Witam,
przepraszam na wstępie jeśli to nie ten dział, ale nic bardziej trafnego nie znalazłam na tę tematykę.. Otóż mam taki oto problem. Posiadam d700 jak również mam zainstalowane oprogr. Camera Control Pro.. Podłączam do kompa i pięknie działa, nic tylko udać sie do studia i analizować wykonane zdjęcia na dużym monitorze, no ale problem w tym, że kabel do usb ma 1 m długości a to zdecydowanie za mało na manewry po studiu..sami wiecie.. Polecono mi dokupić przedłużkę usb, zatem kupiłam najzwyklejszą przedłużkę usb'a i po podłączeniu całości okazuje sie, że coś jest nie halo, pokazuje się hasełko "Usb device not recognized: one of the usb devices attached to this computer.." Jak zdejmę zkupioną przedłużke działa jak ta lala, jak założę pojawia się ten problem. Na windowsie xp działa bez problemu, przy pierwszym podłączeniu szuka ale sobie instaluje cosik i jest, natomiast na laptopie mam viste i jest problem. Może bylibyście w stanie mi pomóc, póki co mam trochę czasu bo 11 lipca mam ważne 2 sesje i chciałabym dokonać analizy make-up'u zanim będzie po "ptokach".
Oczywiście nie mogę przeinstalować systemu bo to nie mój laptop, a zanim kupię swój to ćwierćwiecze minie..
Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami