Close

Strona 1 z 33 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 330

Domyślnie D700 i "dobre" oprogramowanie

Witam,

pytanie 1: Czy to prawda (pytam osoby "siedzące w Nikonie"), że do D700 wpakowano oprogramowanie zaprojektowane pod/z DX-a i dlatego 700-tka ma takie problemy z kolorystyką, itp?

pytanie 2: czy to prawda, że D700 dostanie porządny soft dopiero przed wypuszczeniem następcy i wtedy będzie robił zdjęcia jak należy?

Podsumowanie powyższych pytań : dlaczego na szkoleniach w których uczestniczą/prowadzą je osoby z Nikona (dla pracowników fotojoker, vobis, tudzież nnych) padają z ust tychże osób w/w stwierdzenia? (oczywiście nie oficjalnie bo przecież N jest dla nich debest taki jaki jest!)

Pytam, bo powyższe usłyszałem od osób którzy usłyszeli to od osób z N...

Pzdr, PP

PS. Pamiętajcie, nie ma głupich pytań, są tylko głupie...
    Ostatnio edytowane przez popi ; 16-06-2009 o 19:06 Powód: o jeden uśmieszek za dużo
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Witam,

pytanie 1: Czy to prawda (pytam osoby "siedzące w Nikonie"), że do D700 wpakowano oprogramowanie zaprojektowane pod/z DX-a i dlatego 700-tka ma takie problemy z kolorystyką, itp?
    jeżeli to prawda, to byłoby to z D300. A nie słyszałem, żeby trzysetka miała problemy z kolorystyką.

pytanie 2: czy to prawda, że D700 dostanie porządny soft dopiero przed wypuszczeniem następcy i wtedy będzie robił zdjęcia jak należy?
    jak wejdzie następca, to D700 przestanie w ogóle robić zdjęcia

Domyślnie

700-tka ma takie problemy z kolorystyką, itp?
    Uwielbiam problemy , jakie ma D700 z kolorystyką
    Gdyby jakiś posiadacz D700 nie mógłby już dłużej znieść tych wszystkich problemów z puszką, chętnie przyjmę ją jako zapas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Uwielbiam problemy , jakie ma D700 z kolorystyką
    D200 ma b.fajną kolorystykę i tak się zastanawiam, czy nie dokupić go w plener (tam szumy przy dobrym oświetleniu nie grają roli)...

No dobra, a co z tym D700, nikt z "nikonowców" nie chce puścić farby?!
    Ostatnio edytowane przez popi ; 16-06-2009 o 19:42 Powód: zmiana ze wzgl na czytanie ze zrozumieniem

Domyślnie

Generalnie by-zy-dury

Moim zdaniem kolory z D700 są bardzo wporzo. Nie mam z nimi żadnych problemów. Co prawda było wiele dyskusji na temat kolorów D3/D700 vs. 5D i różnice są, to absolutnie nie uważam, że D700 ma gorsze

Są po prostu trochę inne, jednak jak najbardziej fajne i do opanowania. Zobacz zdjęcia naszych forumowych kolegów z D3, przewinęło się tu sporo fotek z obu puszek, więc masz wgląd i zawsze możesz zapytać bezpośrednio w razie wątpliwości.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Witam,

Podsumowanie powyższych pytań : dlaczego na szkoleniach w których uczestniczą/prowadzą je osoby z Nikona (dla pracowników fotojoker, vobis, tudzież nnych) padają z ust tychże osób w/w stwierdzenia? (oczywiście nie oficjalnie bo przecież N jest dla nich debest taki jaki jest!)

Pytam, bo powyższe usłyszałem od osób którzy usłyszeli to od osób z N...

Pzdr, PP

Kurde, ludzie , przypomnijcie sobie jak to bylo za czasow analogowych. Kazdy sie modlil aby pani/pan przy maszynie nie mieli zlego dnia albo wszystkiego w D... i nie wypuscili fioletowego nieba. A dzsiaj sie zastanawia ten czy tamten czy i kiedy jego pucha bedzie miala super soft co kazdy problem rozwiaze i nie trzeba sie bedzie nad niczym zastanawiac wszystko na 100% w kazdej sytuacji. Nie ma idealnych sprzetow i nie bedzie bo kazdy chce co innego, tak bylo jest i bedzie! caly czas ktos narzeka zamiast sie cieszyc ze, stac was na te gadzety i ze mozecie sie nimi bawic ile dusza zapragnie...
    Nikon D700,Nikon F5;Nikkor AFS 24-70;Nikkor AFS VR 70-300;Nikkor 50 1,8;Samsung NX300M+16-50PowerZoom
    http://www.fotocommunity.de/pc/pc/mypics/29960

Domyślnie

Dla mnie D700 jest bdb aparatem (z podczepionym 24-70 stanowi idealny tandem) tylko wkurza mnie to, że po cichu opowiada się takie pierdoły (patrz pierwszy post) zamiast wziąść się do roboty i poprawić to i owo, tym bardziej, że konkurencja nie śpi!

Dobra, nie bijcie...

Domyślnie

Dla mnie D700 jest bdb aparatem (z podczepionym 24-70 stanowi idealny tandem) tylko wkurza mnie to, że po cichu opowiada się takie pierdoły (patrz pierwszy post) zamiast wziąść się do roboty i poprawić to i owo, tym bardziej, że konkurencja nie śpi!

Dobra, nie bijcie...
    PS. Proszę moderatora o skasowanie wątku.

Domyślnie

Witam,

Tak, to prawda, kolory do bani. Nie kupuj.

Nieprawda, jak wyjdzie następca to D700 przestanie robić zdjęcia.
    D700 ma wbudowany układ, który łączy się satelitarnie z fabryką Nikona i w momencie otrzymania sygnału, gdy z taśmy zejdzie D800 to automatycznie włącza się blokada w D700 i nie można wyzwolić spustu. Ot, taki nowy sposób Nikona na sprzedaż nowych korpusów.

Tak jak mówisz. Twoje pytanie nie są głupie. Moje odpowiedzi są.

PS. Proszę moderatora o skasowanie wątku.
    Dlaczego ? Świetny temat...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Tak, to prawda, kolory do bani. Nie kupuj.
    .
    Pół prawdy kolory są trudne czasem i czasochłonne czasem
    Ale da się z tym żyć, jak potrzebny aparat to kupuj.

Strona 1 z 33 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów