Close

Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

Strona naprawde ok, pomysl z pakietami zdjec z konkretnych uroczystosci tez ok.
    Co do zdjec i stylu Adama, to mam tylko taka mala uwage ze te zdjecia bez dobrych kadrow i swiatla, chocby byly przeglamurowato/psowate i ch.. wie w jakich technikach jeszcze robione, to by sie nie bronily, a bronia sie jak najbardziej. Nie pomniejszam znaczenia techniki obrobki (wrec przeciwnie sam tez coraz wiecej siedze przy postprocesach) szczegolnie w wiekach fotografii cyfrowej, ale jak mowi stare przyslowie z g..a bata nie ukrecisz. Caly czas podstawa fotografii jest jednak dobre oko, a te jak widac Adam ma.

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia, równy reportaż, ciekawe kadry, kolor nie rozprasza, dlatego można się skupić na głównym motywie.
    Nawet jak bym zdjął kolor ze zdjęć AT to by i tak nie straciły na sile wyrazu.

Co do zdejmowania koloru (filtry i maseczki też), niestety czasami jest tak że obróbka szczególnie ta agresywna odciąga uwagę, zamiast skupiać na samej treści.

Są przeciętne fotki z bardzo dobrą obróbką, nad którymi prawie wszyscy się zachwycają i
    zachwalają „jakie to piękne zdjęcie” (czy aby na pewno zdjęcie?), niech ściągną makijaż to wtedy dopiero zobaczymy jaką będzie miało siłę wyrazu..
    Co do koloru, oczywiście można robić piękne zdjęcia kolorowe ale takie gdzie ujęcie jest naprawde ciekawe a kolor jest jakby jego dopełnieniem.

Zdjęcia kolorowe w wykonaniu Vladimira Birgusa
    http://www.birgus.com/en_galerie.html#

zdjęcia Martina Parr
    http://www.martinparr.com/index1.html
    http://www.youtube.com/watch?v=3_fR5_gExEk
    Martin Parr [part 1] http://www.youtube.com/watch?v=TJinA...rom=PL&index=8
    Martin Parr [part 2] http://www.youtube.com/watch?v=OU75v...rom=PL&index=9

Domyślnie

Warsztaty Adama i Kaliny: cena - nie gra roli ponieważ to jest inwestycja w Siebie, powtarzam w Siebie; te kredki i akcje i presety - też nic nie dadzą, jeżeli nie bedziesz umiał ich wykorzystać. Tu chodzi o coć więcej niż technikę, postprocesing itd. To spotkanie z ludźmi z Kaliną i Adamem, ale też z kolegami po fachu, spojrzenie na świat fotografii ślubnej z różnych perspektyw i wybranie tego co jest dla nas najistotniejsze. ONI chcą nas uczyć że fotografia nie może być jakaś. Oni chca zmienić naszą mentalność, aby rynek fotografi ślubnej się rozwijał i nie był "jakiś" tam. Żeby w końcu same pary młode przychodziły i chciały naszą pracę a nie "jakieś" zdjęcia, aby tylko były na papierze. To są wspomnienia, a nie zdjęcia do katalogu.
    Mam Nikona, Nikonke i małe Nikoniątka! Ślubna galeria:
    http://www.your-image.pl,http://www.bugdi.digart.pl,http://plfoto.com/53640/autor.html ;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kalina Zobacz posta
    Ale inni mogą sobie dorabiać ideologię do tego, czemu się wstydzą swoich zdjęć.
    Tak jak Ty możesz sobie dorabiać ideologię, że ci którzy nie pokazują na wuwuwu całościówek - to wstydzą się swoich zdjęć. Teraz nadchodzi czas lansowania stylu "Pokaż czy masz calościówki w portfolio to powiem ci jakim jesteś fotografem".

No tak to problem, może warto go zainteresować? Rzecz w tym, że trzeba mieć czym, drogi wywarze.
    Jeżeli ma to być strzał w moje kolano to strasznie by było nie miło.

P.S. Bawiąc się ostatnimi dniami coraz więcej szopem odkrywam powoli tą tajemnicę repoglamour i stwierdzam jednoznacznie ,że bez szopa nie było by repoglamour. Zdjęcie wyglądające na pierwszy rzut oka na totalnego gniota potrafi za pomocą szopa przejść metamorfozę z kopciuszka do królewny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Tak jak Ty możesz sobie dorabiać ideologię, że ci którzy nie pokazują na wuwuwu całościówek - to wstydzą się swoich zdjęć. Teraz nadchodzi czas lansowania stylu "Pokaż czy masz calościówki w portfolio to powiem ci jakim jesteś fotografem".
    Dla jednych to lans, dla innych sedno sprawy.
    Tak, dokładnie.
    Pokaż calościówki, to powiem ci jakim jesteś fotografem ślubnym.

