Jestem na etapie zbierania kaski na zakupy foto i choć to szkiełko i tak jest poza moim zasięgiem to spytam - czy istnieją jakieś znaki na niebie lub ziemi które wskazywałyby, że cena tego szkła może spaść?Ile kosztowało przed kryzysem?
Szukaj
Jestem na etapie zbierania kaski na zakupy foto i choć to szkiełko i tak jest poza moim zasięgiem to spytam - czy istnieją jakieś znaki na niebie lub ziemi które wskazywałyby, że cena tego szkła może spaść?Ile kosztowało przed kryzysem?
Przed kryzysem kosztowało ok 4700zł (w najtańszych sklepach) z tego co pamiętam - teraz 5500-6500 w zależności od sklepu - był czas kiedy widziałem za 7100 złceny na pewno nie spadną przez wakacje nawet jak kursy walut opadną - to jest za dobry okres na sprzedaż aby ceny spadły...
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Ja kupiłem za 4400 zł używkę a sprzedałem na ebaju za 6000 zł![]()
D700 16,17-35,35
Powiem wam szczerze ...
... no a mnie ten obiektyw strasznie juz wkurza ale to okropnie ...
Pod DX ma same zalety normalnie nie moge sie do niego w niczym przypierniczyć po za jednym
ma jedną choroba wadę ale to okropną .
Jak go kupiłem u Sławka zwanego czasami Hesją kilka miesięcy temu tak od korpusu jednego razu nawet nie odpinalem
Chyba zyje w strachu ze D-czysta juz bez niego zdjęć nie zrobi .
. . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .
Gdyby kosztował te nie całe 5 tysi to mógłbym pieniążki uciułać... A te ponad 6 to jednak już różnica.
Jak widać po podpisie szkła dopiero kompletuje i szukam/będe szukał czegoś w tym zakresie ogniskowych. A już wiem, że co Nikkor to Nikkor, więc średnio mi się widzi kupowanie szkieł 'zastępczych'...
Może się komuś przyda, obejrzenie paru fotek, przed podjęciem decyzji dotyczącej zakupu:
http://www.ch.pw.edu.pl/~mariusz/pho...TCh/index.html
pozdrawiam
Mam pytanie o to szkło potrzebuje zrobić zakup w postaci filterka uv B+W MRC i właśnie czy kupić zwykły czy slim? Jak sie ma to szkło na szerokim ze zwykłym filterkiem. A czemu o to pytam mam polarka slima i strasznie mnie denerwuje ta firmowa zatyczka co chwile mi spada a wiadomo czym to pachnie. Za pomoc dzięki
Skontaktuj się z nami