Close

Strona 64 z 66 PierwszyPierwszy ... 14546263646566 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 653

Domyślnie

Jestem na etapie zbierania kaski na zakupy foto i choć to szkiełko i tak jest poza moim zasięgiem to spytam - czy istnieją jakieś znaki na niebie lub ziemi które wskazywałyby, że cena tego szkła może spaść? Ile kosztowało przed kryzysem?

Domyślnie

Przed kryzysem kosztowało ok 4700zł (w najtańszych sklepach) z tego co pamiętam - teraz 5500-6500 w zależności od sklepu - był czas kiedy widziałem za 7100 zł ceny na pewno nie spadną przez wakacje nawet jak kursy walut opadną - to jest za dobry okres na sprzedaż aby ceny spadły...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Ja kupiłem za 4400 zł używkę a sprzedałem na ebaju za 6000 zł
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Przed kryzysem kosztowało ok 4700zł (w najtańszych sklepach) z tego co pamiętam - teraz 5500-6500 w zależności od sklepu - był czas kiedy widziałem za 7100 zł ceny na pewno nie spadną przez wakacje nawet jak kursy walut opadną - to jest za dobry okres na sprzedaż aby ceny spadły...

Powiem wam szczerze ...
    ... no a mnie ten obiektyw strasznie juz wkurza ale to okropnie ...

Pod DX ma same zalety normalnie nie moge sie do niego w niczym przypierniczyć po za jednym
    ma jedną choroba wadę ale to okropną .
    Jak go kupiłem u Sławka zwanego czasami Hesją kilka miesięcy temu tak od korpusu jednego razu nawet nie odpinalem
    Chyba zyje w strachu ze D-czysta juz bez niego zdjęć nie zrobi .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Gdyby kosztował te nie całe 5 tysi to mógłbym pieniążki uciułać... A te ponad 6 to jednak już różnica.

Jak widać po podpisie szkła dopiero kompletuje i szukam/będe szukał czegoś w tym zakresie ogniskowych. A już wiem, że co Nikkor to Nikkor, więc średnio mi się widzi kupowanie szkieł 'zastępczych'...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Gdyby kosztował te nie całe 5 tysi to mógłbym pieniążki uciułać... A te ponad 6 to jednak już różnica.

Jak widać po podpisie szkła dopiero kompletuje i szukam/będe szukał czegoś w tym zakresie ogniskowych. A już wiem, że co Nikkor to Nikkor, więc średnio mi się widzi kupowanie szkieł 'zastępczych'...
    Ja kupilem przy niskim kursie euro a po odliczeniu vat 22 % i podatku 19 % .....
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta

patrzyłem na ceneo.pl jest od 6144 PLN'ów
    Mamiya + Sony

Domyślnie trochę fotek z 24-70

Może się komuś przyda, obejrzenie paru fotek, przed podjęciem decyzji dotyczącej zakupu:

http://www.ch.pw.edu.pl/~mariusz/pho...TCh/index.html
    pozdrawiam

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Mam pytanie o to szkło potrzebuje zrobić zakup w postaci filterka uv B+W MRC i właśnie czy kupić zwykły czy slim? Jak sie ma to szkło na szerokim ze zwykłym filterkiem. A czemu o to pytam mam polarka slima i strasznie mnie denerwuje ta firmowa zatyczka co chwile mi spada a wiadomo czym to pachnie. Za pomoc dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Mam pytanie o to szkło potrzebuje zrobić zakup w postaci filterka uv B+W MRC i właśnie czy kupić zwykły czy slim? Jak sie ma to szkło na szerokim ze zwykłym filterkiem. A czemu o to pytam mam polarka slima i strasznie mnie denerwuje ta firmowa zatyczka co chwile mi spada a wiadomo czym to pachnie. Za pomoc dzięki
    Ja używam zwykłych filtrów, tak UV jak polara.

Strona 64 z 66 PierwszyPierwszy ... 14546263646566 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów