Szukaj
D300, mb-d10, 8mm f/3.5, 20mm f/1.8, 85mm f/1.4, sb-600 hmm...
Ogólnie bardzo słabo. Po za tym park w Dobrzycy można pokazać dużo ciekawiej, w sumie gdyby nie 4 to ciężko byłoby stwierdzić lokalizację. Masz do dyspozycji sporo terenu, wierzby nad stawem, dobrze odrestaurowany front pałacu, zadbaną zieleń, postaraj się to pokazać następnym razem.
Może źle dobrany tytuł nie chciałem pokazać Dobrzycy tylko młodych - MŁODYCH nie zadbane drzewa. Zdjęć szerokich z dużą GO ukazujących piękną Dobrzycę mam sporo ale nie o tego typu zdjęcia mi chodzi. Ale dziękuję za opinie - uwagę że ogólnie słabo. POZDRAWIAM !!!
taaa tylko właśnie te zadbane drzewa potrafią idealnie współgrać z kompozycją kadru ... jeżeli umiejętnie je wykorzystasz. Sam zresztą widziałeś ilu fotografów ślubnych wybiera Dobrzycę, myślisz że przez przypadek?
Witam,
Napiszę co myślę,
Nie zachwyciłeś mnie tym co tutaj pokazałeś, szczerze mówiąc żadnym ze zdjęć.
Zgadzam się z Tobą co do tego, że to chodzi o ludzi a nie o park, staw, drzewko i takie tam, jednakże skoroż te elementy nie maja stanowić jakiegoś tła i uzupełnia - bo tak sobie możemy założyć, to też nie powinny stanowić "rozpraszaczy".
Najbliżej czegoś fajnego byłeś przy ujęciu nr.4 - z tym że nie mam tu na myśli samego zdjęcia przez Ciebie pokazanego, ale tematu jaki tam się dział. Fajna altanka, oni tańczą... tylko po co w tle ten budynek, mam wrażenie że krok w lewo lub w prawo zmienił by rysunek trzeciego (chyba) planu znacząco i to na lepsze (mogę się mylić w życiu tam nie byłem). Być może eksploatowałeś ten temat bardziej i możesz coś jeszcze pokazać z tego "tanecznego" epizodu? Bo aż bym chciał tam być i coś fajnego z tego wycisnąć.
Tak jeszcze patrze i myślę sobie, że 5 7 i 8(kadrowo - bo minki jakieś takie- czyżby świeciło po oczkach?) nie są z gruntu złe i bronią się niejako.
za to 9 to normalnie...ech jak takie widzę to mi po prostu ręce opadają...
Pozdrawiam,
Tomek
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Dziękuję Panowie za słuszne uwagi, postaram się je wykorzystać następnym razem!!!
Możesz rozwinąć? Bo mnie się ta fota podoba i chciałbym wiedzieć czemu jesteś tak bardzo na NIE - czy chodzi o "oklepany" kadr(dla mnie OK)? Bo światło ładne, obróbka też w sumie.
Poza tym podoba mi się 5 bo na luzie i trochę nonszalancko (może bardziej pasuje do sesji portretowej niż ślubniaka ale jednak). 6ka też spoko
Nikon+Nikkory
Pozdrawiam, Marek
No cóż,
jak zawsze moje opinie są subiektywne i moje.
Szczerze powiem, że abstrahując może od tego oklepanego i z natury nie lubianego przeze mnie tematu (walizka+droga/tory/peron) to tutaj nie dojrzałem jakoś fajnej obróbki, światła czy mimiki lub ekspresji na twarzach MP, które przekonało by mnie do tego zdjęcia. Kadr jest bardzo oczywisty i jak dla mnie nie ma w sobie nawet tego wyrazu, siły pokazania tej "drogi przed nimi" ot stoją sobie w środku kadru i alboż łapią "stopa" albo właśnie darują życie gladiatorowi.
..tyleż mojego uzasadnienia, skoroż zostałem wywołany do tablicy.
pozdrawiam,
Tomek
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
maroo s dzięki za podniesienie na duchu POZDRAWIAM !!!
a mi się podoba właśnie 5, 6 i 7 też całkiem całkiem, natomiast 4 no nie wiem, musiałbym zobaczyć oczami wyobraźni tymancjo
Skontaktuj się z nami