Szukaj
Nikon http://greg77.com/
na początek wystarczy 55-200VR zmieści się w budżecie, AF w miarę znośny w całym zakresie, ostrość do przyjęcia - tylko ciemny drań- na pewno szybszy niż sigma 70-300. W tych pieniądzach raczej nic innego sensownego nie da się wymyśleć.
fushiro, a ci fotografowie robią zdjęcia w okularach, czy je zdejmują [pewnie to drugie, bo jak inaczej]? Bo mnie zastanawia, czy da się robić zdjęcia bez okularów i widać wyraźnie, czy da się robić w okularach, przystawiając oko w 'okularze', do wizjera, o którą wersję ci chodziło? To pewnie głupio brzmi, ale chcę się dowiedzieć
, a nie mam jak sprawdzić, bo nie mam sprzętu.
Pytaj śmiało. Po to mamy forumProsiłbym tylko o poprawną pisownię, bo ciężko się to czyta.
Przez wizjer widzisz świat dokładnie takim samym jak bez wizjera, ergo skoro bez okularów widzisz słabo, to przez wizjer bez okularów również będziesz widziała słabo. Tak jak napisałem wyżej - fotografuję w okularach, tak jak wielu innych i w żaden sposób nie odczuwam dyskomfortu. Jedyną minimalna niedogodnością może być boczne światło. Nosząc okulary nie da się idealnie spasować łuku brwiowego z gumowa osłoną wizjera. No, ale to tak jak w życiu. Bez okularów byłoby łatwiej również ze wszystkim innym.
Też mam wadę wzroku, a ponieważ fotografuję bardzo często ptaki nie mam innego wyjścia niż okulary - nie wyobrażam sobie zdejmowania okularów po zauważeniu ptaka i nadążenia z naciśnięciem spustu migawki. Przypuszczam, że z fotografią sportową będzie podobnie. Natomiast nie widzę przeciwwskazań do spokojnego dostosowania korekcji wady wzroku i kadrowania architektury, krajobrazu itp. (o ile oczywiście zakres korekcji w okularze jest wystarczający).
Pozdrawiam i przy okazji witam wszystkich jako nowy użytkownik forum![]()
Skontaktuj się z nami