Szukaj
Kobieta z Sonnarem też może
ogladajac te zdjecia czuc ze byl to luzny wypad na miasto bez zadnych wiekszych rozwazan, przyjemnie sie je oglada ale w wiekszosci przypadkow ciezko sie na czyms skupic i nie bardzo wiem co chcialas pokazac ale to moze moja ulomnosc ;p nr. 7 moj faworyt bo jest fajnie czytelnie i pokazuje jakas mala historie![]()
Droga Bogno, bardzo za dużo kontrastu! Nie ma co szukać szczegółów w cieniach, są przepalenia. Przez taką obróbkę sprawiłaś, że zdjęcia są bardzo nieczytelne i męczą oko. Myślę, że te historyjki z policjantami mogłyby coś w sobie mieć, jakby można było odczytać/dostrzec, czym oni takim się zajmują (ładują jakiś towar na przyczepę?). Kilka zdjęć jest z cyklu "a-se-pstryknę-ulicę" - moje oko nie widzi na nich żadnego przewodniego tematu. Kadrowo i pod względem odbioru również najbardziej odpowiada mi 7, to całkiem udana streetowa fotka. Zaznaczam, że wyraziłem tylko moje amatorskie zdanie.
pzdr
pozdrawiam - M.
D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...
OKO KOTA
Kadry przemyślane a fotografowałam to, co widziałamTo mój pierwszy street więc dziękuję za uwagi!
Zależy co kto lubi - ja takie kontrasty bardzo lubię więc jest taka a nie inna obróbka. Co do policjantów i historyjki to myślę, że masz rację. Zastanawiałam się nad tym i mam z 2 strzały jak pakują towar na przyczepę. Chciałam wstawić lecz stwierdziłam że będzie za dużo zdjęć.
Dziękuję bardzo za wypowiedź!
PS ja lubię zdjęcie nr 6 i 7![]()
Hmmm ... myślę podobnie jak kolega peludito ... poza tym chyba wiem czemu nie do końca lubię czarno-białą fotografię... mam po prostu wrażenie, że okłamuje ona odbiorcę. Katowice nie są może najpiękniejszym miastem, ale na tych zdjęciach wyszły o wiele bardziej tragicznie niż wygląda to w rzeczywistości. Nie wiem ... może takie było zamierzenie ... ale do mnie jakoś nie trafia. Ja znam to miasto i wiem jakie ono jest ... ale dla kogoś postronnego będzie bardziej tragiczne niż na to zasługuje, ale to tylko moje skromne zdanie![]()
...więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być,
tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było ... tylko aplauz i zaakceptowanie...
A według mnie pokazuje miasto od tej drugiej strony.. Szare, pozbawione koloru i tak naprawdę nieciekawe.. Dla mnie oddają miasto tak jak ja je widzę każdego dnia.
Może faktycznie ciut za dużo kontrastu ale autorowi właśnie o to chodziło i dla mnie efekt jak najbardziej do przyjęcia. Zwlaszcza zdjęcie 1 mnie urzeka swoją czytelnością.
Nie jestem z Katowic i to co widzę, to koszmarne miejsca w mieście, jak w wiekszosci polskich miast.
Jestem z Polski i widzę wielki bałagan, taki jaki panuje w kraju.
Tak ja to widzę. Dobra robota IMO
Cóż, nie wszystko jest takie kolorowe jak Ci się wydaje
Tak jak kolega ASAHI napisał:
I oto chodziło. Od razu wiedziałam które zdjęcie wstawię jako pierwsze. Obdarta tablica ogłoszeń nawet na kolorowo nie będzie zbyt zachęcająco wyglądać
Bo tak niestety u nas jest ... Chociaż moje zdjęcia tego bałaganu aż tak nie pokazują.
Dzięki!
Bogno - fotki byłyby na prawdę ok gdyby nie ta za mocna obróbka od której wypala oczy ;p Ale zdecydowanie zostań przy BW.
fota z obuwiem jest okej reszta nie
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Skontaktuj się z nami