Close

Strona 19 z 45 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 443

Domyślnie

EuroLiberty, moim zdaniem funkcjonalnie więcej dał masom Panasonic z G1 (i ew. GH1). Ale to tylko moje odczucie. Ale fakt, że w jednym są jak na razie zgodne te wszystkie propozycje do m4/3 - w bardzo wysokiej cenie. Podobno za GH1 chcą 6000,- zł z okładem. (sic!)
    Ostatnio edytowane przez eRJot ; 18-06-2009 o 11:00
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

6kzł, no po prostu wymiękam. To jeszcze niech zrobią wersję z logo Leici i będą sprzedawać za 12kzł.
    Co do samego E-P1 to chyba sobie odpuszczam. Miałem nadzieję na cichy aparat, a z pierwszych filmów na sieci wynika, że aparat równo trzaska migawą. Czekam do lipca co pokaże Samsung.

Domyślnie

zacznijmy od tego, że Polska ogólnie nie jest głównym targetem. a jak na zachodzie zarabia się średnio kilka tysięcy ojro, to te 800 tak nie razi. kobiety lecą na niego momentalnie(nie one jedne ), daje jakość lustrzanki przy normalnych wymiarach. zabierze trochę rynku droższym kompaktom i tańszym lustrzankom, dokładnie tak jak zaplanował sobie Olympus.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    6kzł, no po prostu wymiękam.
    Noo, Panasonic - łaskawy pan, na stronie jest cena 6999,- zł ale podobno jest rabat 10%!
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    a jak na zachodzie zarabia się średnio kilka tysięcy ojro, to te 800 tak nie razi.
    To jest mit. Przede wszystkim nie zarabia się średnio kilku tysięcy EUR. Jeśli miałeś na myśli zarobki miesięczne. Tym samym jeśli sądzisz, że na zachodzie przeciętny człowiek idzie do sklepu i wydaje lekką ręką 800EUR na aparat, to muszę cię wyprowadzić z błędu. Fakt. Na zachodzie ludzie nie kupują mikrofalówki czy też tostera na raty, ale nie jest, to jednoznaczne z brakiem konieczności liczenia się z pieniędzmi. Wystarczy sobie uświadomić, że ma do zapłacenia ratę za dom w wysokości 1200-1500EUR i kolejną w wysokości 250-400EUR za samochód, by zrozumieć, że również musi liczyć pieniądze.

kobiety lecą na niego momentalnie (nie one jedne ), daje jakość lustrzanki przy normalnych wymiarach. zabierze trochę rynku droższym kompaktom.
    Tu się zgadzam. Jeśli cena za kit z zoomem będzie nie wyższa niż 3000zł, to zagości u mnie w domu. Przede wszystkim dzięki trafieniu w gust kobiety. Ja wolałbym G1.

Pozdrawiam
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

ale jest delikatna różnica między średnią krajową 900 i 3000 ojro. pomijam koszty życia. nie napisałem także, że wszyscy pobiegną go kupić razem z porannymi bułkami. tylko znajdzie więcej odbiorców. w euro rtv agd jest za 3400 z kitem, jak na przedsprzedaż całkiem znośnie.

Domyślnie

ale jest delikatna różnica między średnią krajową 900 i 3000 ojro. pomijam koszty życia.
    no to co w takim pozostaje? bo zyc tez trzeba.

i nie wiem gdzie jest srednia krajowa 3000 ojro. no chyba, ze mowimy o brutto i o Szwajcarii/Norwegii.
    bo nawet w stosunkowo bogatym kraju wiatrakow srednia krajowka jest na wysokosci 2700 ojro brutto.
    a to daje niecale 2000 netto (u mnie z 2780 brutto zostaje bodajze 1930 po odjeciu podatkow i emerytalnego).

z czego w takim NL...
    800-1200 EUR zzera rata za chate, w zaleznosci od wielkosci tegoz
    300-500 EUR miesiecznie to zarcie. w NL nie praktykuje sie takiego przezerania jak w PL, ale ceny sa wyzsze
    100-200 EUR paliwo i/lub miesiecznie dojazdy do pracy (przy czym dojazd jest urzedowo refundowany)
    200-300 EUR we wszelkiej masci ubezpieczeniach (dom, auto, zycie, ...) - i od tego nie ma ucieczki, bo jak
    cos sie stanie to raczej nikt reki nie wyciagnie (w mysl zasady: mogles sie ubezpieczyc tak jak my wszyscy,
    to nie mialbys problemu)
    300-400 EUR miesieczne oplaty,w tym 200~250 EUR jak w morde strzelil za prad

= 1500-2600 EUR oplat.

netto.

nie chce Cie przekonywac, ze tu jest gorzej finansowo niz w Polsce, bo tego nawet Donald Slonce Peru
    nie jest w stanie zrobic. ale te teksty o nieliczeniu sie z kasa to jest mocna przesada. czlowiek ma duzo
    mniejsze spiecie pupy czy dotrwa do pierwszego i pewne przyjemnosci przychodza bez oporu, ale to nadal
    nie jest tak, ze sie idzie do sklepu i kupuje sloiczek za 800 EUR ot tak. to jest, bylo nie bylo, spory kawalek
    pieniadza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czlowiek ma duzo mniejsze spiecie pupy czy dotrwa do pierwszego i pewne przyjemnosci przychodza bez oporu, ale to nadal nie jest tak, ze sie idzie do sklepu i kupuje sloiczek za 800 EUR ot tak. to jest, bylo nie bylo, spory kawalek pieniadza
    Pozwolę sobie przytaknąć, tak trochę offtopicznie. Z perspektywy UK.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

ale darujcie sobie te wyliczenia. napisałem "te 800 ojro tak nie razi", a nie "800 ojro to pikuś" ep-1 pozostaje drogi, mówię jedynie o aspekcie psychologicznym i głosach na forum, że nikt go nie kupi za te cenę.

Domyślnie

ale darujcie sobie te wyliczenia. napisałem "te 800 ojro tak nie razi", a nie "800 ojro to pikuś" ep-1 pozostaje drogi, mówię jedynie o aspekcie psychologicznym i głosach na forum, że nikt go nie kupi za te cenę.
    Drogi to jest. Prawda.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Strona 19 z 45 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów