Szukaj
moje 3 zdania..
Nie naśladujcie tych repocośtam, tak jak już ktoś wcześniej pisał że zdjęcia ślubne mają trwać 50lat nie 5 lat, takie techniki rzutowania traktuje jak niegdyś serduszka i inne bzdetne ramki na zdjęciach, zresztą adam wcześniej zarżnie swoj styl, bo poszedł już w całości na kase i rozdaje swoją technike przez co coraz więcej robi to samo czasami mniej lub bardziej pozytywnie..
Podsumowując żygać mi się chce od coraz większej ilości mistrzów bo byli u adama na warsztatach, ludzie miejcie swój styl i pamiętajcie że to pamiątka dla młodych którzy będą oglądali te zdjęcia przez następne 50 lat niestety dla wszystkich repo to co szybko stało się modne szybko straci na wartości..
Technika cyfrowa i umiejetne wykorzystanie PS w tej chwili to max 5lat za 5 lepsze efekty uzyska się darmowymi programami, baaa aparaty będą miały w stylach lepsze efekty..
Liczą się tylko dobre ujęcia, coraz bardziej rozpier..la mnie to że pokazują po 3 zdjęcia ze ślubu i łały ochy a potem płacz..
Oczywiście nie mam nic do warsztatów sam myślałem żeby się wybrać, może coś się dowiem o czym nie wiem, jednak młodzi powinni być informowani że dostają grafikę komputerową..
Jak już wspominałem w innym miejscu i czasie - zastanawia mnie, dlaczego zawiść i wbijanie bliźnim szpili w dupę urasta do rangi naszego sportu narodowego.
Skąd biorą się te nieprzebrane zastępy zakompleksionych miernot i nieudaczników, które - jeśli tylko ktokolwiek ośmieli się mieć odrobinę przebojowości i odnieść jakikolwiek sukces - rzucają się na niego jak sępy i zaczynają deprecjonować i kontestować wszystko, co ów nieszczęśnik ośmielił się uczynić?
I niby czemu ma służyć ten stek nonsensów, poza wykazaniem się brakiem znajomości ortografii, złośliwością i chęcią włożenia kija w mrowisko?
Czornyj, nie jest to tylko nasz sport narodowy, jednak spokojnie bysmy mieli w tym mistrzostwo swiata. chyba polacy maja jeden gen lekko zagiety czy cos![]()
Andrzej
Nieudacznikiem możesz jedynie nazwać osobę w lustrze. Jakbyś nie wiedział jest to obraźliwe ale ty zawsze byłeś pierdołą i tylko potrafisz obrazić osobę odmiennego zdania, dla mnie to zwykły przekolorowany ..., w dodatku nie wiem czy nie kamash czy jakoś tak był prędzej prekursorem, jego zdjecia widziałem dużo wcześniej ale nie mi oceniać kto to "opracował". Osobiście nie odważył bym się nazwać swojej roboty "stylem" z czystej skromności i absurdu z tego wynikającego. Niestety tu chodzi tylko o kase i nazywa się wymyśleniem stylu -przełomu w fotografii.. a to już jest nie do zniesienia dla kogoś orientującego się w fotografii.
Zawsze życze wszystkim milionów i także jest w tym przypadku, a to że ma się odmienne zdanie i coś jest dla kogoś kiczem(dla jednego kicz dla innego nie), Nie robi z kogoś "miernoty" b.cu. Natomiast podrabianiem, naśladowanie(kredki) czyjegoś stylu jak dla mnie jest dla laików i jeżeli ktoś chce szukać swojego stylu poprzez tego typu praktyki przynajmniej dla mnie jest kimś dziwnym. W Polsce jest tak że ktoś jest na fali to się go podrabia i to jest chore!
"poza wykazaniem się brakiem znajomości ortografii" nie wiem czy wiesz że jest taka choroba i możesz miec problemy obrażając kogoś z tą chorobą.. ale co ty wiesz jesteś przecież najmądrzejszy..
trrr, między innymi, przez takich ... jak ty, właśnie czas najwyższy unikać tego forum.
A do tego jesteś leniem. W moich czasach nie zasłaniało się chorobami tylko się pracowało nad sobą. Ale po co? Lepiej się usprawiedliwić. Bardzo bliska mi osoba jest obarczona przypadłością problemów językowych - w efekcie należy do piszących bezbłędnie. Bo jej się chce pracować nad sobą.
Można swoje odmienne zdanie wyrażać, ale przydała by się jakaś forma.
Jesteś leniem do potęgi do tego pełnym paskudnego jadu.
Ludziska, wiecej luzu. Czemu jedziecie po sobie jak po lysej kobyle? Kogos to bawi? Dajcie spokoj.
W temacie. Powoli funkcje fotografa zaczynaja przejmowac programy. Nie ma przed tym ucieczki. Zreszta co w tym zlego ze za nas zrobia to procesy? Bardziej boje sie tego ze powoli moze dojsc do tego ze komercyjny fotograf slubny przestanie byc elementem slubu, bo sasaiad za udziel weselu w prezencie zrobi zdjecia Nikonem P80 i pieknie obrobi je plaginami. Jasne, zrobi 500 zdje ale co za problem wygrac z nich 10 rewelacyjnych. Nawet przez przypadek mu sie uda, bo pochyli kadr potykajac sie przy naciskaniu spustu. Zartuje ale duzo w tym prawdy. Oprogramowanie przejmuje na siebie klimat, fotografowi pozostaje kadrowanie a z tym nie ma problemu, ksiazek i kursow sa dziesiatki...
Nie przesadzasz troche?"Samek": trrr, między innymi, przez takich ... jak ty, właśnie czas najwyższy unikać tego forum.
Skontaktuj się z nami