Close

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 263

Wątek: repoglamour

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    aa tak zapomniałam zrobiłeś tylko 7 ślubów i fotografujesz tylko od 10 lat.
    A czy możesz sobie wyobrazić ,że nie wszyscy są ślubnymi fotografami. Tak fotografią zajmuję się od 10ciu lat, ale ślubniakami zainteresowałem się niedawno i powiem ci szczerze ,że za bardzo mi to nie podchodzi (i może nawet nie wychodzi), ale próbuję dalej. Dobra czuję ,że zbliża się lincz na mnie więc luzuję i dla mnie EOT.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 18-06-2009 o 08:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Pewnie chodziło ci o Joe Buissink-a że robi serią to zobacz czym robi tą serię jak nie widzisz to ci pomogę F90X :P

Domyślnie

Wyżej było pisane ,że kogoś znajomy był na tym kursie i był częstowany punktami Kellbygo oraz na pamiątkę dostał płytkę z presetami - więc czytaj wszystko a nie wybiórczo.
    I gdzie tu dowód na nieporadność warsztatu fotograficznego Kaliny?

mam tylko uczulenie na chamskie wypowiedzi.
    To po co się wypowiadasz?

Domyślnie

A czy możesz sobie wyobrazić ,że nie wszyscy są ślubnymi fotografami. Tak fotografią zajmuję się od 10ciu lat, ale ślubniakami zainteresowałem się niedawno i powiem ci szczerze ,że za bardzo mi to nie podchodzi (i może nawet nie wychodzi), ale próbuję dalej. Dobra czuję ,że zbliża się lincz na mnie więc luzuję i dla mnie EOT.
    Nie twierdzę że od 10 lat robisz śluby ale w trakcie tych ponad 3650 dni zdobyłeś pewną wiedzę, doświadczenie. Wyobraź sobie że niektórzy robią świetne foty pracując z aparatem od 2 czy 3 lat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To po co się wypowiadasz?
    Piszę o tobie ekspercie.

Domyślnie

Piszę o tobie ekspercie.
    To poczytaj sobie najpierw uważnie i ze zrozumieniem twoje własne - jakże uprzejme i kurtuazyjne - wypowiedzi, zanim zaczniesz uczyć innych savoire vivre'u.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 18-06-2009 o 08:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    Nie twierdzę że od 10 lat robisz śluby ale w trakcie tych ponad 3650 dni zdobyłeś pewną wiedzę, doświadczenie. Wyobraź sobie że niektórzy robią świetne foty pracując z aparatem od 2 czy 3 lat.
    Wrócę jeszcze do wczorajszego wykładu pana Rolke na którym miałem przyjemność być. Przyznał że do dnia dzisiejszego nie zna się na profesjonalnym błyskaniu, nie potrafi ustawiać lamp itd... a fotografuję całe życie. Np. Kalina która robi świetne ślubniaki może nie sprawdziła by się w reporterce sportowej, fotografii motoryzacji czy innej. Nie każdy jest dobry we wszystkim.

Domyślnie

Tak na marginesie jak byś nie zauważył rozmawiamy o fotografii ślubnej.

Domyślnie

Co do tej chwili, przemo zobacz bakcstage tych wielkich nawet - walą seriami aż miło, czyste karty są im podawane jak amunicja do działa przeciw lotniczego podczas IIWŚ. Wiem nie znam się i wogólę jak pisał miło Czornyj.
    Wywar, popuść trochę gumkę to ci ciśnienie zejdzie. Odnośnie strzelania seriami - różnie z tym bywa, czego doskonałym przykładem jest Jeff Ascough:

Newer photographers that have never used a film camera, often mention figures of 1000-2000. At this point I like to show a complete wedding of mine with around 150-180 images.

As I write this, I have just received an email from a client who has just seen her images online. There are 186 images covering 10 hours of photography from the bride getting ready, through to the dancing in the evening. That's less than 20 images per hour of coverage.

Poza tym mam dziwne wrażenie, że (to już nie tylko do kolegi wywara) kiedy pojawia się w wątku Kalina i Adam automatycznie wzrasta ilość jadu w postach.

Wygląda to tak, jakby wasze zdjęcia/www/cotamchcecie robiło się z miejsca lepsze po zjechaniu ich prac. Sam jestem ciągle początkujący i nigdy nie zrobiłem jeszcze ślubu, ale jak zrobię, to mam napisać, że foty Adama i Kaliny są do dupy i przez to mój set stanie się automagicznie lepszy?

Ludzie, luzujcie gdzie was ciśnie. Pozwólcie każdemu mieć taką stronę, sposób prezentacji zdjęć, podejście do klienta, sprzęt, styl, kolory, obróbkę, drużynę piłkarską jaką chce. Pieniactwo nic nie zmieni, conajwyżej spowoduje napięcia.

I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To poczytaj sobie najpierw ze zrozumieniem twoje własne - jakże uprzejme i kurtuazyjne - wypowiedzi, zanim zaczniesz uczyć innych savoire vivre'u.
    Ja nikogo niczego nie uczę - po prostu wymiana zdań i poglądów. Twoje wyrafinowane chamstwo mnie nie rusza. Widzę ,że nie popuścisz - więc niech będzie na Twoim - napisz jeszcze coś miłego w moją stronę - ja już do tego się nie odniosę - wygrałeś.

Adrian tu gumka tu nie ma nic do rzeczy - ja nie pluję jadem na Kalinę czy Adama - czytaj od początku - wg. mnie warto jest się od nich uczyć itd... Ale jedna wypowiedz Kaliny mi się nie spodobała - mianowicie ta ,że nie pokazując całych reportaży na stronie www ktoś się wstydzi swoich zdjęć - a przypominam ,że w chwili obecnej sama nie pokazuję całościówek tylko zamierza dopiero to zrobić. Tylko z tym się nie zgodziłem, ale zaraz ruszyła cała lawina na mnie. Może jestem nudny, monotematyczny i się nie znam, ale pogadać chyba można.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 18-06-2009 o 08:57

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów