Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Pole

Domyślnie

no Swiatło zrobił z tego zdjęcia rewelacujne zdjecie piekny dół wyszedł

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    no Swiatło zrobił z tego zdjęcia rewelacujne zdjecie piekny dół wyszedł
    Janusz, Ty jesteś mistrzem NX-a i świetne rzeczy Ci wychodzą, spróbuj i Ty!

Domyślnie

Wieczorkiem zasiądę i coś pogrzebię bo zainspirowany obróbką Swiatlo mam pewną koncepcję Zobaczymy co z tego wyjdzie
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

światło bardzo fajnie tobie wyszło, ale żeby całą godzinę nad tym siedzieć...
    pozdrówka

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafau Zobacz posta
    światło bardzo fajnie tobie wyszło, ale żeby całą godzinę nad tym siedzieć...
    I tak bardzo krótko. Po prostu zastosowałem moje standardowe metody. Czasami nad jednym zdjęciem pracuje się i dwa dni...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    I tak bardzo krótko. Po prostu zastosowałem moje standardowe metody. Czasami nad jednym zdjęciem pracuje się i dwa dni...
    To prawda. Nieraz godzinami wpatruję się w monitor i nic. Co ruszę to wracam w historii do pozycji "Otwórz"
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Często jest tak, że lepiej jest wrócić do obróbki nazajutrz. Okazuje się wtedy, że widzimy obraz zupełnie inaczej
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Często jest tak, że lepiej jest wrócić do obróbki nazajutrz. Okazuje się wtedy, że widzimy obraz zupełnie inaczej
    Ja mam najczęściej w ten sposób, że robię obrazek, podglądam go na ViewNX, i zostawiam go jako nieudany.
    Siedzi on na komputerze czasami przez miesiąc albo dłużej, i pewnego wieczoru jak nie mam nic do roboty to go otwieram ponownie i zaczynam dłubać. I nagle eureka.
    Większość moich obrazków powstała w ten sposób.

Domyślnie

Na pierwszym zdjęciu podoba mi się jedynie jego środek, pokazujacy "przepaść" pomiędzy potęgą chmury typu CB (przedstawionej tutaj i tak dość wstrzemięźliwie - akurat taka się trafiła) a drzewem, pokazanym z tej perspektywy jako małe i delikatne istnienie. Ta relacja, odpowiednio silnie uwypuklona kadrowaniem IMHO jest wystarczająco silna by stać się interesującym tematem ww. fotografii.
    Resztę z ww. kadru bym wyciął. Szczególnie kiepsko oświetlony, dość monotonny i "poszarpany" przez trawę dół.

Pozdrawiam,
    Pyzik
    http://www.dreamygallery.com

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów