Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Nowy F6!

Domyślnie

A gdzie sie podziała korbka powrotnego zwijania z F5???
    Moja strona sluzenko.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Dido, jakos nie moge uwierzyc ze dzisiaj przygode z fotografia zaczalbys od analoga... Mowie calkiem powaznie. Ja odwrotnie do Ciebie, uwazam ze dzisiaj aparat typu F6 i zaawansowane lustra sa przeznaczone dla juz uswiadomionych fotografistow. Gdyby bylo mnie stac (czyt. gdybym byl rozrzutny), nabylbym taki aparat...
    Bo pisał to z perspektywy czasu i nie jest zielony.
    Gdyby zaczynał od 0 pewnie by zmienił zdanie.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Oszczędny w słowach Awatar PrzeMoon
    Miasto
    Dziki zachód: Żagań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Służenko
    A gdzie sie podziała korbka powrotnego zwijania z F5???
    Jest korbka

Jakies dziwne to zdjecie F6 z nikon.pl - to chyba jeden z projektow F6 firmy Giorgetto GIUGIARO ???
    Oj tam, oj tam

Domyślnie

Czy nie macie wrazenia, ze F6 jest ulepszona wersca F100
    a nie F5?
    Pozdrawiam
    Jerzy

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Tak. Docelowo F6 ma zastapic wlasnie oba te aparaty. F5 uzywany byl glownie w reporterce ktora zdominowala praktycznie w 100% cyfra, a pozostali fotografisci wybierali raczej F100 niz czołg F5

Domyślnie

Zgadzam sie sie z toba w 100%, F5 to kobyla
    i po godzinie pracy rece opadaja a F100 z np. 35-70/2.8
    jest bardzo dobrze wywazona a jak komus brakuje
    dodatkowych kg to moze dokupic gripa
    Pozdrawiam
    Jerzy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    A man, a city...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry
    Zgadzam sie sie z toba w 100%, F5 to kobyla
    i po godzinie pracy rece opadaja a F100 z np. 35-70/2.8
    jest bardzo dobrze wywazona a jak komus brakuje
    dodatkowych kg to moze dokupic gripa

Hmmmm.... Używam F5 od ładnych kilku lat... I jakoś nie przeszkadza mi mi jego waga. Być może jest to wynikiem, obsolutnie fenomenalnej ergonomii... być może tylko przyzwyczajenia...

Przypinając długi (i duży) obiektyw do F5, nie mam wrażenia, że wyrwie mi aparat z rąk. Czego nie mozna powiedzieć ani o F100, ani o D70.

A wracając na moment do zoom'a AF 35-70/2.8D... to jedno z najlepszych szkieł w tej kategorii...!!!!
    Serdecznie pozdrawiam,
    Ayot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Dido, jakos nie moge uwierzyc ze dzisiaj przygode z fotografia zaczalbys od analoga... Mowie calkiem powaznie. Ja odwrotnie do Ciebie, uwazam ze dzisiaj aparat typu F6 i zaawansowane lustra sa przeznaczone dla juz uswiadomionych fotografistow. Gdyby bylo mnie stac (czyt. gdybym byl rozrzutny), nabylbym taki aparat...
    Panie Adminie, jest w tych czasach jeszcze ktoś kto zaczyna od analoga. W świecie cyfrówek zaczynam przygodę z fotografią z Nikonem F-801s. A mam 17 lat i powinna mnie fascynować technika, bo przecież jestem z pokolenia tych 'nowoczesnych'?
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciejj Zobacz posta
    Panie Adminie, jest w tych czasach jeszcze ktoś kto zaczyna od analoga. W świecie cyfrówek zaczynam przygodę z fotografią z Nikonem F-801s. A mam 17 lat i powinna mnie fascynować technika, bo przecież jestem z pokolenia tych 'nowoczesnych'?
    "Panie" Macieju, Macieju , ale też myśle należysz do ginącego pokolenia romantyków swiatła padającego bezporednio na kliszę
    Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin Zobacz posta
    "Panie" Macieju, Macieju , ale też myśle należysz do ginącego pokolenia romantyków swiatła padającego bezporednio na kliszę
    Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem
    Oj, nie tak oficjalnie. Napisałem tak do Admina w formie żartu, ale i jest też straszy, więc jakiś szacunek się należy.
    Nie można wybierać prostszej drogi, skoro chce się robić coś dobrze. W anagolu ogranicza Cię film i dlatego musisz robić precyzyjne zdjęcia, a w cyfrze robisz seriami jak popadnie. Napstrykasz 200, a wybierzesz z tego dwa. Co to za sztuka? A poza tym, jakość - o ile lepsza w analogach. Zabawa w ciemni. Itp. Itd. Wszystko przemawia za analogiem, choć fakt, że eksploatacja jest droższa.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów