Jolania ten zestaw który kolega polecił będzie wymiatał we wszystkich Twoich zastosowaniach
- procesor Intel Core 2 Duo E8500 (ceny od 600zł)
- płyta Asus P5Q (ceny od 280zł)
- zasilacz Be Quiet Pure Power 350W (ok 170zł)
- buda jakaś sztywniejsza (cena od 200zł)
- chłodzenie procka (od 40zł)
- pamięć RAM 8GB DDR2 800 Kingston CL5 (od 360zł)
- grafika - jakakolwiek najtańsza karta - tutaj muszę jeszcze poszperać ale koszt nie będzie pewnie większy niż 50-70zł
- twardy WD Raptor 10000obr/150GB na system i soft (ok 500zł) + jakis Samsung 7200obr/750GB/32MBcache (ok 250zł)
- napęd ze starego kompa (0zł)
Mam coś podobnego tylko na procesorze E8400 no i w przypadku tego zestawu co kolega BlackRoger podał warto by dać RAM 4 GB ale porządny o niskim CL jeśli to pod XP bedzie pracowało, zaoszczedzone złotóweczki na troszke mocniejszy zasilacz innej marki albo tej samej tylko 400W -Oby nie chiftek bo te to dobre były dawno temu teraz za te piniadze sa lepsze i pewniejsze zasilacze do kupienia, co umozliwi Ci ewentualne podkrecenie proca i pamieci a takze dolozenie innych klamotów. No i koniecnzie porzadny autentycznie szybki HD potrzebny jeśli nie RAPTOR bo huczy i drogi i małe pojemnosci to nie WD bo mozolne transfery mają a to gardłowy parametr przy obróbce plików.
To poniżej jest autentycznie szybki jednotalerzowy dysk z dużą pamiecia podreczna na jeden talerz, anie jak w WD 16MB ale na 2 talerzeto szybka barakuda , a kilka już przetestowałem
http://www.allegro.pl/item684046544_...aii_38492.html
lub jeszcze jego nowsza wersja troszke cichsza,tylko oznacznia nie pamietam choc krecą sie u mnie 3 takie sztuki w komputerku![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami