i Sonyego sa do siebie bardzo zblizone (np. pomysl z tym podrecznikiem z D3000 - pytanie o rozmycie tla, w Sonym zrobili odpowiednie piktogramy, zeszloroczna polityka sprzedazy A200 i D40, najprostsze modele wykastrowane z LV, etc.).
HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec
Dla mnie jest to proste, linia obudów D40/D40x/D60 zostaje zmieniona na nieco większą wraz z modelem D5000.
Bo po co produkować 2 rodzaje jak taniej jest robić jeden typ czyli wsadzić bebechy z d60 z lekką poprawą AF i wychodzi D3000.
Większy LCD z tą samą rozdzałką=szybsze zużycie baterii.
Gdyby choć LV i uchylany wyświetlacz tu wsadzili to by było nieco ciekawiej...no chyba że bedą to tanio bardzo sprzedawać, choć znając dotyczasową politykę cen to bardzo w to wątpię.
(A D5000 nadal miało by CMOS i filmiki wiec nie było by konkurencją dla D3000)
Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 31-07-2009 o 11:00
Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Skontaktuj się z nami