Close

Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 443

Domyślnie

No właśnie, ciężarówka i Lamborghini. Tylko zastanów się przez chwilę co tu jest ciężarówką a co Lamborghini...
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    No właśnie, ciężarówka i Lamborghini. Tylko zastanów się przez chwilę co tu jest ciężarówką a co Lamborghini...
    No wlasnie, juz zaczynasz porownywac... aparaty z autami. Takie porownania tez sa mozliwe, ale prowadza do nikad...

Domyślnie

Jeżeli nie potrafisz zauważyć że to są cropy to chyba dalsza dyskusja na temat jakości nie ma sensu.
    A Ty przepraszam -- po czym niby to zauwazyles? Podaj konkretny argument, to sie przyznam, ze lamer ze mnie i ch... wiem o fotografii i ocenie tego, co jest cropem, a co fragmentem po resamplingu. Chyba, ze wywnioskowales iz to sa cropy, po nienaturalnym kadrze, no to wtedy faktycznie nie mamy o czym rozmawiac.

Ach, i w takiej "skomplikowanej tonalnie scenie" optyka FF będzie górować nad optyką 4/3
    Nie wiem co nazywasz optyka FF (bo nie ja o tym wspomnialem), ale na pewno profi szkla Nikona wraz z dobra matryca, poradza sobie lepiej niz jakas popizdulka o imieniu Olympus. Obojetnie jak nowa i innowacyjna by byla. Bo, ze ta innowacja to w zakresie obrazowania niczym sie nie wyroznia, to chyba zauwazyles?

Nikt nie mówił czy się będzie używać czy nie będzie. Była mowa o porównywaniu jakości obrazu. Otóż wyższa jakość z FF objawi się tylko w specyficznych warunkach (ISO800 w górę).
    A nawet od ISO 400... A to czesto uzywana nawet "na powietrzu" czulosc.

A zrób widoczki w słońcu... Nie reportaż, tylko widoczki. Dalej jest różnica?
    A czy temu aparatowi ktos przypial latke, ze jest "tylko do widoczkow"? Bo jesli chcesz oceniac jego przydatnosc tylko przez ten pryzmat, to sorry, ale ominelo Cie wiele aspektow fotografii...

Tendencyjne to są twoje sposoby oceny jakości. Czyt. "nie oceniamy niskich ISO bo tam EP-1 nie zostaje w tyle w stosunku do FF".
    Upraszczasz w taki sposob, ze dyskusja z Toba nie ma sensu. To co wlasnie napisales, da sie dokonczyc tez jednym zdaniem: fotografia, to nie tylko ISO 100, w ktorych kazdy praktycznie aparat dobrze wypadnie.

EOT
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie wiem co nazywasz optyka FF (bo nie ja o tym wspomnialem), ale na pewno profi szkla Nikona wraz z dobra matryca, poradza sobie lepiej niz jakas popizdulka o imieniu Olympus.
    To chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości co do możliwości przeprowadzenia z tobą merytorycznej dyskusji.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2

Domyślnie

Koledzy. Aparat fajny. Drogi. Chociaż patrząc przez pryzmat cen kompaktów z wyższej półki można IMO przyjąć, że cena E-P1 jest akceptowalna. Z małych kompaktów alternatywą dla E-P1 jest tylko Panasonic LX3, bliźniacza Leica D-LUX 4 i SIGMA DP1/DP2. Który spośród tego grona kompaktów jest tym pierwszym na który byście się zdecydowali? Ja wątpliwości nie mam.

Pozdrawiam
    k@mil
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cena jest IMHO bardzo OK, jeśli na starcie kosztuje 2900 za body, to za jakiś miesiąc stanieje do 2500. A rzeczywiście tzw. zaawansowane kompakty kosztują u nas 1800. Różnica w jakości między nimi to dużo więcej niż te 700 zł.

Inna rzecz to zupełnie absurdalna cena nowego Panasa. Kto to kupi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Nie wiem co nazywasz optyka FF (bo nie ja o tym wspomnialem), ale na pewno profi szkla Nikona wraz z dobra matryca, poradza sobie lepiej niz jakas popizdulka o imieniu Olympus.
    Ty tak na poważnie? Czy sobie żarty robisz? Poczytaj sobie o takich popizdulka o imieniu Olympus jak:
    Zuiko 7-14, 14-35, 35-100, 150, 300, 90-250 ... może Ci się nieco rozjaśni ...

Cytat Zamieszczone przez stig
    Przy takich zdjeciach jak przedstawione (brak duzych wymagan dla optyki), i zmniejszonych do rozmiarow VGA -- watpie. Dlatego wlasnie napisalem, ze to porownanie jest tendencyjne.
    A to dopiero byłyby jajka, jakby D3 produkował taką kaszanę po resize do VGA ..... Ale widać posiadacza D3 taka kaszana by nie dziwiła .... zastanawiające.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Ty tak na poważnie? Czy sobie żarty robisz? Poczytaj sobie o takich popizdulka o imieniu Olympus jak:
    Zuiko 7-14, 14-35, 35-100, 150, 300, 90-250 ... może Ci się nieco rozjaśni ...

A to dopiero byłyby jajka, jakby D3 produkował taką kaszanę po resize do VGA ..... Ale widać posiadacza D3 taka kaszana by nie dziwiła .... zastanawiające.
    A to
    http://img17.imageshack.us/i/zoomslr...overlarge.jpg/
    apropos futerałów i pasków dla E-P1

Domyślnie

Cena jest IMHO bardzo OK, jeśli na starcie kosztuje 2900 za body, to za jakiś miesiąc stanieje do 2500. A rzeczywiście tzw. zaawansowane kompakty kosztują u nas 1800. Różnica w jakości między nimi to dużo więcej niż te 700 zł.
    Wszystko mathu zależy od indywidualnych preferencji. Dla wielu osób już Panasonic LX3 oferuje wszystko czego od zaawansowanego kompaktu oczekują. Myślę przede wszystkim o street foto i landscape.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 04-07-2009 o 23:56
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Dla wielu osób już Panasonic LX3 oferuje wszystko czego od zaawansowanego kompaktu oczekują.
    Poza wymianą obiektywów, płytką GO i przyzwoitym wysokim ISO.

Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów