Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Katowicki street

Dzięki uprzejmości kolegi z forum (pozdrawiam!) spędziłam tydzień na południu Polski.
    Przedstawiam Wam mój (pierwszy) katowicki street i liczę na konstruktywną krytykę

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    Pozdrawiam!
    Kobieta z Sonnarem też może

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wałcz/Przybkowo

Domyślnie

ogladajac te zdjecia czuc ze byl to luzny wypad na miasto bez zadnych wiekszych rozwazan, przyjemnie sie je oglada ale w wiekszosci przypadkow ciezko sie na czyms skupic i nie bardzo wiem co chcialas pokazac ale to moze moja ulomnosc ;p nr. 7 moj faworyt bo jest fajnie czytelnie i pokazuje jakas mala historie

Domyślnie

Droga Bogno, bardzo za dużo kontrastu! Nie ma co szukać szczegółów w cieniach, są przepalenia. Przez taką obróbkę sprawiłaś, że zdjęcia są bardzo nieczytelne i męczą oko. Myślę, że te historyjki z policjantami mogłyby coś w sobie mieć, jakby można było odczytać/dostrzec, czym oni takim się zajmują (ładują jakiś towar na przyczepę?). Kilka zdjęć jest z cyklu "a-se-pstryknę-ulicę" - moje oko nie widzi na nich żadnego przewodniego tematu. Kadrowo i pod względem odbioru również najbardziej odpowiada mi 7, to całkiem udana streetowa fotka. Zaznaczam, że wyraziłem tylko moje amatorskie zdanie.
    pzdr
    pozdrawiam - M.
    D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...

OKO KOTA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojnowskir Zobacz posta
    ogladajac te zdjecia czuc ze byl to luzny wypad na miasto bez zadnych wiekszych rozwazan
    Kadry przemyślane a fotografowałam to, co widziałam To mój pierwszy street więc dziękuję za uwagi!

Cytat Zamieszczone przez peludito Zobacz posta
    Droga Bogno, bardzo za dużo kontrastu! Nie ma co szukać szczegółów w cieniach, są przepalenia. Przez taką obróbkę sprawiłaś, że zdjęcia są bardzo nieczytelne i męczą oko. Myślę, że te historyjki z policjantami mogłyby coś w sobie mieć, jakby można było odczytać/dostrzec, czym oni takim się zajmują (ładują jakiś towar na przyczepę?). Kilka zdjęć jest z cyklu "a-se-pstryknę-ulicę" - moje oko nie widzi na nich żadnego przewodniego tematu. Kadrowo i pod względem odbioru również najbardziej odpowiada mi 7, to całkiem udana streetowa fotka. Zaznaczam, że wyraziłem tylko moje amatorskie zdanie.
    pzdr
    Zależy co kto lubi - ja takie kontrasty bardzo lubię więc jest taka a nie inna obróbka. Co do policjantów i historyjki to myślę, że masz rację. Zastanawiałam się nad tym i mam z 2 strzały jak pakują towar na przyczepę. Chciałam wstawić lecz stwierdziłam że będzie za dużo zdjęć.
    Dziękuję bardzo za wypowiedź!

PS ja lubię zdjęcie nr 6 i 7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peludito Zobacz posta
    Droga Bogno, bardzo za dużo kontrastu! Nie ma co szukać szczegółów w cieniach, są przepalenia. Przez taką obróbkę sprawiłaś, że zdjęcia są bardzo nieczytelne i męczą oko. pzdr
    Hmmm ... myślę podobnie jak kolega peludito ... poza tym chyba wiem czemu nie do końca lubię czarno-białą fotografię... mam po prostu wrażenie, że okłamuje ona odbiorcę. Katowice nie są może najpiękniejszym miastem, ale na tych zdjęciach wyszły o wiele bardziej tragicznie niż wygląda to w rzeczywistości. Nie wiem ... może takie było zamierzenie ... ale do mnie jakoś nie trafia. Ja znam to miasto i wiem jakie ono jest ... ale dla kogoś postronnego będzie bardziej tragiczne niż na to zasługuje, ale to tylko moje skromne zdanie
    ...więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być,
    tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było ... tylko aplauz i zaakceptowanie...

Domyślnie

A według mnie pokazuje miasto od tej drugiej strony.. Szare, pozbawione koloru i tak naprawdę nieciekawe.. Dla mnie oddają miasto tak jak ja je widzę każdego dnia.
    Może faktycznie ciut za dużo kontrastu ale autorowi właśnie o to chodziło i dla mnie efekt jak najbardziej do przyjęcia. Zwlaszcza zdjęcie 1 mnie urzeka swoją czytelnością.

Domyślnie

Nie jestem z Katowic i to co widzę, to koszmarne miejsca w mieście, jak w wiekszosci polskich miast.

Jestem z Polski i widzę wielki bałagan, taki jaki panuje w kraju.

Tak ja to widzę. Dobra robota IMO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromire Zobacz posta
    mam po prostu wrażenie, że okłamuje ona odbiorcę. Katowice nie są może najpiękniejszym miastem, ale na tych zdjęciach wyszły o wiele bardziej tragicznie niż wygląda to w rzeczywistości. [... ] Znam to miasto i wiem jakie ono jest ... ale dla kogoś postronnego będzie bardziej tragiczne niż na to zasługuje, ale to tylko moje skromne zdanie
    Cóż, nie wszystko jest takie kolorowe jak Ci się wydaje

Tak jak kolega ASAHI napisał:

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    zdjęcie 1 mnie urzeka swoją czytelnością.
    I oto chodziło. Od razu wiedziałam które zdjęcie wstawię jako pierwsze. Obdarta tablica ogłoszeń nawet na kolorowo nie będzie zbyt zachęcająco wyglądać

Cytat Zamieszczone przez treborek Zobacz posta
    Jestem z Polski i widzę wielki bałagan, taki jaki panuje w kraju.
    Bo tak niestety u nas jest ... Chociaż moje zdjęcia tego bałaganu aż tak nie pokazują.

Cytat Zamieszczone przez treborek Zobacz posta
    Dobra robota IMO
    Dzięki!

Domyślnie

Bogno - fotki byłyby na prawdę ok gdyby nie ta za mocna obróbka od której wypala oczy ;p Ale zdecydowanie zostań przy BW.

Domyślnie

fota z obuwiem jest okej reszta nie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów