A ceny szaleją. S5Pro to teraz dobra lokata.
Szukaj
Skoro tłuką na tych matrycach kompakty w cenie takiej samej jak konkurencja, to najwyraźniej cena matrycy nie jest żadnym problemem...Być może to nawet robią. Pytanie czy są w stanie zaoferować wystarczającą ich ilość. Czy koszt produkcji tych matyc jest atrakcyjny. Zakładacie, że gro kosztów to korpus od Nikona. Może Fuji ma drogą technologię produkcji (zresztą znów nie wiadomo/* czy sami tłuką te matryce czy ktoś im to robi). Bardzo dużo tu znaków zpytania żeby wyciągnąć jakieś jednoznaczne wnioski.
To okropny pomysł i całkowicie nierealny. Body by pewnie zrobili, ale szkła...? Olympus przynajmniej miał ekspertów od Zuiko.Własny sytem szkieł i bagnet to niezły pomysł ale trzeba ten system stworzyć no i rozpowszechnić.
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
Pytanie czy "tłuką" sami czy robi to dla nich tradycyjnie Sony. Po drugie koszt produkcji matryc do kompaktów, a APS-c czy wreszcie FF to zupełnie inna bajka ale nie przeczę, że może być to to samo co u reszty żeby było jasne.
Szkła z marką fuji są genialne (mowa np.: o fujinonach do kamer), więc nie wiem co w tym okropnego i nierealnego. I nie rozumiem co ma do tego Olympus.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-06-2009 o 18:43
Pozdrawiam
Marcin
Fuji ma też genialne analogowe body - chociażby ich odpowiednik Hassela xpan - dużo lepszy, dużo wytrzymalszy, ale ten pomysł też już chyba porzucili.
A jeżeli wycofali stary model i nie pokazali nowego to raczej kaplica i porzucają pomysł.
d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....
Chcialem wspomniec, ze nie tylko szkla do kamer. Do Hasselblada H optyke robi wlasnie Fuji. Ba! Zeby bylo smieszniej body tezInne kamerki prodykowane przez ta firme to Hasselblad XPan (w wersji japonskiej Fuji tx1 i 2), srednioformatowe GX680, dalmierzowe GSW i GS, panoramiczne 617. Troche tego bylo.
Masz rację zgadzam się w 100%. Również bym kupił wszystkie modele jak bym miał kasę. Bardziej mi chodziło o nas (o mnie samoluba) aby mieć coś dobrego i żeby Nikon tak zrobił jak ja chce i żeby to było tanie i...
Czyli takie pobożne życzenia. Nie pogniewał by się chyba nikt jak by za S6 wyszedł ten d700EXR. Oczywiście jak by S6 miało by w ogóle już nie być.
"Tyle że to nie kwestia dumy tylko biznesu. I wg. mnie coś tu nie gra od dawna."
Co do tego też się zgadzam. Inaczej to ująłem tylko. Ale możliwość większej sprzedaży z matrycą Fuji była by dość prawdopodobna. Zakładając że matryca spełnia swoje zadanie i była by tak fajna jak wszyscy oczekują![]()
Ja mam taką swoją prywatną nadzieje, że Fuji jednak się nie podda i coś nowego dla zaawansowanego użytkownika wyprodukują. Jakieś 12 miesięcy to rozstrzygnie.
Bez lustrzanki w tym roku?
Wiele osób ucieszyły ostatnie doniesienia na temat nadchodzącej lustrzanki Fujifilm. Jednak nowo pojawiające się plotki temu zaprzeczają. Niektóre źródła podają, powołując się na wypowiedź Diane Rainey z Fujifilm, że producent nie planuje rozpoczęcia produkcji nowego profesjonalnego aparatu w tym roku. Ciężko powiedzieć, o jaki profesjonalny aparat może chodzić, jednak większość uznała, że chodziło o następcę S5 Pro.
i dupa proszę państwa
Skontaktuj się z nami