Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Kabel USB działa max. na 5 metrów. Dalej jest tak wysoki spadek napięcia, że "kicha" - następuje zanik /przekłamanie/ przesyłu danych, że komputer głupieje. Oznacza to, że możesz kupić /w sumie za grosze/ kabel USB o maksymalnej długości 5 metrów i takowe sa w sklepach komputerowych.
    Taki sam jaki masz przy aparacie tylko dłuższy.
    Jeżeli chcesz więcej to trzeba dokupić kabel USB ze wzmacniaczem na końcu - w internecie od 49 złotych w zwyż. Łączysz wówczas np. kabel ze wzmacniaczem z kablem zwykłym i otrzymujesz 5 m + 5m = 10 m. Ponoć można tak połączyć max. 3 kabelki, a więc do dypozycji 15 metrów. Osobiście działam z wersją 1, czyli 10m i działa.
    przykład tutaj:
    http://www.ceneo.pl/943703
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 01-07-2009 o 20:58
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

no i z tego miejsca chciałam podziękować, jesteście kochani i bardzo pomocni. Kupiłam w Vobisie usb aktywną (z dżinglem) za 39 zeta i śmiga aż miło. Pozdrawiam serdecznie
    w google lejczer

Domyślnie

No to teraz jakies zdjecia z sesji pokaz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lejczer Zobacz posta
    hmmm ale co oznacza "normalny kabel" ten z dżinglem czy bez ? Normalny kabel to jest dla mnie ten co był razem z aparatem tyle, że za krótki
    jak za krotki to wtedy idzie sie do sklepu i kupuje 5m i sprawa zalatwiona
    ale widze, ze juz sobie poradzialas
    pozdro

Domyślnie

Aktywny hub to po prostu taki z dolaczona wtyczka do gniazdka. Dziala tak samo jak repeater w sieciach komputerowych. Po prostu na wejsciu ma sygnal a na wyjsciu go wzmacnia i przekazuje dalej. Tu nie wystapi spadek napiecia, bo prad pobieramy jest z gniazdka.
    Kiedys kupilem sobie 5m kabla USB do maty do tanczenia. Dzialalo jak tak ta lala. Mina dziewczyny, ktora widzi chlopa podskakujacego przed komputerem... bezcenne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów