Close

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 203

Wątek: Canon vs NIKON

Domyślnie

kolejny bezsensowny wątek... nawet nie chce mi się gadać na temat tego czy 50d i d300 różni tylko cena, albo czy d700 i 5D mają do iso800 taką samą jakość... biorąc pod uwagę takie "zaokrąglenia" można stwiedzić że generalnie wysztkie obecnie produkowane DSLRy mają taką samą jakość obrazowania...
    edit:
    pomimo to, canon oczywiście wygrywa ceną, plastyką, półtonami i kolorami.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

A mi się bardziej podoba napis Nikon...jest taki elegancki.Canon jakiś taki nijaki...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    kolejny bezsensowny wątek... nawet nie chce mi się gadać na temat tego czy 50d i d300 różni tylko cena, albo czy d700 i 5D mają do iso800 taką samą jakość... biorąc pod uwagę takie "zaokrąglenia" można stwiedzić że generalnie wysztkie obecnie produkowane DSLRy mają taką samą jakość obrazowania...
    edit:...
    Nic Panie nie poradzisz, nic.
    Takie wątki maja swoje prawo do istnienia bo co rusz ktoś rano wstanie i coś mu w głowie zaświta, że jakby miał Canona czy srykona to było tamto lub sramto Amerykę po prostu na nowo odkrywa. Człowiek to istota myśląca, a że myśli rozbiegane bywają, cóż trza się z tym godzić. O tym samym będziemy dyskutować przy Canonie 5D MK Vll i Nikonie D1200 tylko mieć nadzieje, że wreszcie do tego czasu kilka potrzebnych szkieł Nikon wreszcie na rynek wprowadzi co jakby nie patrzeć oddaje rynek tym brakiem szkieł Canonowi. Przynajmniej ogromny rynek sprzętu dla fotografów ślubnych bo tu gdzie by się nie rozejrzeć Canony przy oku i na ramieniu. Choć z drugiej strony kotlety to nie jedyna dziedzina fotografii. Coraz więcej zdarza mi się widywać Nikonów w profesjonalnej polskiej i zagranicznej reporterce. Na dziś Nikon na pewno jest świetny dla wędkarzy
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 25-06-2009 o 17:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    .Takie wątki maja swoje prawo do istnienia bo co rusz ktoś rano wstanie i coś mu w głowie zaświta,
    ....Amerykę po prostu na nowo odkrywa.
    Ale takie wątki juz były i lepiej mając dylematy poczytać stare niż otwierać nowe.
    Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    .O tym samym będziemy dyskutować przy Canonie 5D MK Vll i Nikonie D1200 tylko mieć nadzieje, że ...
    Tylko, że w tej chwili się nie pojawiło w sprzęcie tych firm nic nowego, mogącego rzucić nowe światło na równowagę między nikonem a canonem.

Jak będzie gorąco od razu zamykam, to tak by studzić wypowiedzi. Może wątek przeżyje
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osmax Zobacz posta
    A żałujesz zmiany ?
    brachu przeciez wiesz, ze nie hehehe ;] z 2 strony juz 2 razy mialem chwile slabosci spowodowana 14-24/2.8 ;]

btw: wypada sie znow na jakies focenie wybrac ;]

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Pierwszy lepszy przykład. Obecnie mam m.in. D700. Odpowiednik w Canonie to powiedzmy 5dmk2. Ile obecnie kosztuje 5dmk2 ? Ile dostanę za 8-mio miesięcznego D700?
    dla mnie 5d mk2 i d700, to inne puchy o innych: parametrach, zaletach i wadach. ile dostaniesz? mozliwe, ze tyle samo lub wiecej niz placiles. po obecnych cenach moge sprzedac 1,5 roczny sprzet za wiecej (w paru przypadkach, np. 15 2. lub niewiele mniej niz za niego dalem.
    Ostatnio edytowane przez badi ; 26-06-2009 o 03:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    brachu przeciez wiesz, ze nie hehehe ;] z 2 strony juz 2 razy mialem chwile slabosci spowodowana 14-24/2.8 ;]
    No pytałem tylko po to żeby pokazać że jest masa ludzi którzy zmienili systemy w obie strony i chyba nie lepszego systemu ( w sensie jeden nie jest lepszy od drugiego z założenia). Są lepsze rozwiązania w danej wąskiej dziedzinie (też często spowodowane preferencjami danego użytkownika) ale na forum jest tylko garstka zajmujących się fotografią zawodowo a reszta nas to zwykle hobbyści i zapaleńcy. Zamiast się tu słownie przekonywać lepiej byłoby zorganizować jakiś wspólny plener C + N ale nie wiem czy nie skończyłoby się to jak derby śląska

Cytat Zamieszczone przez badi Zobacz posta
    btw: wypada sie znow na jakies focenie wybrac ;]
    No wypada w sumie to proste napisz mi usprawiedliwienie dla żony i idę
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Domyślnie

No pytałem tylko po to żeby pokazać że jest masa ludzi którzy zmienili systemy w obie strony i chyba nie lepszego systemu ( w sensie jeden nie jest lepszy od drugiego z założenia). Są lepsze rozwiązania w danej wąskiej dziedzinie (też często spowodowane preferencjami danego użytkownika) ale na forum jest tylko garstka zajmujących się fotografią zawodowo a reszta nas to zwykle hobbyści i zapaleńcy.
    Nic dodać nic ująć. Można spokojnie stwierdzić, że dla większości hobbystów i zapaleńców nie tylko Canon i Nikon ale i pozostałe systemy oferują wystarczająco dużo.

Zamiast się tu słownie przekonywać lepiej byłoby zorganizować jakiś wspólny plener C + N ale nie wiem czy nie skończyłoby się to jak derby śląska
    Robimy ustawkę

Domyślnie

Ja tak krótko od siebie. Obecnie posiadam D80 + "kultową" pięćdziesiątkę 1,8 D + kitowy 18-105 vr. Generalnie jestem zadowolony. Mam świdomość ograniczeń tego sprzętu. Da się jednak zrobić zdjęcia. Z pięćdziesiątką nawet bardzo się da. A nie straciłem worka pieniędzy na te zabawki. A co mógłby mi zaoferować Canon? Niewiele...
    Koleżanka kiedyś chciała kupić swoją pierwszą lustrzankę. Wybrała C 400D. Niby fajnie, cmos i takie tam duperele. Ale szkiełko kitowe to melodramat. Odradzałem lecz nie przekonałem nawet tym, że mój poczciwy CP8700 ma lepszą optykę. Kupiła, rozczarowała się i oczywiście zaczęła szukać obiektywu. Poleciłem Tamronka. Kupiła lecz problem z FF/BF. Ja bym się poczuł rozgoryczony. Nie każdego stać na topowe rozwiązania, za które trzeba wydać krocie.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tylko, że w tej chwili się nie pojawiło w sprzęcie tych firm nic nowego, mogącego rzucić nowe światło na równowagę między nikonem a canonem.
    Niby tak, ale ludzie rosną dojrzewają, przybywają i o ile w taki wątku powinny znajdować się różnice opisane wypisane przez userów którzy mieli kontakt z oboma systemami to wątek istnieć powinien, a jak ludzie zaczną się identyfikować z marka i sie nawdychaja oparów z pudelka, a potem nagrzani wojny toczą o wyższosci N nad C lub odwrotnie to trzeba silnie moderować. Rożnice w ofercie sprzetowej obu producentów są spore choć moim zdanim nie ma takiego zdjęcia które dało by sie zrobic Canonem, a Nikonem już nie i oczywiscie na odwrót.

Domyślnie

Robin - nawet gdybyś zaczął pisać ortodoksyjne głupoty, to ja nie wymoderowałbym Ciebie. Jakoś nie miałbym serca

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów