Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: 2 pytania, D40

Domyślnie

w wizjerze aparatu masz korekcję ostrości właśnie dla osób z okularami ( takie małe pokrętło po prawej stronie)..
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

ok już mniej więcej wiem a obiektywy tak do 1000 zł ??

Domyślnie

Sigma 70-300 APO Macro
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luken Zobacz posta
    Mam 2 pytanie. Jaki dobry obiektyw jest do Nikona D40. Z dobrym zoomem. Chodzi mi o fotografie sportowe, aby dobrze wszytsko wychodziło

a 2 pytanie to czy w nikon D40 da się robić zdięcia przez monitor a nie wizjer ? jak tak to jak ??

z góry dzieki
    Nie robcie sobie zartow z kolegi 70-200/2.8 kosztuje w granicach 8-10tys....ale fakt ze to zacne szklo!
    Do sportowych fotek na D40? Ciezko ale w miare realnym rozwiazaniem jest 70-300 VR choc ciemny....jednak przy podbiciu ISO nawet bedzie znosnie

a 2 pytanie nie D40 nie ma Live View ale lustrzanki maja tak jasne wizjery ze to raczej nie potrzebne.....sa modele z LV o czym ktos juz wczesniej pisal......
    Ale czytajac to co napisales to odpowiem doslownie tak mozna z monitora za pomoca kabla USB i programu nikonowskiego.....ale nie pamietam nazwy.....

Domyślnie

na 70-300 vr 1000 PLN nie wystarczy

no a tą sigmę to widziałem używaną w dobrym stanie nawet za 400-500 PLN (chyba ze sie pomyliłem z innymi wersjami - nigdy nie chciałem tego kupić)

szału nie będzie, ale będzie mógł autor spróbować
    i poczuć czego mu brakuje...

no a z 70-200 2.8 to sobie koledzy rzeczywiście żartują
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

Heh jedyny problem z ta Sigma to AF ktory jest wolny i ma problemy na dlugim kiju......wiec do sportu to raczej nie bardzo.....

Domyślnie

na początek wystarczy 55-200VR zmieści się w budżecie, AF w miarę znośny w całym zakresie, ostrość do przyjęcia - tylko ciemny drań - na pewno szybszy niż sigma 70-300. W tych pieniądzach raczej nic innego sensownego nie da się wymyśleć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Heh jedyny problem z ta Sigma to AF ktory jest wolny i ma problemy na dlugim kiju......wiec do sportu to raczej nie bardzo.....
    ... szczgólnie na D40, który nie ma śrubokręta.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    ... szczgólnie na D40, który nie ma śrubokręta.
    Pewien nie jestem ale te Sigmy maja silnik mechaniczny wbudowany i wspolpracuja z D40-D5k z tym ze AF dziala slabo....znam osobke ktora ma D40 i wlasnie ten obiektyw......AF dziala tyle ze jest powolny.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    na początek wystarczy 55-200VR zmieści się w budżecie, AF w miarę znośny w całym zakresie, ostrość do przyjęcia - tylko ciemny drań - na pewno szybszy niż sigma 70-300. W tych pieniądzach raczej nic innego sensownego nie da się wymyśleć.
    Posiadam 55-200VR i sobie chwalę

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów