Close

Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    nie podoba mi sie że szkło nie ma pierścienia przysłon
    A po co Ci w tym szkle pierścień przysłon ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    a co to znaczy tania lustrzanka??
    D40x/60/5000 450/1000D plus tanie pentaxy, samsungi, sony, olki ....

Domyślnie

Zdecydowanie nie 5000, tam przecież jest matryca z D90.

Obrazowanie w obecnych Olympusach jest mniej więcej takie jak w Canonie 450D. Zdecydowanie nie jest to poziom D90, ale jest lepiej niż w D40.

Czyli ISO800 jak najbardziej używalne, ISO1600 już wymaga lekkiego odszumienia w Noise Ninja.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Na forum Olympusa już się skarżą na AF w tym aparacie więc w street photo się raczej nie sprawdzi, jeśli to nie zostanie poprawione.
    Ostatnio edytowane przez eRJot ; 22-06-2009 o 13:17
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

Ciekawe. "Optyczni" pisali:
    Trudno cokolwiek zarzucić Olympusowi E-P1 pod względem użytkowania. Aparat działa szybko i sprawnie. Przede wszystkim rzuca się od razu w oczy szybkość autofokusu. Obawialiśmy się wcześniej, biorąc za wzór tryb Live View w najnowszych lustrzankach E-Systemu, że mechanizm ten może nie być najlepiej dopracowany pod względem szybkości. Jest jednak bardzo dobrze.

Domyślnie

Za dpreview : waga 410 g (0.9lb) z bateria i karta pamieci, ale jeszcze bez obiektywu. Do tego nalesnik i wychodzi rowne pol kilograma. To imho za duzo jak na aparat kompaktowy. Dlatego stanie u mnie chyba na sigmie dp2, mialem dp1 przez pare tygodni w uzytku i jej waga jest dla mnie juz na granicy akceptowalnosci dla kompaktu. Poza tym wychodzi taniej, no i matryca bardziej mi sie podoba (szczegolnie kolory i DR).
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eRJot Zobacz posta
    Na forum Olympusa już się skarżą na AF w tym aparacie więc w street photo się raczej nie sprawdzi, jeśli to nie zostanie poprawione.
    Sprawdzi się, ale na manualu. Głębia ostrości przy tej wielkości sensora i ze szkłem 17mm jest duża nawet przy f/4. Ten fakt + niewielkie doświadczenie z "guesstimation" odległości gwarantuje 100% skuteczności
    A zresztą gdzie nie zajrzeć, to różnie się ludzie wypowiadają na temat AF. Jedni chwalą, inni wprost przeciwnie. Póki co to jest czyste zgaduj-zgadula, na podstawie kilku egzemplarzy testowych. Wolałbym poczekać na poważne recenzje.

Domyślnie

Ta opinia z Olympusclubu to raczej jest w miarę pewna... ludzie mieli parę sztuk i cały weekend się tym bawili (zlot był). Imo to raczej dość miarodajne informacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszR Zobacz posta
    Ciekawe. "Optyczni" pisali:
    Szkoda że nie przytoczyłeś kolejnego zdania z pierwszych wrażeń "optycznych":

"Nie odczuwa się drażniących opóźnień i pracujemy z nim jak z szybkim kompaktowym aparatem".

Czyli jest bardzo dobrze, bo nie gorzej od kompakta
    D750, F801, FM2n, 24/2.8D, 35/2D, 50/1.8 AF, 85/1.4D, 50/1.8AI
    Mamiya 6, 50/4, 75/3.5, 150/4.5

Domyślnie

No i? Są kompakty i kompakty... Zobaczymy po oficjalnych testach prędkości.
    Zresztą... Przy tej cenie traktuję (z nadzieją) ten aparat jako "jaskółkę", która być może poruszy wiosnę...
    I pozwoli kiedyś kupić coś w takim stylu, ale trochę jednak tańszego

Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów