no Swiatło zrobił z tego zdjęcia rewelacujne zdjeciepiekny dół wyszedł
Szukaj
no Swiatło zrobił z tego zdjęcia rewelacujne zdjeciepiekny dół wyszedł
Wieczorkiem zasiądę i coś pogrzebię bo zainspirowany obróbką Swiatlo mam pewną koncepcjęZobaczymy co z tego wyjdzie
![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
światło bardzo fajnie tobie wyszło, ale żeby całą godzinę nad tym siedzieć...![]()
pozdrówka
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Często jest tak, że lepiej jest wrócić do obróbki nazajutrz. Okazuje się wtedy, że widzimy obraz zupełnie inaczej![]()
Ja mam najczęściej w ten sposób, że robię obrazek, podglądam go na ViewNX, i zostawiam go jako nieudany.
Siedzi on na komputerze czasami przez miesiąc albo dłużej, i pewnego wieczoru jak nie mam nic do roboty to go otwieram ponownie i zaczynam dłubać. I nagle eureka.
Większość moich obrazków powstała w ten sposób.
Na pierwszym zdjęciu podoba mi się jedynie jego środek, pokazujacy "przepaść" pomiędzy potęgą chmury typu CB (przedstawionej tutaj i tak dość wstrzemięźliwie - akurat taka się trafiła) a drzewem, pokazanym z tej perspektywy jako małe i delikatne istnienie. Ta relacja, odpowiednio silnie uwypuklona kadrowaniem IMHO jest wystarczająco silna by stać się interesującym tematem ww. fotografii.
Resztę z ww. kadru bym wyciął. Szczególnie kiepsko oświetlony, dość monotonny i "poszarpany" przez trawę dół.
Pozdrawiam,
Pyzik
http://www.dreamygallery.com
Skontaktuj się z nami