Jeżeli ma to być strzał w moje kolano to strasznie by było nie miło.
    Jeśli tak to odebrałeś, widać coś jest na rzeczy.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

wywar ale AT robi repoglamour z dobrych zdjec , a przez przez obrobke staja sie tylko lepsze ,
    obrobka podkresla to co wazne , jest jak dobra rama do obrazu ...
    przejrzalem sobie cale fotoreportaze na nowej stronie AT i uwazam , ze trzymaja naprawde fajny poziom ,
    + perelki ... ktore wg mnie sa naprawde majstersztykami , sa mozna powiedziec sztuka , ktora bardzo czesto mnie zachwyca , umiejetnoscia trafienia tej wlasnie chwili , zamkniecia jej w odpowiednim kadrze ... do tego trzeba miec to cos , ... wrazliwosc , wyczucie , poczucie dobrego smaku i ART .... niektorzy niestety tego nawet po kilkudziesieciu latach studiow nie osiagna
    zreszta Leonardo byl tylko jeden ...

Domyślnie

Bawiąc się ostatnimi dniami coraz więcej szopem odkrywam powoli tą tajemnicę repoglamour i stwierdzam jednoznacznie ,że bez szopa nie było by repoglamour. Zdjęcie wyglądające na pierwszy rzut oka na totalnego gniota potrafi za pomocą szopa przejść metamorfozę z kopciuszka do królewny.
    absolutnie pokojowo, bez ataku, poproszę o przykłady, przykład

Domyślnie

też chętnie zobaczę jak z gniota zrobić perełkę - bo mnie się cholewka nie udaje - a wstyd przyznać troszkę gniotów gdzieś tam mam - fajnie by było im zafudować metamorfozę! Jeśli zdradzisz jak to zrobić będzie to cenniejsza informacja niż cały ten kurs Adama i Kaliny

Domyślnie

Dla jednych to lans, dla innych sedno sprawy.
    Tak, dokładnie.

Jeśli tak to odebrałeś, widać coś jest na rzeczy.
    Tak to odebrałem bo tak napisałaś - czytać potrafię i wiem o co ci chodzi. Jeżeli chcesz pokazać wszystko to pokaż może zdjęcia z twoich pierwszych ślubniaków, może napisz ile zdjęć robisz wszystkich i ile z tych wszystkich nadaję się do zmiędolenia szopem ,a potem do tzw. całościówki - bo ja np. ostatnio oddałem klientowi 900 zdjęć z 1200 z czego 90 w albumie tych mz najlepszych z najlepszych. Nie wiem ile u Ciebie zdjęć zalicza się do całosciówki, ale u mnie 900 sztuk było by za dużą ilością na wuwuwuwu. Wiem że moje ślubniaki nie są tych lotów co Twoje ,ale ja specjalizuję się w innej dziedzinie fotografii ,a ślubniaki to osobny, drugorzędny temat który dopiero poznaję - miałem raptem 7 robót w swej karierze. Dyskusja początkowa była o czymś zupełnie innym, ale po cichu liczyłem ,że mając inne zdanie od Ciebie wcześniej czy później czepisz się moich gniotów i tak się niestety stało. Jakim się jest fotografem do droga Kalino można stwierdzić po kilkunastu latach zawodowej pracy. Sama pisałaś ,że wybiłaś się w przeciągu kilku lat.Trafiłaś na sprzyjające warunki - internet oraz jego dostępność i do tego wspaniały zwierzaczek szop zrobiły swoje.Chyba sama musisz przyznać ,że bardzo ci pomogły w stworzeniu i wylansowaniu repoglamour. Wczoraj oglądałem zdjęcia i wysłuchiwałem historii Tadeusza Rolke - i w jego przypadku można powiedzieć jakim jest fotografem, ale paroletnia obecność na szczycie w dobie ery "dzieci neostrady" i "wyznawców fotoszopa" powinna w Tobie wzbudzać więcej pokory w ocenianiu innych. Za rok dwa może narodzi się nowy syn czy córka fotoszopa ,który wylansuję jakiś inny styl i pozamiata w tej branży. Jeżeli uważasz się za topowego fotografa ślubnego to proponuje zrobić mały test swoich umiejętności - mianowicie zrób ślubniaka na samym anologu (bez drugiego fotografa z dlsr), pomęcz się w ciemni bez szopa i zaprezentuj to co ci wyjdzie swojej publice. Jeżeli zdjęcia będą wywalały mnie z kapci tak jak te po kręceniu w szopie to chylę ci czoła.

Co do ciekawych jak z gniota zrobić fotografię polecam kupić książkę S.Kellbyego i jego 7punktów - w książce jest wywalone kawa na ławę.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 18-06-2009 o 07:33

Domyślnie

Ciekawe dlaczego te "całościówki" zaczęły być tak "ważne" dopiero jak Adam zdecydował się je opublikować na swojej www

Jeżeli chcesz pokazać wszystko to pokaż może zdjęcia z twoich pierwszych ślubniaków
    Jakiś czas temu Kalina dawała linka do swoich pierwszych ślubniaków. Aczkolwiek nie były to "całościówki".
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 18-06-2009 o 07:42

Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów