Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Plener Dobrzyca

Domyślnie Plener Dobrzyca

Witam!!!
    Po raz pierwszy przedstawiam zdjęcia ślubne (plenerowe na forum. Było bardzo słonecznie, ciepło i szybko. Cenne uwagi mile widziane !!! Miłego oglądania !!!
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    POZDRAWIAM!!!
    D300, mb-d10, 8mm f/3.5, 20mm f/1.8, 85mm f/1.4, sb-600 hmm...

Domyślnie

Ogólnie bardzo słabo. Po za tym park w Dobrzycy można pokazać dużo ciekawiej, w sumie gdyby nie 4 to ciężko byłoby stwierdzić lokalizację. Masz do dyspozycji sporo terenu, wierzby nad stawem, dobrze odrestaurowany front pałacu, zadbaną zieleń, postaraj się to pokazać następnym razem.

Domyślnie

Może źle dobrany tytuł nie chciałem pokazać Dobrzycy tylko młodych - MŁODYCH nie zadbane drzewa. Zdjęć szerokich z dużą GO ukazujących piękną Dobrzycę mam sporo ale nie o tego typu zdjęcia mi chodzi. Ale dziękuję za opinie - uwagę że ogólnie słabo . POZDRAWIAM !!!

Domyślnie

taaa tylko właśnie te zadbane drzewa potrafią idealnie współgrać z kompozycją kadru ... jeżeli umiejętnie je wykorzystasz. Sam zresztą widziałeś ilu fotografów ślubnych wybiera Dobrzycę, myślisz że przez przypadek?

Domyślnie

Witam,

Napiszę co myślę,
    Nie zachwyciłeś mnie tym co tutaj pokazałeś, szczerze mówiąc żadnym ze zdjęć.
    Zgadzam się z Tobą co do tego, że to chodzi o ludzi a nie o park, staw, drzewko i takie tam, jednakże skoroż te elementy nie maja stanowić jakiegoś tła i uzupełnia - bo tak sobie możemy założyć, to też nie powinny stanowić "rozpraszaczy".

Najbliżej czegoś fajnego byłeś przy ujęciu nr.4 - z tym że nie mam tu na myśli samego zdjęcia przez Ciebie pokazanego, ale tematu jaki tam się dział. Fajna altanka, oni tańczą... tylko po co w tle ten budynek, mam wrażenie że krok w lewo lub w prawo zmienił by rysunek trzeciego (chyba) planu znacząco i to na lepsze (mogę się mylić w życiu tam nie byłem). Być może eksploatowałeś ten temat bardziej i możesz coś jeszcze pokazać z tego "tanecznego" epizodu? Bo aż bym chciał tam być i coś fajnego z tego wycisnąć.

Tak jeszcze patrze i myślę sobie, że 5 7 i 8(kadrowo - bo minki jakieś takie- czyżby świeciło po oczkach?) nie są z gruntu złe i bronią się niejako.

za to 9 to normalnie...ech jak takie widzę to mi po prostu ręce opadają...

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Dziękuję Panowie za słuszne uwagi, postaram się je wykorzystać następnym razem!!!

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    Witam,
    za to 9 to normalnie...ech jak takie widzę to mi po prostu ręce opadają...
    Możesz rozwinąć? Bo mnie się ta fota podoba i chciałbym wiedzieć czemu jesteś tak bardzo na NIE - czy chodzi o "oklepany" kadr(dla mnie OK)? Bo światło ładne, obróbka też w sumie.

Poza tym podoba mi się 5 bo na luzie i trochę nonszalancko (może bardziej pasuje do sesji portretowej niż ślubniaka ale jednak). 6ka też spoko
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo_s Zobacz posta
    Możesz rozwinąć? Bo mnie się ta fota podoba i chciałbym wiedzieć czemu jesteś tak bardzo na NIE - czy chodzi o "oklepany" kadr(dla mnie OK)? Bo światło ładne, obróbka też w sumie.

Poza tym podoba mi się 5 bo na luzie i trochę nonszalancko (może bardziej pasuje do sesji portretowej niż ślubniaka ale jednak). 6ka też spoko
    Cytat Zamieszczone przez tomasq1983 Zobacz posta
    POZDRAWIAM!!!
    No cóż,

jak zawsze moje opinie są subiektywne i moje.
    Szczerze powiem, że abstrahując może od tego oklepanego i z natury nie lubianego przeze mnie tematu (walizka+droga/tory/peron) to tutaj nie dojrzałem jakoś fajnej obróbki, światła czy mimiki lub ekspresji na twarzach MP, które przekonało by mnie do tego zdjęcia. Kadr jest bardzo oczywisty i jak dla mnie nie ma w sobie nawet tego wyrazu, siły pokazania tej "drogi przed nimi" ot stoją sobie w środku kadru i alboż łapią "stopa" albo właśnie darują życie gladiatorowi.

..tyleż mojego uzasadnienia, skoroż zostałem wywołany do tablicy.

pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

maroo s dzięki za podniesienie na duchu POZDRAWIAM !!!

Domyślnie

a mi się podoba właśnie 5, 6 i 7 też całkiem całkiem, natomiast 4 no nie wiem, musiałbym zobaczyć oczami wyobraźni tymancjo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów