ładnie. ........ mocny punkt to tam, gdzie żółta plamka?
Szukaj
ładnie. ........ mocny punkt to tam, gdzie żółta plamka?
zawsze można złamaćale o podstawach kadrowania to poczytalem po tym jak mi pierwsze zdjecie zrownano z ziemia i od tamtej pory staram sie kadrowac wedlug ustalonych zasad...ale tez w wielu przypadkach lamie te zasady...ale tylko wtedy kiedy wiem, ze mozna je zlamac
ja zawsze po prostu szukam koncepcji a jak już znajdę to szukam następnej bo stwierdzam, że na tą na którą wpadłem za pierwszym razem mógł wpaść już ktoś wcześniej... tak się rodzą moje gnioty.
Myślę też, że w przypadku tych zdjęć zbędna jest wiedza elementarzowa. Autor jest świadomy tego co robi. Prace są dobre. Tylko my jesteśmy tak zmanierowani, że doszukujemy się najmniejszych nieprawidłowości...![]()
Niby dwie foty tego samego, ale jak różne. Pierwsza jest pięknym, prostym i świetnie skomponowanym landszaftem, z królewskim niebem i świetnie uzupełniającym go dołem. Dobrze że się oddaliłeś od tego drzewa bo dzięki temu nie jest ono głównym i w sumie przeszkadzającym obiektem, ale delikatnym uzupełnieniem. Wzbogaca nastrój, ale go nie definiuje.
Niebo po prostu cesarskie, boskie.
Gdyby to było moje zdjęcie pewnie bym walczył aby wycisnąć z tego zdjęcia maksimum. Ono i bez tego maksimum ma bardzo dużo do zaoferowania, ale jakby jeszcze docisnąć, to by wyszedł Szyszkin z Constablem. I ja bym spróbował jeszcze docisnąć. Dać mu wymiar płótna z galerii Trietiakowskiej.
Drugie niby takie samo, a jak inne! Tylko sam fakt przesunięcia tej niewiarygodnej chmury ku środkowi zmieniło dynamikę zdjęcia o 180 stopni. Nagle ta chmura wchodzi na plan główny i ona staje się naczelnym obiektem zdjęcia. Dlatego wolę jedynkę milion razy. Bo jest bardziej zrównoważona. Dalej ma tą boską chmurę, ale chmura jest z boku, ten kto chce ją podziwiać dalej ją ma, ale nie kradnie ona całej uwagi. Wkomponowywuje się w resztę.
Och, jakbym chciał sam taką scenę sfotografować! Och, jak Ci zazdroszczę NEF-a na jedynkę! Och, jak by się można tym pobawić! Dla takich królewskich widoków właśnie się chce fotografować!
Doskonałe kolory, kadr jedynki podoba mi się bardziej. Brawo !
Kolorystycznie podoba mi sie bardzo......niebo doskonale.....a co do drzewa w mocnym punkcie to sie nie bede klocil![]()
Nikon http://greg77.com/
jedyneczka bardzo ładnie sie prezentuje, niebo ma w tym duzy udział gdyż bardzo ładnie ułozyły się chmurki![]()
ale dajesz, a ja nie mam gdzie na plener jechać... super oba![]()
bardzo fajne to pierwsze, ale ja bym dodał konstrstu na tych trawach. tak czy inaczje jest ładnie
Mamiya + Sony
Skontaktuj się z nami