Close

Strona 12 z 42 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 417

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertG7 Zobacz posta
    A w temacie zasilaczy, co wiecie nt OCZ ModExstream 500W?
    posiadam taki od ok 2 tygodni. Narazie spokoj, bardzo cichy, odpinane kable to dobra sprawa, napiecie trzyma rowniotko, zadnych wahan. Polecam

Domyślnie

No to masz super extra sprzęt, zazdroszczę normalnie...
    nooo ... procesor kosztował mnie 239 złotych ... w 2007 roku :]

Domyślnie

No to masz super extra sprzęt, zazdroszczę normalnie...
    nie trzeba miec nie wiadomo czego. moj ma 2.5 roku i swobodnie radzi sobie z 64 bitowym Win7. co prawda w tym czsie wyimenilem kilka podzespolow i dokupilem troche dyskow twardych i pamieci, ale generalnie bez zmian.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez northrop Zobacz posta
    nie trzeba miec nie wiadomo czego. moj ma 2.5 roku i swobodnie radzi sobie z 64 bitowym Win7. co prawda w tym czsie wyimenilem kilka podzespolow i dokupilem troche dyskow twardych i pamieci, ale generalnie bez zmian.
    Ja podobnie - z tym że ja jedynie dokupiłem pamięci ... na 2 GB RAM nie chodziło to zgodnie z oczekiwaniami

Domyślnie

wiem że temat wałkowany ale czas wymienić starego dziadka i co lepszejsze
    amd phenom x4 quad core 9950
    asus m3n-h/HDMI
    Kingston 2 x 2048 800 MHz
    czy
    intel core 2 q8200 2,33 ghz 1333fsb , 4 MB cache
    plyta gigabyte GA-Eg41MF-S2H
    2 x2048 MB 8000 MHz ddr2
    czy jeszcze coś innego
    kasa jest ograniczona na sam komputer max 2000 pln , przeznaczenie obróbka zdjęć , być może obróbka video

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Ja bym wziął phenoma II.
    Zobacz jeszcze phenoma x2 550. Tani, szybki i jest spora szansa by odblokować 4 rdzenie. Phenoma I nie bierz. Tutaj masz test nowych amd http://pclab.pl/art36926.html. Trzy lub cztery rdzenie warto wziąć jeżeli aplikacja będzie korzystać, jeśli nie to raczej szkoda pieniędzy.
    Ostatnio edytowane przez Karolek ; 19-06-2009 o 22:16

Domyślnie

Phenom x4 do obrobki video lepiej sie nada. Obrobka fotek w PS4 lepiej ma wychodzic na intelu, bo PS wspiera jakies nowe instrukcje w tych procesorach, ale nie ma sie o co zabijac.
    Do phenoma (raczej wersja II) plyta glowna tylko z chipsetem Ati/AMD. Nie bawilbym sie w odblokowywanie ukrytych rdzeni phenomow x2 i x3. W tym przypadku to raczej glupota. Zapuscisz jakas dluzsza konwersje i nie masz pewnosci, ze sie nie wysypie. Malolaty do gierek niech sobie kombinuja. Po za tym nie masz pewnosci, ze kupisz i bedzie sie dalo odblokowac. Gwarancji nie ma, choc niektorzy sprzedaja czasem "selecty".
    Proponowalbym:
    AMD PHENOM II X4 810 BOX / 2.6 GHz, AM3 -- 685pln
    GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H - AMD780G, DDR 2, PCI-Ex, VGA, S-AM2+ -- 325pln (jest HDMI) lub cos podobnego z asusa (moze byc taniej)
    Pamięć GEIL DDR2 4096 MB / 800 (2 x 2048 MB), CL5 ( GX24GB6400DC ) -- 235pln
    JEsli bedziesz potrzebowal, to procesor mozna lekko podkrecic bez podnoszenia napiecia i wiekszego grzania. On sam jest mniej pradozerny niz poprzedni phenom (95W naprzeciw 140W).

Domyślnie

A autorka wątku chyba sobie już odpuściła te mądrości

Domyślnie

chyba...
    komputer już jest...- dzięki!
    ale Wy się bawcie dalej - może ten wątek jeszcze komuś pomoże?
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    może ten wątek jeszcze komuś pomoże?
    Pomaga, ja też w międzyczasie złożyłem. Teraz walczę z systemem.

Strona 12 z 42 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów