Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: 2 pytania, D40

Domyślnie 2 pytania, D40

Mam 2 pytanie. Jaki dobry obiektyw jest do Nikona D40. Z dobrym zoomem. Chodzi mi o fotografie sportowe, aby dobrze wszytsko wychodziło

a 2 pytanie to czy w nikon D40 da się robić zdięcia przez monitor a nie wizjer ? jak tak to jak ??

z góry dzieki

Domyślnie

Nikkor 70-200/2.8VR dobry do foto sportowego.

Nie, nie da się robić przez monitor

Czy satysfakcjonuje Cię odpowiedź?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Przez wszystkie lustrzanki Nikona nie można robić zdjęć przez monitor? Którymi modelami można tylko wizjerem, wszystkimi czy są wyjątki?

Domyślnie

Tak, muszę potwierdzić i myślę że 70-200 2.8 powinien Ci wystarczyć

[edit]Niektóre mają Live View, ale po co Ci on, przecież IMO wizjer o wiele lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ogonowa Zobacz posta
    Przez wszystkie lustrzanki Nikona nie można robić zdjęć przez monitor? Którymi modelami można tylko wizjerem, wszystkimi czy są wyjątki?
    Eeee to jakiś żart? Przecież za ro lubimy lustrzanki, że mają normalny wizjer, jak jest jeszcze taki duży jak w D3 to miodzio.
    Przez monitor można tylko D5000, D90, D300 (nie jestem pewien), D700 (nie jestem pewien), D3.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

d3 też się nie da

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Eeee to jakiś żart?
    Nie, po prostu chciałam wiedzieć, z ciekawości, nie można pytać o takie rzeczy, to zabronione?

Domyślnie

d5000 , d90 , d300 , d700 , d3 , d3x te aparaty mają live view czyli podgląd na żywo .
    A obiektyw do sportu to najlepiej 300mm ze światłem 2.8 w wersji budżetowej sigma , podaj limit cenowy .
    Ostatnio edytowane przez mango ; 20-06-2009 o 18:13
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rooner Zobacz posta
    d3 też się nie da
    Da się.

@ogonowa, nie, to nie jest zabronione. Po prostu dla mnie lustrzanka to lustrzanka, lustro, pryzmat, wizjer. Oczywista, oczywistość.

Domyślnie

velaskez, tylko, że jak ja nigdy nie widziałam z bliska jak ktoś robi zdjęcia lustrzanką, nie widziałam monitorka, to nie wiem czy coś na nim jest, czy nie . Wydawało mi się, że we wszystkich aparatch i tym i tym się da, aczkolwiek, mi wygodniej wizjerem, ale już moja mum miałaby problem ze zrobieniem mi zdjęcia gdziekolwiek. Przyłożenie oka w okularach do wizjera itd. To problem, a jak zdejmie okulary to znowu kiepsko widzi, więc lepiej zawsze mieć podgląd na monitorku, aczkolwiek da się przeżyć :P.

To ja już tutaj nie ględzę, bo i tak w kółko macieju to samo.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów