Close

Strona 18 z 45 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 443

Domyślnie

Przepraszam ale czemu podałeś link do forum 4/3?
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Bo ktoś się domagał

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Witam
    Czytając posty mam mieszane uczucia - od smiechu do płaczu
    Olek zrobił naprawdę fajny aparacik ( przypomina moją zorkę i kijewa) i podejrzewam , że niejeden zawodowiec będzie go miał.Stwierdzenia że D3 czy 300 będzie lepsze robił fotki troche mnie śmieszy - jakościowo pewnie tak , artystycznie - a to juz zalezy od fotografa. Mam wrażenie , że fotografia wypowiadajacych się niektórych kolegow polega na zrobieniu fotki , a potem oglądaniu cropa i aale szumi w cieniach czy gdzie indziej . Ja wiem jak szumi film fuji 400 i było ok.
    Sam sprzedałem D90 i kupiłem Laicę dluxa4 - i nie zaluje (plastyka szkiełka powala) i najwazniejsze - mogę go wszędzie zabrać.
    SZUM JEST WSZĘDZIE(ktoś mądry powiedział)
    Pozdrawiam
    Staś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staś Zobacz posta
    ...podejrzewam , że niejeden zawodowiec będzie go miał.
    Wydaje mi się, że najczęściej będzie kupowany przez osoby posiadające sprzęt semi pro których wydatek 3000zł nie będzie rujnował. Ktoś kto kupił dslr'a entry level nie kupi E-P1 z prozaicznego powodu. Jest za drogi jak na drugi aparat i będzie przez większość swojego rynkowego życia. Nie widzę również zbyt wielu ludzi, którzy posiadając tańsze lustrzanki zdecydują się sprzedać swój sprzęt, by posiąść tego Olka. Ten aparat wbrew zapewnieniom wielu userów różnych forów hitem sprzedaży raczej się nie stanie nawet przy cenie 2000zł. Zobaczymy czy achy i ochy przełożą się na sprzedaż. Oby.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 17-06-2009 o 13:09
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

to ichnie b&w mi się podoba, ale delty (z OM-1) nie przebije (tak, tak arturpop ) tylko wszystkie "filtry artystyczne" to podstawowa suwaczkologia i dla nie-rawowych ludzi robiona (rozumiem jednak podniecenie działu marketingu Olympusa, musieli być bardzo dumni z siebie).

Domyślnie

mam obawy o trzy rzeczy:

-że nie będzie bardzo szybki (AF)
    -że obraz z naleśnika nie będzie miał ładnej plastyki (przysłona 5 listkowa to daj prawie kształt kwadratowy
    zoom to porażka, fajny mały i dyskretny, a po włączeniu podwaja rozmiary...
    -cena, troche jednak to dużo.

O szumy w ogóle się nie martwie, nawet dobrze jakby obraz miał trochę charakteru.
    Poza tym to może być pierszy aparat cyfrowy za rozsądne w miare pieniądze, który mógłbym wnuczkowi za 20-25 lat zostawić...
    Może już nie będzie działać, ale fajnie wygląda
    wybieram inne systemy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    O szumy w ogóle się nie martwie, nawet dobrze jakby obraz miał trochę charakteru.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ten aparat wbrew zapewnieniom wielu userów różnych forów hitem sprzedaży raczej się nie stanie nawet przy cenie 2000zł.
    Też tak myślę. I w ogóle wydaje mi się, że Olympus źle zrobił startując systemem m4/3 z tak niszowym aparatem jak E-P1. Trzeba było dać coś masom, zrobić jak najlepsze wrażenie a potem dopiero bawić się w dopieszczanie wszelakich nisz fotograficznych.

Po samplach widać, że nie jest najgorzej z jakością obrazu jak na te wszystkie mikrowymiary. Zaskakuje nowy trend - korekcja błędów optycznych obiektywu za pomocą softu. Dobre (technicznie) zdjęcia będą teraz powstawać dzięki programistom a nie optykom?
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eRJot Zobacz posta
    I w ogóle wydaje mi się, że Olympus źle zrobił startując systemem m4/3 z tak niszowym aparatem jak E-P1. Trzeba było dać coś masom...
    Hmmm... mnie się wydaje, że właśnie dał coś masom, a jedyne, co razi masy, to cena Ja chcę kupić mały aparat dający mi zbliżone możliwości kreowania obrazu do lustrzanki. Kolejny aparat miał być w domu wspólny dlatego decyzja nie należy wyłącznie do mnie. I wczoraj usłyszałeme, że albo E-P1, albo żaden. Olympus idealnie trafił w gust mojej narzeczonej. Nie razi ją brak wizjera. Nie interesuje ją stałka 17mm/2,8. Obejrzała sobie sample, sprawdziła zakres kitowego zooma i jej się bardzo podoba. Czyli target jest tylko cena musi być przez ten target do zaakceptowania

Pozdrawiam

Strona 18 z 45 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów