Close

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 203

Wątek: Canon vs NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    To sie nadaje do działu humor, ktoś chce byc obiektywny ale mu niestety nie wychodzi.
    skoro tak uwazasz...

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    Pytam sie gdzie 300/200-400/400/500/600?
    jedyna zaleta, ze jest taniej
    z tymi cenami to jest roznie, jesli sie nie liczy w zlotowkach a w Euro.
    natomiast co do tego "gdzie co jest w Canonie"... to ja moge jeszcze dluzsza liste wywalic tego, czego Nikon nie ma. tylko po co?

Nikon ma pare fajnych nowych szkiel i tu nie ma co sie klocic. Canon ma troche wiecej wyboru w tele dla zwyklych smiertelnikow). fakt, ze sformulowanie "Canon all he way" nie bylo moze najlepsze, ale to nadal czerwone paski sa czestszym magnesem niz dlugie Nikkory.

a z drugiej strony, mozna tez liczyc w taki sposob: zestaw 1D + 300/2.8 wychodzi duuuuuzo taniej niz D3 + 400/2.8. analogicznie z innymi milimetrazami...
    nie wtracajac to roznic miedzy D3 a 1D, bo te oczywiscie pozostaja.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-06-2009 o 10:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    No bez przesady
    no dobra... przesadzilem. jakies tam Coolpiksy i Powershoty na pewno sie jeszcze da kupic...
    wiec tak zupelnie skazani na g* nie bedziemy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    skoro tak uwazasz...

z tymi cenami to jest roznie, jesli sie nie liczy w zlotowkach a w Euro.
    natomiast co do tego "gdzie co jest w Canonie"... to ja moge jeszcze dluzsza liste wywalic tego, czego Nikon nie ma. tylko po co?

Nikon ma pare fajnych nowych szkiel i tu nie ma co sie klocic. Canon ma troche wiecej wyboru w tele dla zwyklych smiertelnikow). fakt, ze sformulowanie "Canon all he way" nie bylo moze najlepsze, ale to nadal czerwone paski sa czestszym magnesem niz dlugie Nikkory.

a z drugiej strony, mozna tez liczyc w taki sposob: zestaw 1D + 300/2.8 wychodzi duuuuuzo taniej niz D3 + 400/2.8. analogicznie z innymi milimetrazami...
    nie wtracajac to roznic miedzy D3 a 1D, bo te oczywiscie pozostaja.
    Akustyk, chodzi tylko o to, żeby nie powtrazac głupot i tyle
    pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Jak mają głupot nie powtarzać, jesli większość z nich te obiektywy widziała tylko na obrazku.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Jakby tak patrzeć to jeszcze lepiej (taniej) wypadnie E-3 + Zuiko 300 f2,8 w porównaniu do 1D3 czy D3 z 600 f4. Nie dość, że droższe, większe i cięższe to jeszcze ciemnica

Domyślnie

Tak jak przewidywałem od 5 strony zaczną się bluzgi
    Niech ktos szybko zamknie ten wątek !!!!
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osmax Zobacz posta
    Tak jak przewidywałem od 5 strony zaczną się bluzgi
    Niech ktos szybko zamknie ten wątek !!!!
    Na razie jeszcze nikt nie bluzga.

Talking

Na razie
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Domyślnie

Dla mnie sprawa wygląda następująco: wszedłem w system Nikona i tu pozostanę. Sporo czasu minęło zanim poznałem ten system ( a i tak nie wiem wszystkiego ) gdybym miał zmieniać system po raz kolejny to znowu poznawałbym jego zalety i ograniczenia przez kilka wiosen i na końcu okazałoby się że "przerobiłem" dwa lub trzy systemy i wykonałem 10 zdjęć bo byłem tak zaabsorbowany tym poznawaniem, że nie starczyło czasu na radość fotografowania
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Jakby tak patrzeć to jeszcze lepiej (taniej) wypadnie E-3 + Zuiko 300 f2,8 w porównaniu do 1D3 czy D3 z 600 f4. Nie dość, że droższe, większe i cięższe to jeszcze ciemnica
    no nie do konca.
    E3 nie ma ~10fps, a ten lens 300mm w nim to nie jest odpowiednik 400mm dla FF, o ktore w porownaniu chodzilo.
    jesli porownujemy 600mm to pewnie da sie Olympusa dorzucic (bo tak sie szczesliwie zlozylo, ze wsrod astronomicznej
    liczby 2 stalych teleobiektywow do 4/3 akurat znalazlo sie 300mm ), ale to jest swoiste ograniczanie warunkow
    brzegowych. chociaz, nie wykluczam, ze znajda sie tacy, ktorzy na samych 600mm wyzyja...

inna kwestia... nie ujmujac nic Olympusowi, ale to nie jest system do zdjec sportowych i pozostawmy ten
    wniosek tak jak jest mozna i nim robic, ale sa po prostu sensowniejsze opcje...

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów